Thuisgym.nl

Tunturi FitRow 50 Roeitrainer Review

VoordelenNadelen
17 vooraf ingestelde trainingsprogramma'sNiet te verbinden met smartphones of tablets
Inklapbaar en gemakkelijk op te bergenMontage kan complex zijn
Anti-slip oppervlak voor extra veiligheidElektromagneetrem kan minder soepel lopen
Elektronische weerstandsverstellingKoord als aandrijving kan minder comfortabel zijn
Geschikt voor personen tot 200 cm en 120 kg 
Overzicht van de review

Ben je op zoek naar een geschikte roeitrainer om aan je conditie te werken? Dan is de Tunturi FitRow 50 wellicht iets voor jou. In deze review gaan we dieper in op de voor- en nadelen van deze roeitrainer en delen we onze bevindingen met je.

Dit moet je weten

  1. De Tunturi FitRow 50 is inklapbaar en heeft transportwielen, waardoor hij gemakkelijk op te bergen is na een training.
  2. De roeitrainer heeft 17 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s en biedt de mogelijkheid om de weerstand in te stellen op 16 verschillende niveaus, waardoor je gevarieerd en uitdagend kunt trainen.
  3. De Tunturi FitRow 50 is geschikt voor personen tot 200 cm en 120 kg.

Wat vinden anderen van de Tunturi FitRow 50?

“De roeitrainer is perfect voor beginnende sporters.”

Afkomstig van: Betersport.nl

“Het inklapbare ontwerp van de roeitrainer is ideaal voor mensen met weinig ruimte thuis.”

Afkomstig van: Bol.com

“Met de 17 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s blijft het trainen uitdagend en gevarieerd.”

Afkomstig van: Coolblue.nl

Voordelen van de Tunturi FitRow 50

1. 17 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s

De Tunturi FitRow 50 heeft maar liefst 17 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s, waarmee je je trainingen gevarieerd en uitdagend kunt maken. Of je nu aan je conditie wilt werken of gewicht wilt verliezen, deze roeitrainer biedt voor elk wat wils. Bovendien kun je de weerstand instellen op maar liefst 16 verschillende niveaus, waardoor je je trainingen nog zwaarder kunt maken.

2. Inklapbaar ontwerp

De Tunturi FitRow 50 is inklapbaar, waardoor je hem gemakkelijk opbergt na een training. Dit is vooral ideaal voor mensen met weinig ruimte thuis. Daarnaast heeft de roeitrainer transportwielen, waardoor je hem gemakkelijk verplaatst.

3. Anti-slip oppervlak

Dankzij het anti-slip oppervlak blijft de roeitrainer steviger op zijn plek staan tijdens een training. Dit zorgt voor extra veiligheid en stabiliteit tijdens het roeien.

4. Elektronische weerstandsverstelling

De weerstand van de Tunturi FitRow 50 is elektronisch verstelbaar. Dit betekent dat je de weerstand gemakkelijk kunt aanpassen tijdens een training, zonder dat je hiervoor hoeft te stoppen.

5. Geschikt voor personen tot 200 cm en 120 kg

De Tunturi FitRow 50 is geschikt voor personen tot 200 cm en 120 kg. Dit betekent dat de roeitrainer voor vrijwel iedereen geschikt is en dat je veilig kunt trainen.

Met de Tunturi FitRow 50 kun je op een effectieve en gevarieerde manier aan je conditie werken.

Nadelen van de Tunturi FitRow 50

1. Niet te verbinden met smartphones of tablets

Een nadeel van de Tunturi FitRow 50 is dat je hem niet kunt verbinden met smartphones of tablets. Dit betekent dat je geen gebruik maken van fitness apps of andere trainingsprogramma’s die je wellicht gebruikt op je smartphone of tablet. Dit kan voor sommige gebruikers een gemis zijn, maar als je gewoon wilt roeien zonder extra snufjes, dan is dit uiteraard geen probleem.

2. Montage kan complex zijn

De montage van de Tunturi FitRow 50 kan complex zijn en je hebt minimaal 2 personen nodig om hem in elkaar te zetten. Dit kan voor sommige gebruikers een uitdaging zijn, vooral als je niet handig bent met gereedschap. Maar als je de handleiding goed volgt en de tijd neemt, moet het uiteindelijk wel lukken.

3. Elektromagneetrem

Een ander nadeel van de Tunturi FitRow 50 is dat de weerstand wordt aangedreven door een elektromagneetrem. Dit kan ervoor zorgen dat de roeitrainer minder soepel loopt dan bijvoorbeeld een roeitrainer met een luchtweerstandssysteem. Ook kan het zijn dat de elektromagneetrem na verloop van tijd minder goed werkt, waardoor je hem moet laten repareren of vervangen.

4. Koord als aandrijving

Tot slot wordt de Tunturi FitRow 50 aangedreven door een koord. Dit kan voor sommige gebruikers minder comfortabel zijn dan bijvoorbeeld een roeitrainer met een kettingaandrijving. Het koord kan namelijk sneller slijten dan een ketting en het kan meer geluid maken tijdens het trainen.

Veelgestelde vragen over de Tunturi FitRow 50

Is de Tunturi FitRow 50 geschikt voor intensief gebruik?

Ja, de Tunturi FitRow 50 is geschikt voor intensief gebruik. Hij kan tot wel 20 uur per week worden gebruikt, dus je kunt er gerust meerdere keren per week op trainen.

Hoe groot is de Tunturi FitRow 50?

De afmetingen van de Tunturi FitRow 50 zijn 212 x 49 x 95 cm (lxbxh).

Is de weerstand van de Tunturi FitRow 50 stil?

Ja, de weerstand van de Tunturi FitRow 50 is stil en maakt geen vervelende geluiden tijdens het trainen.

Hoeveel garantie zit er op de Tunturi FitRow 50?

Op de Tunturi FitRow 50 zit 2 jaar garantie.

Conclusie

De Tunturi FitRow 50 is een uitstekende roeitrainer voor beginnende sporters die graag aan hun conditie willen werken. Dankzij de 17 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s en de mogelijkheid om de weerstand in te stellen op 16 verschillende niveaus, blijven de trainingen gevarieerd en uitdagend. Bovendien is de roeitrainer inklapbaar en heeft hij transportwielen, waardoor hij gemakkelijk op te bergen is na een training. Houd er wel rekening mee dat de montage complex kan zijn en dat je minimaal 2 personen nodig hebt om hem in elkaar te zetten. Daarnaast is het jammer dat de roeitrainer niet te verbinden is met smartphones of tablets. Wij kunnen de Tunturi FitRow 50 dan ook van harte aanbevelen als je op zoek bent naar een goede roeitrainer voor thuisgebruik.

Direct de laagste prijs