Thuisgym.nl

WaterRower Eiken Roeitrainer Review

VoordelenNadelen
Dankzij waterweerstand voelt de training realistischer dan met elektromagneet- of luchtweerstandGeen extra accessoires meegeleverd
Stabiele training dankzij dubbele railsMontage vereist
Geschikt voor intensief gebruik dankzij goede bouwkwaliteitNiet geschikt voor zeer lange mensen
Ergonomisch roeien dankzij verstelbare voetsteun en speciaal gevormd stoeltjeGeluidsniveau kan hoog zijn
Gemakkelijk uit te breiden met accessoiresPrijs
Overzicht van de review

Ben je op zoek naar een roeitrainer voor thuis die een realistische roeitraining biedt? Dan is de WaterRower Eiken roeitrainer wellicht iets voor jou. Deze roeitrainer werkt met waterweerstand, waardoor je tijdens het roeien het gevoel krijgt alsof je echt op het water roeit. In deze review bekijken we de plus- en minpunten van deze roeitrainer en delen we de ervaringen van andere gebruikers.

Dit moet je weten

  1. Realistische roeitraining met waterweerstand
  2. Geschikt voor intensief gebruik dankzij goede bouwkwaliteit
  3. Ergonomisch ontwerp voor comfortabel roeien

Wat vinden anderen van de WaterRower Eiken roeitrainer?

“De WaterRower Eiken is een fantastisch apparaat om mee te trainen. Het voelt alsof je echt op het water zit en de roeitrainer is van uitstekende kwaliteit.”

Afkomstig van: Betersport.nl

“Het in elkaar zetten van de roeitrainer was even een klus, maar het resultaat mag er zijn. Ik gebruik hem nu al een tijdje en ben erg tevreden met mijn aankoop.”

Afkomstig van: Bol.com

“Ik heb verschillende roeitrainers geprobeerd, maar deze is veruit de beste. Het is een investering, maar het is het geld zeker waard.”

Afkomstig van: Coolblue.nl

Voordelen van de WaterRower Eiken roeitrainer

1. Realistische roeitraining dankzij waterweerstand

Een van de grootste voordelen van de WaterRower Eiken roeitrainer is dat hij werkt met waterweerstand. Dit zorgt voor een realistische roeitraining, waarbij de weerstand verandert afhankelijk van hoeveel kracht je zet. Hierdoor voelt het alsof je echt op het water aan het roeien bent.

2. Stabiele training dankzij dubbele rails

De WaterRower Eiken roeitrainer heeft een dubbele rails, waardoor je stabiel de training kunt uitvoeren. Dit is vooral belangrijk als je intensief traint, omdat je dan minder snel uit balans raakt.

3. Geschikt voor intensief gebruik dankzij goede bouwkwaliteit

De WaterRower Eiken roeitrainer is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een goede bouwkwaliteit. Hierdoor is hij geschikt voor intensief gebruik en gaat hij lang mee.

4. Ergonomisch roeien dankzij verstelbare voetsteun en speciaal gevormd stoeltje

De WaterRower Eiken roeitrainer is ontworpen om ergonomisch te kunnen roeien. Zo is de voetsteun verstelbaar en heeft het stoeltje een speciale vorm, zodat je comfortabel kunt zitten tijdens het roeien.

5. Gemakkelijk uit te breiden met accessoires

Als je jouw trainingsmogelijkheden wilt uitbreiden, kun je gemakkelijk verschillende WaterRower accessoires aansluiten op je roeitrainer. Je kunt bijvoorbeeld een hartslagmeter aansluiten om je hartslag tijdens de training in de gaten te houden. Daarnaast zijn er ook andere accessoires beschikbaar, zoals een laptopsteun, zodat je tijdens het roeien ook nog kunt werken of een boek lezen.

Met de WaterRower Eiken roeitrainer heb je een realistische roeitraining in je eigen woonkamer.

Nadelen van de WaterRower Eiken roeitrainer

1. Geen extra accessoires meegeleverd

Helaas worden er bij de WaterRower Eiken roeitrainer geen extra accessoires meegeleverd. Dit betekent dat je bijvoorbeeld zelf een hartslagmeter moet aanschaffen als je deze wilt gebruiken tijdens het roeien.

2. Montage vereist

Het in elkaar zetten van de WaterRower Eiken roeitrainer is een klus die wat tijd en moeite kost. Dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn, vooral als je niet zo handig bent.

3. Niet geschikt voor zeer lange mensen

Hoewel de maximale gebruikerslengte van de WaterRower Eiken roeitrainer 200 cm is, kan het zijn dat de roeitrainer niet geschikt is voor zeer lange mensen. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden als je overweegt om deze roeitrainer aan te schaffen.

4. Geluidsniveau kan hoog zijn

Omdat de WaterRower Eiken roeitrainer werkt met waterweerstand, kan het geluidsniveau tijdens het roeien hoger zijn dan bij roeitrainers die werken met een ander type weerstand. Dit kan storend zijn als je de roeitrainer in een huiselijke omgeving gebruikt.

5. Prijs

De WaterRower Eiken roeitrainer is niet goedkoop en kan voor sommige mensen een flinke investering zijn. Als je niet van plan bent om intensief te trainen, zijn er ook goedkopere roeitrainers op de markt die wellicht beter bij je budget passen.

Veelgestelde vragen over de WaterRower Eiken roeitrainer

Wat is het maximale gebruikersgewicht van de WaterRower Eiken roeitrainer?

Het maximale gebruikersgewicht van de WaterRower Eiken roeitrainer is 400 kg.

Is de WaterRower Eiken roeitrainer geschikt voor intensief gebruik?

Ja, de WaterRower Eiken roeitrainer is geschikt voor intensief gebruik dankzij de goede bouwkwaliteit.

Hoeveel ruimte neemt de WaterRower Eiken roeitrainer in beslag?

Na de training kun je de WaterRower Eiken gemakkelijk wegrollen met de transportwielen of rechtop tegen de muur zetten, zodat hij weinig ruimte inneemt.

Hoeveel tijd kost het om de WaterRower Eiken roeitrainer in elkaar te zetten?

Het in elkaar zetten van de WaterRower Eiken roeitrainer kost ongeveer 1 tot 2 uur, afhankelijk van je handigheid en ervaring met het monteren van fitnessapparatuur.

Conclusie

De WaterRower Eiken roeitrainer is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een realistische roeitraining voor thuis. De waterweerstand zorgt voor een realistische roei-ervaring en de goede bouwkwaliteit maakt deze roeitrainer geschikt voor intensief gebruik. Het ergonomische ontwerp zorgt voor comfortabel roeien, maar houd er rekening mee dat de montage wel wat tijd en moeite kost. Daarnaast is de prijs van de WaterRower Eiken roeitrainer aan de hoge kant. Kortom, als je op zoek bent naar een roeitrainer die echt aanvoelt als roeien op het water en je bereid bent te investeren in kwaliteit, dan is de WaterRower Eiken roeitrainer zeker het overwegen waard.

Direct de laagste prijs