goedkope roeitrainer

Een roeitrainer is een van de duurste fitnessapparaten voor thuisgebruik en daardoor is het al snel verleidelijk om naar de goedkope modellen te kijken. Je wil natuurlijk wel een roeitrainer kopen die het beste bij jouw wensen past en daarom moet je over een aantal eigenschappen goed nadenken. Om je te helpen om een weloverwogen keuze te kunnen maken uit alle goedkope roeitrainers, hebben we hier alvast de belangrijkste informatie voor je verzameld.

Hero roeitrainer mobiel

Beste goedkope roeitrainer van 2023

De gemiddelde prijs van een roeitrainer ligt bij de 400 euro. Je kunt een goedkope hometrainer al krijgen vanaf 300 euro. Dit is een flink verschil, maar ga je dit verschil ook merken in kwaliteit? Het grootste verschil tussen een goedkope en een wat duurdere roeitrainer is het gebrek aan functies bij de goedkopere variant. Zo heb je soms geen hartslagmeter of instelbare programma’s.

Er zijn echter goedkope roeitrainers die wel veel extra’s bieden en die ook nog eens van een prima kwaliteit zijn. Deze hebben een erg gunstige prijs- kwaliteit verhouding. Om je te helpen bij het vinden van deze beste goedkope roeitrainer van 2023 hebben we hieronder een overzicht gemaakt met de beste die er in 2023 verkrijgbaar zijn. 

Vind jouw nieuwe roeitrainer

Vind een goede roeitrainer door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

De beste geteste
roeitrainers van 2023.

Wat is een goedkope roeitrainer

Als je graag een roeitrainer voor thuis wil kopen, moet je er rekening mee houden dat de prijs tussen de €200 en €2000 zal liggen. Het goedkoopste model, de tunturi cardio fit R20, heeft een elastische weerstand. Dit een een goedkoop systeem, maar daarbij heb je niet de mogelijkheid om de weerstand zelf aan te passen. Daarbij heeft de tunturi cardio fit R20 ook maar een maximaal gebruiksgewicht van 120 kg, waardoor hij niet erg geschikt is voor intensief gebruik.

Een basisklasse roeitrainer, ook van tunturi, kost je al snel rond de €450. Deze werkt met een magneetrem, waarbij je 8 verschillende soorten weerstand kan instellen. Met een maximaal gebruikersgewicht van slechts 110 kg is ook deze roeitrainer niet geschikt voor intensief gebruik. Voor thuisgebruik is deze roeitrainer prima en het voordeel is dat je hem na je training gemakkelijk kan inklappen en opbergen.

Als je een budget van ongeveer €650 hebt, kan je voor een roeitrainer met meerdere functies gaan. Flow fitness heeft bijvoorbeeld de Como Water waterrower met waterweerstand, waarbij je het gevoel krijgt alsof je echt op het water aan het roeien bent. Je verhoogt de weerstand van je training door harder aan het koord te trekken en zo bepaal je dus altijd zelf hoe intensief je training is. Het model is stevig gebouwd en kan tot wel 6 uur per dag worden gebruikt, na het trainen kan je de roeitrainer gemakkelijk inklappen en weer opbergen.

Als je op zoek bent naar een goedkope hometrainer moet je er dus rekening mee houden dat je voor minder dan €650 geen model kan vinden dat geschikt is voor intensieve trainingen. Goedkope roeitrainers zijn namelijk niet stevig genoeg gebouwd om dat aan te kunnen.

Roeitrainer keuzehulp

1/3
Welk weerstandsysteem moet de roeitrainer hebben?
2/3
Wil je een hartslagmeter op de roeitrainer?
3/3
Hoe groot is het budget voor de roeitrainer?

Koopgids: de beste goedkope roeitrainer kopen

Als je op zoek bent naar een goedkoper model, is de kans groot dat je keuzes moet maken tussen verschillende eigenschappen. In dit gedeelte vind je een overzicht van alle eigenschappen van een roeitrainer, zodat je zeker weet dat je er een koopt die kan voorzien in al jouw wensen en behoeftes.

Soort weerstand

Een goedkope roeitrainer heeft vaak een elastische weerstand, waarbij je trekt aan een soort elastiek. Het nadeel hieraan is dat er weinig variatie zit in de weerstand en daardoor kan je training erg eentonig worden.

Duurdere roeitrainers hebben een magneetweerstand, waarbij je zelf gemakkelijk de weerstand op verschillende niveau’s kan instellen.

De duurste roeitrainers hebben waterweerstand, waarbij je zelf de weerstand vergroot door harder aan het koord te trekken.

Displayweergave

Je kan het beste uit je workout halen als je de juiste informatie krijgt. Je kan pas trainen om je conditie te verbeteren als je ook weet wat je snelheid is en je kan alleen gericht afvallen als je weet hoeveel calorieën je tijdens een training verbruikt. Goedkope hometrainers weergeven vaak maar beperkte informatie op de display, wat erg onhandig kan zijn.

Wil je een roeitrainer kopen om af te vallen? Let dan altijd op dat de juiste informatie op de display wordt weergegeven.

Maximale gebruikerslengte

Ook je lengte is een belangrijke factor bij het uitzoeken van een roeitrainer. Een goedkope roeitrainer is vaak iets minder lang, waardoor lange mensen niet comfortabel kunnen trainen.

Tijdens de roeibeweging moet je namelijk in staat zijn om je benen volledig te strekken, anders bestaat de kans dat je spieren en gewrichten overbelast raken.

Extra mogelijkheden

Verveel je je tijdens het sporten snel? Dan is het soms prettig om een roeitrainer met veel extra mogelijkheden aan te schaffen. Denk daarbij aan vooraf ingestelde trainingsprogramma’s die je blijven motiveren om harder en vaker te roeien.

Ook wanneer een roeitrainer de mogelijkheid heeft om via bluetooth aan je smartphone gekoppeld te worden kan dat ervoor zorgen dat je gemotiveerd blijft. Een helder inzicht in je resultaten en vooruitgang kan je pushen om meer uit je training te halen.