inklapbare roeitrainer

Een inklapbare roeitrainer kan een perfecte oplossing zijn als je niet zo veel ruimte hebt thuis. Als je klaar bent met je training klap je de roeitrainer in en kan je hem gemakkelijker uit het zicht opbergen.

Veel mensen denken nog dat een inklapbare roeitrainer minder stevig is of op een andere manier niet gelijkwaardig is aan een roeitrainer die niet inklapbaar is. In dit artikel hebben we alles wat je moet weten over inklapbare roeitrainers voor je op een rijtje gezet.

Hero roeitrainer mobiel

Beste inklapbare roeitrainer van 2023

Wat is de beste inklapbare roeitrainer van 2023, en wat is de beste koop van dit jaar? Dit hangt af van vele verschillende factoren. De factoren waar wij op letten zijn: de prijs, de extra functionaliteiten, de bouwkwaliteit, het merk, de gebruiksintensiteit en tenslotte de prijs. De uiteindelijk prijs-kwaliteit verhouding bepaald welke opbouwbare roeitrainer de beste van 2023 is.

Als je er inmiddels van overtuigd bent dat je op zoek bent naar een roeitrainer die inklapbaar is, zal je merken dat het aanbod nog steeds groot en divers is. Om het voor jou wat makkelijker te maken om de beste inklapbare roeitrainer te vinden, hebben we er een aantal voor je uitgelicht.

Vind jouw nieuwe roeitrainer

Vind een goede roeitrainer door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

De beste geteste
roeitrainers van 2023.

Hoe klap je een roeitrainer in

Een inklapbare roeitrainer kan een heel goed idee zijn als je thuis niet te veel ruimte hebt om een roeitrainer op te bergen.

Voor je aankoop moet je wel goed nadenken over de verschillende na- en voordelen die inklapbare roeitrainers kunnen hebben. Denk daarbij aan de ruimte die het apparaat inneemt als hij volledig ingeklapt is en het gemak waarmee hij in- en uitgeklapt kan worden.

Een roeitrainer is niet hoog of breed, maar wel heel lang. Om ruimte te besparen moet je dus iets aan de lengte van het apparaat kunnen doen. Bij een inklapbare roeitrainer klap je het langste stuk omhoog, waardoor het apparaat niet meer lang, maar wel hoog is. Daardoor past hij gemakkelijker in een hoek van de kamer of zelfs in een kast.

De kwaliteit van de roeitrainer heeft invloed op hoe soepel het inklapmechanisme werkt. Goedkope roeitrainers zijn niet altijd even makkelijk inklapbaar, omdat je vaak eerst een pin moet lostrekken en vervolgens zelf ook veel kracht moet zetten om het lange gedeelte omhoog te duwen.

De meeste roeitrainers uit de hogere prijsklassen hebben een automatisch systeem waarbij het apparaat met een druk op de knop in- en uitklapt, waardoor ze veel makkelijker inklapbaar zijn.

Houd daar dus rekening mee tijdens je zoektocht naar een inklapbare roeitrainer. Een ingewikkeld inklapmechanisme kan ervoor zorgen dat je niet gemotiveerd bent om de roeitrainer iedere keer in- en uit te klappen, waardoor je sneller een training overslaat.

Roeitrainer keuzehulp

1/3
Welk weerstandsysteem moet de roeitrainer hebben?
2/3
Wil je een hartslagmeter op de roeitrainer?
3/3
Hoe groot is het budget voor de roeitrainer?

Een inklapbare roeitrainer met waterweerstand

Veel mensen denken dat een inklapbare roeitrainer van mindere kwaliteit is, maar niks in minder waar. Tegenwoordig kan je zelfs roeitrainers met waterweerstand vinden die inklapbaar zijn.

Waterweerstand staat erom bekend dat de ervaring heel realistisch is en omdat je zelf bepaalt hoe groot de weerstand is, kan je je training eindeloos afwisselen. Sporters die ervaring hebben met roeien vinden een roeitrainer met waterweerstand daarom vaak de meest prettige optie.

Veel mensen denken nog steeds dat deze vorm van weestand niet geschikt is om in te klappen, maar dat is al lang niet meer zo. Tegenwoordig worden de watertanks zo goed gemaakt dat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden zonder dat deze gaat lekken.

Je moet er wel rekening mee houden dat een roeitrainer met dit weerstandsysteem gemiddeld wat zwaarder is. Het water in de tank kan tot wel 20 kg aan extra gewicht toevoegen.

Wanneer is een inklapbare roeitrainer een goed idee

Heb je al verschillende roeitrainers bekeken, maar weet je niet of je het beste kan kiezen voor een inklapbaar model of een normale roeitrainer? Denk dan eens na over deze factoren:

Ruimte

Een inklapbare roeitrainer neemt veel minder ruimte in dan een gewone roeitrainer, maar vergis je niet in de hoeveelheid ruimte die je uiteindelijk nog nodig hebt.

Als je echt veel ruimte wil besparen, kan je het beste kiezen voor een hometrainer waarbij je bijvoorbeeld ook de display en het zitvlak kan inklappen.

Frequentie

Als je je roeitrainer elke dag wil gebruiken, is het niet altijd een goed idee om een inklapbaar model te kopen. Zeker bij een roeitrainer die niet zo gemakkelijk in- en uit te klappen is zal het je te veel tijd kosten om het apparaat iedere keer gereed te maken. Na een tijdje kan deze extra tijd demotiverend werken en ervoor zorgen dat je minder zin hebt om aan je training te beginnen.

In dat geval is het een beter idee om een roeitrainer te kopen die je gewoon kan laten staan. Je bent dan minder tijd kwijt en de kans dat je gedemotiveerd raakt wordt veel kleiner.

Een inklapbare roeitrainer opbergen

Als je een inklapbare roeitrainer koopt is de kans groot dat je dat doet om ruimte te besparen. In dat geval is het een goed idee om na te denken over twee eigenschappen:

Afmetingen

Bij de specificaties van een inklapbare roeitrainer staat altijd aangegeven wat de afmetingen zijn als het apparaat is ingeklapt. Dit is vaak groter dan je verwacht. Ook een ingeklapte roeitrainer heeft een oppervlakte van ten minste 1 m2 nodig om opgeborgen te worden.

Kijk bij de afmetingen ook eens naar de hoogte. Sommige roeitrainers zijn nog geen 50 cm hoog, waardoor ze bijvoorbeeld gemakkelijker onder een bed, bank of kast kunnen worden geschoven.

Wieltjes

Sommige inklapbare roeitrainers hebben aan een kant wieltjes, waardoor je ze gemakkelijker kan verplaatsen. Dit is erg handig, omdat de meeste roeitrainers nog best zwaar zijn.

Met transportwieltjes zorg je ervoor dat je je voor en na je workout niet te veel hoeft in te spannen voor het verplaatsen van je roeitrainer. Zo voorkom je dat je geblesseerd raakt.