Thuisgym.nl

Goedkope roeitrainer

Een goedkope roeitrainer kost minder dan €500 euro. Houd er rekening mee dat een goedkope roeitrainer meestal een minder goede bouwkwaliteit heeft en opzichte van duurdere modellen. Bekijk op deze pagina de beste goedkope roeitrainers van 2024!

Beste goedkope roeitrainer van 2024

1

Focus Fitness Row 3 Roeitrainer

2

Focus Fitness Row 2 Roeitrainer

3

Tunturi FitRow 50 Roeitrainer

4

NordicTrack RX800 Roeitrainer

Laatste update: 29 mei 2024

Beste goedkope roeitrainer van 2024

1

Focus Fitness Row 3 Roeitrainer

2

Focus Fitness Row 2 Roeitrainer

3

Tunturi FitRow 50 Roeitrainer

4

NordicTrack RX800 Roeitrainer

Laatste update: 29 mei 2024

Picture of Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

  • De prijs van een roeitrainer ligt tussen de 200 en 2000 euro.
  • Een goedkope roeitrainer kost minder dan 500 euro.
  • Goedkope roeitrainers hebben niet een hele stevige bouwkwaliteit.
  • De beste goedkope roeitrainer is de Focus Fitness Row 3 Roeitrainer

Wat is een goedkope roeitrainer?

Een roeitrainer is een van de duurste fitnessapparaten voor thuisgebruik en daardoor is het al snel verleidelijk om naar de goedkope modellen te kijken. Je wil natuurlijk wel een roeitrainer kopen die het beste bij jouw wensen past en daarom moet je over een aantal eigenschappen goed nadenken. Om je te helpen om een weloverwogen keuze te kunnen maken uit alle goedkope roeitrainers, hebben we hier alvast de belangrijkste informatie voor je verzameld.

Als je graag een roeitrainer voor thuis wil kopen, moet je er rekening mee houden dat de prijs tussen de €200 en €2000 zal liggen. Een goedkope roeitrainer kost minder dan €500 euro. Echter, als je op zoek bent naar een goedkope hometrainer moet je er wel rekening mee houden dat deze meestal een minder sterke bouwkwaliteit hebben waardoor ze niet geschikt zijn voor hele intensieve trainingen.

De beste goedkope roeitrainers van 2024

De roeitrainer is een populaire manier om thuis in shape te blijven en de conditie te verbeteren. Er zijn heel veel verschillende modellen op de markt, maar enkele blinken uit boven de rest. Hieronder vind je een lijst van de beste goedkope roeitrainers van 2024, gekozen op basis van populariteit, prestaties, gebruiksgemak, kwaliteit en waardering van klanten.

VoordelenNadelen
Uitgebreid display met 12 programma'sNiet geschikt voor intensief gebruik
Elektronisch weerstandssysteem met 16 weerstandenMinder geschikt voor lange personen
Stabiel en onderhoudsarmGeen bijgeleverde hartslagmeter
Garantie van 2 jaar op onderdelen en 10 jaar op frame en laswerkDuurder dan sommige andere roeitrainers voor thuisgebruik
Mogelijkheid om te koppelen met een hartslagmeterGeen waterweerstandssysteem
VoordelenNadelen
Stabiele roeitrainerGeen programmafuncties
Weerstand eenvoudig te verstellenGeen koppeling met hartslagmeter mogelijk
Ergonomische softgrip handvattenGeen hartslagmeter bijgeleverd
OnderhoudsarmNiet geschikt voor intensief gebruik
Garantie van 2 jaar op onderdelen en 10 jaar op frame en laswerkWaterpas afstelbaarheid ontbreekt
VoordelenNadelen
17 vooraf ingestelde trainingsprogramma'sNiet te verbinden met smartphones of tablets
Inklapbaar en gemakkelijk op te bergenMontage kan complex zijn
Anti-slip oppervlak voor extra veiligheidElektromagneetrem kan minder soepel lopen
Elektronische weerstandsverstellingKoord als aandrijving kan minder comfortabel zijn
Geschikt voor personen tot 200 cm en 120 kg 
VoordelenNadelen
Ergonomisch gevormde stoel voor comfortabel langdurig gebruikGeen hartslagmeter of koppeling met hartslagmeter, waardoor het moeilijker is om de trainingsintensiteit te meten
Kan volledig worden ingeklapt voor compacte opslagBeperkt aantal weerstanden, waardoor het misschien niet geschikt is voor zeer intensieve trainingen
AUX-aansluiting maakt het mogelijk om muziek af te spelen tijdens het sportenGeen showroom beschikbaar om de roeitrainer uit te proberen voordat je hem koopt
Weerstandsysteem maakt gebruik van lucht voor soepele en natuurlijke bewegingenKan zwaar zijn om te verplaatsen vanwege het gewicht van 41 kg
Levenslange garantie op het frame en laswerk zorgt voor gemoedsrust en duurzaamheidDe garantie geldt niet voor bedrijven, wat een nadeel kan zijn voor bedrijven die de roeitrainer willen gebruiken

Koopgids: de beste goedkope roeitrainer kopen

Als je op zoek bent naar een goedkoper model, is de kans groot dat je keuzes moet maken tussen verschillende eigenschappen. In dit gedeelte vind je een overzicht van alle eigenschappen van een roeitrainer, zodat je zeker weet dat je er een koopt die kan voorzien in al jouw wensen en behoeftes.

Het type weerstand

Een goedkope roeitrainer heeft vaak een elastische weerstand, waarbij je trekt aan een soort elastiek. Het nadeel hieraan is dat er weinig variatie zit in de weerstand en daardoor kan je training erg eentonig worden.

Duurdere roeitrainers hebben een magneetweerstand, waarbij je zelf gemakkelijk de weerstand op verschillende niveau’s kan instellen.

De duurste roeitrainers hebben waterweerstand, waarbij je zelf de weerstand vergroot door harder aan het koord te trekken.

Maximale gebruikersgewicht

Je budget mag nooit invloed hebben op het maximale gebruikersgewicht van een roeitrainer. Als je een model koopt dat niet genoeg gewicht kan dragen, loop je de kans dat hij te snel slijt of zelfs helemaal stuk zal gaan.

Ook kan een te lichte roeitrainer tijdens een intensieve training verschuiven, waardoor je het risico loopt dat je ervan af valt. De meeste goedkope hometrainers hebben een maximaal gebruikersgewicht tussen de 100 en 120 kg, waardoor ze niet geschikt zijn voor zwaardere gebruikers. Let bij het kopen van een hometrainer altijd op dat het gebruikersgewicht iets meer is dan je eigen gewicht, zodat je altijd speling hebt.

Maximale gebruikerslengte

Ook je lengte is een belangrijke factor bij het uitzoeken van een roeitrainer. Een goedkope roeitrainer is vaak iets minder lang, waardoor lange mensen niet comfortabel kunnen trainen.

Tijdens de roeibeweging moet je namelijk in staat zijn om je benen volledig te strekken, anders bestaat de kans dat je spieren en gewrichten overbelast raken.

Displayweergave

Je kan het beste uit je workout halen als je de juiste informatie krijgt. Je kan pas trainen om je conditie te verbeteren als je ook weet wat je snelheid is en je kan alleen gericht afvallen als je weet hoeveel calorieën je tijdens een training verbruikt. Goedkope hometrainers weergeven vaak maar beperkte informatie op de display, wat erg onhandig kan zijn.

Wil je een roeitrainer kopen om af te vallen? Let dan altijd op dat de juiste informatie op de display wordt weergegeven.

Extra mogelijkheden

Verveel je je tijdens het sporten snel? Dan is het soms prettig om een roeitrainer met veel extra mogelijkheden aan te schaffen. Denk daarbij aan vooraf ingestelde trainingsprogramma’s die je blijven motiveren om harder en vaker te roeien.

Ook wanneer een roeitrainer de mogelijkheid heeft om via bluetooth aan je smartphone gekoppeld te worden kan dat ervoor zorgen dat je gemotiveerd blijft. Een helder inzicht in je resultaten en vooruitgang kan je pushen om meer uit je training te halen.

Goedkope hometrainers: een overzicht

Vind je het moeilijk om tussen alle goedkope roeitrainers het model te vinden dat het beste bij je past? Hier vind je een overzicht van de eigenschappen van de twee meest bekende modellen.

Goedkope hometrainer: Focus fitness row 2

De focus fitness row 2 kost ongeveer €300 en is een perfect instapmodel voor de beginnende roeier. Het frame is stevig en met de 8 weerstandsniveau’s kan je voldoende worden uitgedaagd. Het weerstandssysteem van de focus fitness row 2 is heel stil, waardoor je hem zonder problemen thuis kan gebruiken.

Daarbij is de focus fitness row 2 ook ergonomisch gebouwd, waardoor je altijd comfortabel zal zitten. Het display van de focus fitness row 2 weergeeft het aantal slagen per minuut, je trainingstijd, de afstand en het aantal verbrande calorieën.

Goedkope hometrainer: Tunturi cardio fit R30

Voor deze roeitrainer betaal je ongeveer €355 en daarvoor krijg je een model met magnetische weerstand op 8 niveau’s. Als je net begint met roeien, is dit meer dan voldoende. De zitting van de roeitrainer is ergonomisch vormgegeven en op de display vind je informatie over je tijd, de hoeveelheid calorieën die je hebt verbrand. Als je geen zin hebt om naar de informatie op je display te kijken, kan je er ook voor kiezen om je tablet in de daarvoor bestemde steun te plaatsen.

Deze roeitrainer is erg stil en daarom een van de beste keuzes voor thuisgebruik. Ben je klaar met je workout? Dan klap je de roeitrainer gemakkelijk weer in waardoor je hem netjes kan opbergen.