professionele roeitrainer

Als je graag een roeitrainer voor thuis wil kopen, kan het zijn dat de beste roeitrainer voor jou een professioneel model is. Je hoeft je dan namelijk geen zorgen te maken of hij wel aan al je verwachtingen zal voldoen.

In dit artikel kan je alles lezen over professionele roeitrainers en hoe je kan bepalen of jij er een nodig hebt.

Hero roeitrainer mobiel

Beste professionele roeitrainer van 2023

Een professionele roeitrainer vinden kost tijd. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de functies die voor jou belangrijk zijn. Je moet rekening houden met verschillende eigenschappen, zoals: weerstand, belastbaar gewicht en lichaamslengte.

Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt met de beste professionele roeitrainers van 2023.  Alle roeitrainers zijn getest. Je kunt er zeker van zijn dat je alleen de beste professionele roeitrainers van 2023 in ons overzicht ziet. 

Vind jouw nieuwe roeitrainer

Vind een goede roeitrainer door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte
professionele roeitrainer

De beste geteste
roeitrainers van 2023.

Professionele roeitrainer merken

First degree

De roeitrainers van first degree staan erom bekend dat ze een stevig ontwerp hebben en daarom worden ze vaak in een professionele setting gebruikt. Alle modellen hebben waterweerstand, waarmee je de weerstand traploos kan aanpassen. Hoe harder je aan de stang trekt, hoe hoger de weerstand zal zijn.

Welke roeitrainer van first degree je koopt maakt niet zo veel uit. Door hun stevige bouw hebben ze allemaal een hoog belastbaar gewicht en lange levensduur. Het is mede daardoor dat ze worden gezien als de beste roeitrainers voor langdurig en professioneel gebruik.

Virtufit ultimate pro

Deze ergometer roeitrainer is de beste roeitrainer als je je kracht wil trainen. Je ziet per training precies hoeveel kracht je hebt gezet en dat is handig als je je kracht wil verbeteren.

Ook als je juist niet te veel kracht wil zetten, omdat je bijvoorbeeld een blessure hebt, is een ergometer erg handig. Dat is de reden dat deze ergometer roeitrainer vaak terug te vinden is bij fysiotherapeuten en revalidatiecentra.

Het belastbaar gewicht van de virtufit ergometer roeitrainer is 230 kg, waardoor zo goed als iedereen erop kan trainen.

De luchtweerstand zorgt tijdens het roeien voor een realistische ervaring, waardoor dit model erg populair is onder professionals die buiten het roeiseizoen door willen trainen.

Focus fitness row

De roeitrainers van focus fitness hebben een magnetische weerstand gecombineerd met luchtweerstand, wat voor een vloeiende roeibeweging zorgt. Daarbij zijn dit ook een van de beste roeitrainers voor thuisgebruik, omdat hij erg stil is. Door het belastbaar gewicht van 120 kg is hij geschikt voor de meeste gebruikers.

Van alle professionele roeitrainers is de focus fitness row het laagst geprijsd. Mede daardoor is het een van de beste roeitrainers voor semi professionals die nog niet klaar zijn om te investeren in een duurder model.

Hometrainer keuzehulp

1/3
Welk weerstandsysteem moet de roeitrainer hebben?
2/3
Wil je een hartslagmeter op de roeitrainer?
3/3
Hoe groot is het budget voor de roeitrainer?

Waar moet je op letten bij het kopen van een professionele roeitrainer

Het grootste verschil tussen een roeitrainer voor professioneel gebruik en een basismodel is dat de eerste altijd geschikt is voor intensieve trainingen. Dat komt omdat normale modellen vaak minder stevig gebouwd zijn en ook een minder hoog belastbaar gewicht hebben. Dat zorgt ervoor dat ze sneller zullen slijten bij intensief gebruik. Als je van plan bent om je roeitrainer vaak te gebruiken, kan het dus voordelig zijn om meteen voor een professionele te gaan. Zo weet je zeker dat hij lang genoeg mee zal gaan.

Een ander verschil tussen een professionele en een goedkope roeitrainer is natuurlijk de prijs. Je kan al een basismodel kopen voor €200, terwijl een professioneel model al snel meer dan €1500 zal kosten.

Om je keuze tussen de beste goedkope en een (semi) pro roeitrainer iets gemakkelijker te maken, hebben we hier alvast de belangrijkste verschillen in de eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

Weerstand

Professionele roeiers hebben altijd de voorkeur voor een roeitrainer met waterweerstand, omdat ze daarbij de meest realistische ervaring hebben. Niet alleen voelt de beweging net alsof je echt op het water aan het roeien bent, ook het geklots van het water is een fijn geluid.

Een goede tweede is de roeitrainer met luchtweerstand. Ook hierbij is de ervaring vrij realistisch, omdat je zelf bepaalt hoe groot de weerstand is. Hoe harder je trekt, hoe zwaarder het wordt, net als bij echt roeien.

Roeitrainers met hydraulische weerstand of magnetische weerstand zijn vaak goedkoper, maar niet altijd geschikt voor professioneel gebruik. In de eerste plaats hebben deze systemen niet altijd de mogelijkheid om tussen verschillende weerstanden te schakelen, waardoor je training al snel eentonig wordt.

Daarbij is het gevoel van deze soorten weerstand niet heel realistisch, waardoor het niet gelijkstaat aan echt roeien op water. Professionals die een roeitrainer willen gebruiken om buiten het seizoen toch door te trainen, zullen daarom de voorkeur voor een ander systeem hebben.

Maximaal belastbaar gewicht

Voor een intensief gebruik is het belangrijk dat een roeitrainer een hoog maximaal belastbaar gewicht heeft. Dit betekent namelijk dat hij tegen een stootje kan en daardoor hoef je je geen zorgen te maken als je hard wil trainen. Je kan zo hard je wil aan het koord trekken of over de monorail schuiven, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het apparaat slijt of snel helemaal kapot zal gaan.

Maximale lichaamslengte

Trainen met een roeitrainer is alleen een effectieve full body workout als je de juiste houding aanneemt en daarvoor moeten de afmetingen wel goed zijn. Professionele roeitrainers hebben vaak een hoge maximale lichaamslengte, waardoor ook lange mensen tijdens het roeien hun benen ver genoeg kunnen strekken.