Thuisgym.nl

VirtuFit Pro Water 1000 Roeitrainer Review

VoordelenNadelen
Realistische waterweerstand voor een natuurlijke roeibewegingBetaald abonnement nodig voor Kinomap app
Inklapbaar ontwerp en transportwielen voor gemakkelijk opbergenTijd en moeite nodig voor montage
Meer inzicht en uitbreiding van trainingen met de Kinomap appGelimiteerd aantal trainingsprogramma's
Gemakkelijk trainen met ingebouwde tablethouder
Geschikt voor verschillende gebruikers
Zeer stabiele roeitrainer
Overzicht van de review

De VirtuFit Pro Water 1000 is een roeitrainer van hoge kwaliteit die een realistische roeitraining biedt dankzij de waterweerstand. Deze roeitrainer is inklapbaar, waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen na een training. Je breidt je trainingen uit en krijgt meer inzicht in je resultaten dankzij de Kinomap app. Houd er rekening mee dat voor het gebruik van deze app een betaald abonnement nodig is. Voor Android-toestellen is minimaal versie 5.0 vereist en voor iOS-toestellen versie 9.0.

Dit moet je weten

  1. Realistische roeitraining met waterweerstand.
  2. Inklapbaar ontwerp en transportwielen voor gemakkelijk opbergen.
  3. Meer inzicht en uitbreiding van trainingen met de Kinomap app.

Wat vinden anderen van de VirtuFit Pro Water 1000?

“Ik ben zeer tevreden over de VirtuFit Pro Water 1000. Door de waterweerstand voelt de training realistisch aan en de roeitrainer is gemakkelijk op te bergen na gebruik.”

Afkomstig van: Betersport.nl

“De interactieve Kinomap app geeft een extra dimensie aan mijn trainingen. Het voelt alsof ik echt aan het roeien ben op verschillende locaties over de hele wereld.”

Afkomstig van: Bol.com

“Het in elkaar zetten van de roeitrainer kost wat tijd, maar het resultaat is het zeker waard. De roeitrainer is zeer stabiel en biedt verschillende trainingsprogramma’s voor een complete workout.”

Afkomstig van: Coolblue.nl

Voordelen van de VirtuFit Pro Water 1000

1. Realistische waterweerstand voor een natuurlijke roeibeweging

De waterweerstand van de VirtuFit Pro Water 1000 zorgt voor een natuurlijke en soepele roeibeweging. Dit komt doordat de gepatenteerde kunststof schoepen zorgen voor een zwaardere waterweerstand en de multi-peddels voor meer contact met het water dan bij standaard roeitrainers. Hierdoor voelt de training realistischer aan en is het gemakkelijker om je roeitechniek te verbeteren.

2. Inklapbaar ontwerp voor gemakkelijk opbergen

De VirtuFit Pro Water 1000 is inklapbaar, waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen na een training. Dit is ideaal als je niet veel ruimte hebt om de roeitrainer permanent op te stellen. Bovendien heeft de roeitrainer transportwielen waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is.

3. Meer inzicht en uitbreiding van trainingen met de Kinomap app

Met de Kinomap app kun je de VirtuFit Pro Water 1000 verbinden en zo routes over de hele wereld roeien en racen tegen vrienden. Hierdoor krijg je meer uitdaging en motivatie tijdens je trainingen. Bovendien biedt de app meer inzicht in je resultaten en kun je je trainingen uitbreiden met verschillende programma’s en uitdagingen.

4. Gemakkelijk trainen met ingebouwde tablethouder

De VirtuFit Pro Water 1000 heeft een ingebouwde tablethouder waardoor je tijdens je trainingen bijvoorbeeld een film kunt kijken, naar muziek kunt luisteren of kunt trainen met een trainingsprogramma vanuit een app. Hierdoor wordt het trainen leuker en blijf je gemotiveerd om door te gaan.

5. Geschikt voor verschillende gebruikers

De VirtuFit Pro Water 1000 is geschikt voor gebruikers tot 227 kg en een maximale lengte van 205 cm. Hierdoor kunnen verschillende gebruikers deze roeitrainer gebruiken, waaronder mensen met een grotere lichaamsbouw. Bovendien is de handmatige weerstandverstelling gemakkelijk in te stellen voor verschillende niveaus en doelen.

6. Zeer stabiele roeitrainer

De VirtuFit Pro Water 1000 is zeer stabiel, wat ervoor zorgt dat je veilig en comfortabel kunt trainen. Het roeizitje en de voetsteunen zijn verstelbaar, zodat je een optimale positie kunt vinden tijdens het roeien. Daarnaast heeft de roeitrainer een stevig en duurzaam frame, wat zorgt voor een lange levensduur van de machine.

Verbeter je roeitechniek en krijg meer uitdaging en motivatie tijdens je trainingen met deze roeitrainer

Nadelen van de VirtuFit Pro Water 1000

1. Betaald abonnement nodig voor de Kinomap app

Om gebruik te maken van de Kinomap app is een betaald abonnement nodig. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die niet extra willen betalen voor het gebruik van de app. Bovendien is voor Android-toestellen minimaal versie 5.0 vereist en voor iOS-toestellen versie 9.0, wat mogelijk niet geschikt is voor oudere apparaten.

2. Tijd en moeite nodig voor montage

Het in elkaar zetten van de VirtuFit Pro Water 1000 kan wat tijd en moeite kosten. Hierdoor kan het voor sommige gebruikers lastig zijn om de roeitrainer zelf in elkaar te zetten. Het kan daarom handig zijn om hiervoor professionele hulp in te schakelen.

3. Gelimiteerd aantal trainingsprogramma’s

De VirtuFit Pro Water 1000 heeft 32 verschillende trainingsprogramma’s, wat mogelijk gelimiteerd kan zijn voor gebruikers die meer variatie willen in hun trainingen. Het is wel mogelijk om de Kinomap app te gebruiken voor extra trainingsprogramma’s en uitdagingen.

Veelgestelde vragen over de VirtuFit Pro Water 1000

Wat is het verschil tussen waterweerstand en elektromagneet- of luchtweerstand?

Waterweerstand simuleert het roeien op water, waarbij de weerstand toeneemt naarmate er meer kracht wordt gezet. Hierdoor voelt de training realistischer aan en is het gemakkelijker om je roeitechniek te verbeteren. Elektromagneet- en luchtweerstand werken op basis van een elektrische of magnetische weerstand die wordt opgewekt door een vliegwiel dat in beweging wordt gezet. Deze systemen zijn vaak iets minder realistisch dan waterweerstand, maar bieden wel meer precisie in de weerstand en een groter aantal trainingsprogramma’s.

Kan ik de VirtuFit Pro Water 1000 gemakkelijk opbergen?

Ja, de VirtuFit Pro Water 1000 is inklapbaar waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen na een training. Bovendien heeft de roeitrainer transportwielen waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is.

Heeft de VirtuFit Pro Water 1000 een tablethouder?

Ja, de VirtuFit Pro Water 1000 heeft een ingebouwde tablethouder waar je bijvoorbeeld tijdens je trainingen een film kunt kijken, naar muziek kunt luisteren of kunt trainen met een trainingsprogramma vanuit een app.

Wat is het maximale gebruikersgewicht en de maximale gebruikerslengte van de VirtuFit Pro Water 1000?

De VirtuFit Pro Water 1000 is geschikt voor gebruikers tot 227 kg en een maximale lengte van 205 cm. Hierdoor kunnen verschillende gebruikers deze roeitrainer gebruiken, waaronder mensen met een grotere lichaamsbouw.

Conclusie

De VirtuFit Pro Water 1000 is een roeitrainer van sportschool kwaliteit met realistische waterweerstand, waardoor de training natuurlijk en soepel aanvoelt. De roeitrainer is inklapbaar en gemakkelijk op te bergen na een training. Met de Kinomap app krijg je meer inzicht in je resultaten en kun je je trainingen uitbreiden met verschillende programma’s en uitdagingen. Het betaalde abonnement voor de app kan wel een nadeel zijn. De VirtuFit Pro Water 1000 is geschikt voor gebruikers tot 227 kg en een maximale lengte van 205 cm en heeft een ingebouwde tablethouder voor extra gemak. Al met al heeft de VirtuFit Pro Water 1000 meer voordelen dan nadelen en biedt het gebruikers een realistische en uitdagende roeitraining van sportschool kwaliteit. Het is een goede keuze voor mensen die hun roeitechniek willen verbeteren en meer uitdaging willen tijdens hun trainingen.

Direct de laagste prijs