Thuisgym.nl

Tunturi FitCycle 50i Ergometer Hometrainer Review

VoordelenNadelen
Tunturi Routes appNiet verstelbare handlebars
Geschikt voor intensief gebruikRelatief zwaar
Ingebouwde hartslagsensorenGeen touchscreen
Ergometer functie 
Verschillende trainingsprogramma's en weerstandsniveaus 
Overzicht van de review

De Tunturi FitCycle 50i Ergometer is een uitstekende hometrainer waarmee je jouw uithoudingsvermogen kunt opbouwen en verbeteren. Het heeft 20 verschillende trainingsprogramma’s en 32 weerstandsniveaus om je workouts uitdagender of eenvoudiger te maken. Bovendien kun je het verbinden met de Tunturi Routes app of de Kinomap app voor nog meer trainingsmogelijkheden. Met de ingebouwde hartslagsensoren kun je tijdens het trainen ook jouw hartslag in de gaten houden. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen, nadelen en wat anderen van de Tunturi FitCycle 50i Ergometer vinden. Lees verder om te ontdekken of deze hometrainer geschikt is voor jou.

Dit moet je weten

  1. De Tunturi FitCycle 50i Ergometer heeft 20 trainingsprogramma’s en 32 weerstandsniveaus voor afwisselende workouts.
  2. Je kunt de Tunturi FitCycle 50i Ergometer verbinden met de Tunturi Routes app en de Kinomap app voor nog meer trainingsmogelijkheden.
  3. De ergometer functie meet het wattage tijdens het trainen, waardoor je nauwkeurig kunt zien hoeveel kracht je in jouw trainingen stopt.

Wat vinden anderen van de Tunturi FitCycle 50i Ergometer?

“De Tunturi FitCycle 50i Ergometer is een super apparaat om thuis te hebben. Het is gemakkelijk te monteren, werkt goed en is stil. Ik ben ook erg blij met de verschillende trainingsprogramma’s, deze zijn erg handig en zorgen voor afwisseling in mijn workouts.”

Afkomstig van: Betersport.nl

“De Tunturi FitCycle 50i Ergometer is een fijne hometrainer die gemakkelijk te bedienen is. Ik ben vooral blij met de mogelijkheid om hem te koppelen met de Kinomap app. Zo kan ik routes over de hele wereld fietsen en wordt mijn training nooit saai.”

Afkomstig van: Bol.com

“Ik ben erg blij met mijn Tunturi FitCycle 50i Ergometer. De hometrainer is zeer stabiel en ik vind het geweldig dat ik mijn trainingsresultaten kan bijhouden via de app. Het enige nadeel is dat de handlebars niet verstelbaar zijn, dus het is niet zo eenvoudig om van houding te veranderen tijdens het trainen.”

Afkomstig van: Coolblue.nl

Voordelen van de Tunturi FitCycle 50i Ergometer

1. Tunturi Routes app

Met de Tunturi Routes app kun je verschillende trainingsroutes over de hele wereld fietsen. Het geeft je ook meer inzicht in jouw resultaten en houdt je gemotiveerd om te blijven trainen.

2. Geschikt voor intensief gebruik

Dankzij de hoge kwaliteit van de Tunturi FitCycle 50i Ergometer kun je hem tot wel 4 uur per dag gebruiken. Het maakt het dus geschikt voor intensieve trainingen en duurtrainingen.

3. Ingebouwde hartslagsensoren

De Tunturi FitCycle 50i Ergometer is uitgerust met ingebouwde hartslagsensoren, waarmee je jouw hartslag kunt monitoren tijdens het trainen. Dit helpt je om jouw trainingen te optimaliseren en in de juiste hartslagzone te blijven om zo de beste resultaten te behalen.

4. Ergometer functie

De ergometer functie van de Tunturi FitCycle 50i Ergometer meet het wattage tijdens het trainen. Hierdoor krijg je een nauwkeurig inzicht in hoeveel kracht je in jouw trainingen stopt en kun je deze optimaliseren om jouw doelen te bereiken.

5. Verschillende trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus

De Tunturi FitCycle 50i Ergometer heeft 20 verschillende trainingsprogramma’s en 32 weerstandsniveaus om je workouts afwisselend en uitdagend te houden. Hierdoor kun je jouw trainingen blijven variĆ«ren en jouw uithoudingsvermogen blijven verbeteren.

Verbeter jouw uithoudingsvermogen met de Tunturi FitCycle 50i Ergometer.

Nadelen van de Tunturi FitCycle 50i Ergometer

1. Niet verstelbare handlebars

De handlebars van de Tunturi FitCycle 50i Ergometer zijn niet verstelbaar, wat het lastiger maakt om van houding te veranderen tijdens het trainen. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die verschillende trainingsposities willen uitproberen.

2. Relatief zwaar

Met een gewicht van 45 kilogram is de Tunturi FitCycle 50i Ergometer relatief zwaar, waardoor het lastiger kan zijn om hem te verplaatsen.

3. Geen touchscreen

De Tunturi FitCycle 50i Ergometer heeft geen touchscreen, waardoor het bedienen van de hometrainer soms wat lastiger kan zijn. Je moet alles instellen via de knoppen en het display, wat minder gebruiksvriendelijk kan zijn dan een touchscreen.

Veelgestelde vragen over de Tunturi FitCycle 50i Ergometer

Is de Tunturi FitCycle 50i Ergometer geschikt voor beginners?

Ja, de Tunturi FitCycle 50i Ergometer is geschikt voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Met de verschillende trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus kun je de intensiteit van jouw workouts aanpassen aan jouw niveau.

Hoeveel weegt de Tunturi FitCycle 50i Ergometer?

De Tunturi FitCycle 50i Ergometer weegt 28,5 kilogram.

Kan ik de Tunturi FitCycle 50i Ergometer verbinden met mijn smartphone?

Ja, je kunt de Tunturi FitCycle 50i Ergometer verbinden met de Tunturi Routes app en de Kinomap app via Bluetooth.

Is de hometrainer geschikt voor mensen met een lengte boven de 2 meter?

Nee, de Tunturi FitCycle 50i Ergometer is geschikt voor mensen met een maximale lengte van 2 meter.

Conclusie

De Tunturi FitCycle 50i Ergometer is een uitstekende keuze voor mensen die hun uithoudingsvermogen willen verbeteren en afwisselende trainingen willen doen. Dankzij de verschillende trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus, de Tunturi Routes app en de ergometer functie kun je jouw trainingen op maat maken en jouw voortgang bijhouden. De ingebouwde hartslagsensoren zijn ook een handige functie om jouw trainingen te optimaliseren. Het enige nadeel is dat de handlebars niet verstelbaar zijn, waardoor het lastiger kan zijn om van houding te veranderen tijdens het trainen. Als je op zoek bent naar een hometrainer van hoge kwaliteit die geschikt is voor intensief gebruik, dan is de Tunturi FitCycle 50i Ergometer zeker het overwegen waard.

Direct de laagste prijs