Thuisgym.nl

Tunturi FitRow 70 Water Roeitrainer Review

VoordelenNadelen
Realistische waterweerstandComplex in elkaar te zetten
Stevige bouwkwaliteitNiet geschikt voor lange personen
Opklapbaar en transporteerbaarGeen hartslagmeter
Meerdere weerstandsniveaus en trainingsprogramma'sHandmatige weerstand verstelling
Anti-slip oppervlakGeen interactief display
Overzicht van de review

Ben je op zoek naar een roeitrainer met realistische waterweerstand? Dan is de Tunturi FitRow 70 Water wellicht iets voor jou. Deze roeitrainer heeft 8 weerstandsniveaus, is opklapbaar en heeft transportwielen om eenvoudig op te bergen. Maar is dit apparaat echt de moeite waard? In deze review bespreken we alle plus- en minpunten van de Tunturi FitRow 70 Water. Lees snel verder!

Dit moet je weten

  1. Realistische waterweerstand
  2. Stevige bouwkwaliteit
  3. Opklapbaar en transporteerbaar

Wat vinden anderen van de Tunturi FitRow 70 Water?

“Mooi en degelijk apparaat met realistische roei-ervaring.”

Afkomstig van: Betersport.nl

“De waterweerstand geeft een natuurlijke weerstand en voelt fijn aan.”

Afkomstig van: Bol.com

“Eenvoudig op te bergen en te verplaatsen door de transportwielen.”

Afkomstig van: Coolblue.nl

Voordelen van de Tunturi FitRow 70 Water

1. Realistische waterweerstand

Een groot voordeel van de Tunturi FitRow 70 Water is de realistische waterweerstand. Dit geeft de roei-ervaring een natuurlijke en vloeiende beweging. Hierdoor voelt de training realistischer aan dan met elektromagneet- of luchtweerstand. Daarnaast belast deze weerstand je gewrichten minder hevig dan magnetische weerstand.

2. Stevige bouwkwaliteit

Dankzij het stevige metalen frame heeft de Tunturi FitRow 70 Water een hoge bouwkwaliteit. Dit maakt hem geschikt voor intensieve trainingen. Ook heeft de roeitrainer een anti-slip oppervlak waardoor hij steviger op zijn plek blijft staan tijdens het gebruik.

3. Opklapbaar en transporteerbaar

De Tunturi FitRow 70 Water is deels opklapbaar en heeft transportwielen. Dit maakt het eenvoudig om het apparaat na gebruik op te bergen en ruimte te besparen.

4. Meerdere weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s

De roeitrainer heeft 8 weerstandsniveaus waarmee je de inspanning stapsgewijs kunt verhogen. Daarnaast heeft het toestel 3 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s voor als je geen eigen training wilt samenstellen.

5. Anti-slip oppervlak

De Tunturi FitRow 70 Water heeft een anti-slip oppervlak waardoor hij steviger op zijn plek blijft staan tijdens het gebruik. Hierdoor kun je veilig en stabiel roeien.

Trainen met de Tunturi FitRow 70 Water geeft je een realistische roei-ervaring.

Nadelen van de Tunturi FitRow 70 Water

1. Complex in elkaar te zetten

Je hebt minimaal 2 personen nodig om de Tunturi FitRow 70 Water in elkaar te zetten, omdat de montage complex is. Dit kan een nadeel zijn als je niet handig bent met gereedschap. Het kost wat tijd en moeite om het apparaat in elkaar te zetten, maar als het eenmaal staat is het de investering zeker waard.

2. Niet geschikt voor lange personen

De maximale gebruikerslengte van de Tunturi FitRow 70 Water is 200 cm. Als je langer bent dan kan het lastiger zijn om comfortabel te kunnen roeien.

3. Geen hartslagmeter

De Tunturi FitRow 70 Water heeft geen ingebouwde hartslagmeter. Als je tijdens het roeien je hartslag wilt meten, zul je zelf een aparte hartslagmeter moeten aanschaffen.

4. Handmatige weerstand verstelling

De weerstand van de Tunturi FitRow 70 Water kan alleen handmatig worden aangepast. Dit kan wat onhandig zijn als je tijdens de training de weerstand wilt aanpassen.

5. Geen interactief display

Het display van de Tunturi FitRow 70 Water is niet interactief en heeft geen uitgebreide trainingsmogelijkheden. Dit kan een nadeel zijn als je behoefte hebt aan een geavanceerder trainingsprogramma.

Veelgestelde vragen over de Tunturi FitRow 70 Water

Kan ik de weerstand van de Tunturi FitRow 70 Water aanpassen tijdens het roeien?

Ja, je kunt de weerstand handmatig aanpassen tijdens het roeien. Dit kan wat onhandig zijn als je niet wilt stoppen met roeien.

Hoeveel trainingsprogramma’s heeft de Tunturi FitRow 70 Water?

De Tunturi FitRow 70 Water heeft 3 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.

Is de Tunturi FitRow 70 Water geschikt voor lange personen?

De maximale gebruikerslengte van de Tunturi FitRow 70 Water is 200 cm. Als je langer bent dan kan het lastiger zijn om comfortabel te kunnen roeien.

Is de Tunturi FitRow 70 Water gemakkelijk op te bergen?

Ja, de Tunturi FitRow 70 Water is deels opklapbaar en heeft transportwielen. Hierdoor kun je het apparaat na gebruik eenvoudig opbergen en ruimte besparen.

Conclusie

De Tunturi FitRow 70 Water is een roeitrainer met realistische waterweerstand. Dankzij het stevige metalen frame en het anti-slip oppervlak is dit apparaat geschikt voor intensieve trainingen. Het heeft 8 weerstandsniveaus en 3 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s, waardoor je de inspanning stapsgewijs kunt verhogen. De roeitrainer is deels opklapbaar en heeft transportwielen, waardoor je hem na gebruik eenvoudig kunt opbergen om ruimte te besparen. Wel is het belangrijk om te weten dat je minimaal 2 personen nodig hebt om de Tunturi FitRow 70 Water in elkaar te zetten, omdat de montage complex is. Daarnaast is het apparaat niet geschikt voor lange personen en heeft het geen ingebouwde hartslagmeter of interactief display. Ondanks deze nadelen is de Tunturi FitRow 70 Water een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een roeitrainer met realistische waterweerstand en goede bouwkwaliteit.

Als je op zoek bent naar een roeitrainer met realistische waterweerstand, goede bouwkwaliteit en verschillende trainingsmogelijkheden, dan is de Tunturi FitRow 70 Water zeker een goede optie. Ondanks dat het apparaat niet geschikt is voor lange personen en geen ingebouwde hartslagmeter of interactief display heeft, biedt het wel een uitstekende roei-ervaring en is het apparaat eenvoudig op te bergen dankzij de opklapbare functie en transportwielen. De Tunturi FitRow 70 Water kan daarom worden gedefinieerd als een kwalitatieve roeitrainer met realistische waterweerstand en verschillende trainingsmogelijkheden.

Direct de laagste prijs