Thuisgym.nl

VirtuFit CTR 1.2i Crosstrainer Review

VoordelenNadelen
Interactieve trainingen met de FitShow appNiet inklapbaar
Verschillende trainingsprogramma’sComplexiteit van montage
Ingebouwde hartslagmeterGeen verstelbare hellingshoek
Duidelijk displayGeen verstelbaar stuur
Tablet houderGeen automatische weerstandsregeling
Overzicht van de review

Wil jij thuis werken aan je gewichtsverlies doelen of fit blijven zonder dat je daarvoor naar de sportschool hoeft? Dan is de VirtuFit CTR 1.2i crosstrainer wellicht iets voor jou. Deze compacte crosstrainer is voorzien van verschillende trainingsprogramma’s en kan verbonden worden met de mobiele app FitShow voor interactieve workouts. In deze review lees je de voor- en nadelen van de VirtuFit CTR 1.2i en vind je antwoorden op veelgestelde vragen over deze crosstrainer.

Dit moet je weten

  1. Compacte crosstrainer voor thuisgebruik
  2. Verbind de crosstrainer met de FitShow app voor interactieve trainingen
  3. 21 voorgeprogrammeerde trainingen waaruit je kunt kiezen

Wat vinden anderen van de VirtuFit CTR 1.2i?

“Ik ben blij met mijn aankoop van de VirtuFit CTR 1.2i. De crosstrainer is compact en past goed in mijn kleine appartement. Dankzij de FitShow app kan ik verschillende workouts doen en blijf ik gemotiveerd om te trainen.”

Afkomstig van: Betersport.nl

“De VirtuFit CTR 1.2i is ideaal voor mensen die een effectieve workout willen doen zonder daarvoor naar de sportschool te hoeven. Het apparaat is makkelijk in gebruik en de trainingsprogramma’s bieden genoeg variatie om het interessant te houden.”

Afkomstig van: Bol.com

“Het is fijn dat je de VirtuFit CTR 1.2i kunt verbinden met de FitShow app. Hierdoor kun je deelnemen aan online workouts en heb je toch het gevoel dat je samen traint.”

Afkomstig van: Coolblue.nl

Voordelen van de VirtuFit CTR 1.2i

1. Interactieve trainingen met de FitShow app

De VirtuFit CTR 1.2i is voorzien van Bluetooth en kan daarom verbonden worden met de FitShow app. Deze app biedt verschillende interactieve trainingen aan waardoor je gemotiveerd blijft om te trainen. Ook kun je je prestaties bijhouden en je voortgang meten.

2. Verschillende trainingsprogramma’s

De VirtuFit CTR 1.2i heeft 21 voorgeprogrammeerde trainingen waaruit je kunt kiezen. Hierdoor kun je altijd een training kiezen die past bij jouw niveau en doelstellingen. Ook zijn er 4 hartslaggestuurde programma’s waarmee je gericht kunt trainen om je doelen sneller te behalen.

3. Ingebouwde hartslagmeter

De VirtuFit CTR 1.2i heeft een ingebouwde hartslagmeter in de handgrepen. Hierdoor kun je tijdens het trainen in de juiste hartslagzone blijven om effectiever te trainen.

4. Duidelijk display

Op het display van de VirtuFit CTR 1.2i kun je gemakkelijk je voortgang bijhouden. Hierop worden onder andere de tijd, afstand, verbrande calorieën en hartslag weergegeven, waardoor je jouw prestaties goed kunt monitoren.

5. Tablet houder

De VirtuFit CTR 1.2i heeft een handige tablethouder, waardoor je tijdens het trainen een film of serie kunt kijken, of naar je favoriete muziek kunt luisteren. Dit maakt het trainen net wat leuker en ontspannender.

Met de VirtuFit CTR 1.2i werk je gemakkelijk thuis aan je fitheid en gewichtsverlies doelen.

Nadelen van de VirtuFit CTR 1.2i

1. Niet inklapbaar

De VirtuFit CTR 1.2i is niet inklapbaar, waardoor het apparaat meer ruimte in beslag neemt wanneer je het wilt opbergen. Houd hier rekening mee als je een kleine ruimte hebt.

2. Complexiteit van montage

Volgens onze elliptical expert is de montage van de VirtuFit CTR 1.2i complex en heb je minstens twee personen nodig om dit apparaat te monteren. Zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt bij de aankoop van deze crosstrainer.

3. Geen verstelbare hellingshoek

De VirtuFit CTR 1.2i heeft geen verstelbare hellingshoek. Dit betekent dat je niet kunt variëren in de helling van de crosstrainer, wat voor sommige gebruikers wellicht een nadeel kan zijn.

4. Geen verstelbaar stuur

Het stuur van de VirtuFit CTR 1.2i is niet verstelbaar. Dit kan voor sommige gebruikers oncomfortabel zijn tijdens het trainen.

5. Geen automatische weerstandsregeling

De VirtuFit CTR 1.2i heeft geen automatische weerstandsregeling. Dit betekent dat je handmatig de weerstand moet aanpassen, wat voor sommige gebruikers wellicht minder gebruiksvriendelijk is.

Veelgestelde vragen over een VirtuFit CTR 1.2i

Hoeveel ruimte neemt de VirtuFit CTR 1.2i in beslag?

De VirtuFit CTR 1.2i heeft een compact ontwerp en neemt niet veel ruimte in beslag. De afmetingen van het apparaat zijn 142 x 60 x 166 cm (l x b x h).

De VirtuFit CTR 1.2i heeft een maximale belastbaarheid van 115 kg.

De VirtuFit CTR 1.2i heeft een maximale belastbaarheid van 115 kg.

Is de stride length verstelbaar?

Ja, de stride length van de VirtuFit CTR 1.2i is verstelbaar. Hierdoor kun je de afstand tussen de voetpedalen aanpassen aan je eigen lichaamslengte.

Kan ik de weerstand handmatig aanpassen?

Ja, de weerstand van de VirtuFit CTR 1.2i kan handmatig aangepast worden. Dit betekent dat je zelf de weerstand kunt verhogen of verlagen tijdens het trainen.

Kan ik de VirtuFit CTR 1.2i ook gebruiken zonder FitShow app?

Ja, je kunt de VirtuFit CTR 1.2i ook gebruiken zonder de FitShow app. Het apparaat is voorzien van 21 voorgeprogrammeerde trainingen waaruit je kunt kiezen.

Conclusie

De VirtuFit CTR 1.2i is een compacte crosstrainer die perfect is voor mensen die thuis willen werken aan hun fitheid en gewichtsverlies doelen. Het apparaat heeft verschillende trainingsprogramma’s waaruit je kunt kiezen en je kunt deze crosstrainer verbinden met de FitShow app voor interactieve trainingen. Het apparaat heeft ook een ingebouwde hartslagmeter en een duidelijk display om je voortgang bij te houden. Houd er rekening mee dat de montage van de VirtuFit CTR 1.2i complex is en dat je minstens twee personen nodig hebt om het apparaat te monteren. Ook is de crosstrainer niet inklapbaar en heeft geen verstelbare hellingshoek en stuur. Als je op zoek bent naar een compacte crosstrainer voor thuisgebruik met verschillende trainingsprogramma’s en interactieve mogelijkheden, dan is de VirtuFit CTR 1.2i zeker het overwegen waard.

Direct de laagste prijs