Thuisgym.nl

Roeitrainer voor thuis

Als je op zoek bent naar een veelzijdig fitnessapparaat, is de roeitrainer misschien wel wat voor jou. Tijdens het trainen met een roeitrainer komen namelijk bijna alle spieren in je lichaam aan bod, waardoor je met slechts één apparaat je volledige lichaam kan trainen. Bekijk hieronder de beste roeitrainers voor thuis van 2024!

Beste roeitrainer voor thuis van 2024

1

Focus Fitness Row 3 Roeitrainer

2

Focus Fitness Row 2 Roeitrainer

3

Tunturi FitRow 50 Roeitrainer

4

Senz Sports R4000 Roeitrainer

5

WaterRower Eiken Roeitrainer

Laatste update: 16 juni 2024

Beste roeitrainer voor thuis van 2024

1

Focus Fitness Row 3 Roeitrainer

2

Focus Fitness Row 2 Roeitrainer

3

Tunturi FitRow 50 Roeitrainer

4

Senz Sports R4000 Roeitrainer

5

WaterRower Eiken Roeitrainer

Laatste update: 16 juni 2024

Picture of Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

  • Met een roeitrainer kun je gemakkelijk thuis je workout doen.
  • Kies een roeitrainer op basis van jouw lengte en gewicht.
  • Let daarnaast op de ruimte, het geluid, de stroomvoorziening & compatibiliteit met apps.
  • De beste roeitrainer voor thuis is de Focus Fitness Row 3 Roeitrainer

Wat is een roeitrainer voor thuis?

Een roeitrainer voor thuis is een fitnessapparaat dat wordt gebruikt om conditie op te bouwen en te trainen in het comfort van je eigen huis. Het bevat een weerstandssysteem en een zitbank met stangen en riemen die je kunt bewegen om de roeibeweging te maken. Roeitrainers voor thuis zijn een populair fitnessapparaat omdat ze een totale lichaamsworkout bieden en een effectieve manier zijn om calorieën te verbranden en spieren te versterken. Het apparaat is daarnaast ook bijzonder geschikt om zelfstandig op te trainen en het kan een hoop tijd besparen als je niet iedere keer helemaal naar het water moet.

De beste roeitrainers voor thuis van 2024

Het is niet altijd makkelijk om te bepalen wat voor jou de beste roeitrainer is en daardoor kan het proces van een roeitrainer kopen erg moeizaam verlopen. Je kan uit verschillende soorten roeitrainers met uiteenlopende eigenschappen kiezen en het is niet altijd duidelijk op welke voordelen van een roeitrainer je moet letten. Hieronder vind je de top 5 beste roeitrainers voor thuis van 2024.

VoordelenNadelen
Uitgebreid display met 12 programma'sNiet geschikt voor intensief gebruik
Elektronisch weerstandssysteem met 16 weerstandenMinder geschikt voor lange personen
Stabiel en onderhoudsarmGeen bijgeleverde hartslagmeter
Garantie van 2 jaar op onderdelen en 10 jaar op frame en laswerkDuurder dan sommige andere roeitrainers voor thuisgebruik
Mogelijkheid om te koppelen met een hartslagmeterGeen waterweerstandssysteem
VoordelenNadelen
Stabiele roeitrainerGeen programmafuncties
Weerstand eenvoudig te verstellenGeen koppeling met hartslagmeter mogelijk
Ergonomische softgrip handvattenGeen hartslagmeter bijgeleverd
OnderhoudsarmNiet geschikt voor intensief gebruik
Garantie van 2 jaar op onderdelen en 10 jaar op frame en laswerkWaterpas afstelbaarheid ontbreekt
VoordelenNadelen
17 vooraf ingestelde trainingsprogramma'sNiet te verbinden met smartphones of tablets
Inklapbaar en gemakkelijk op te bergenMontage kan complex zijn
Anti-slip oppervlak voor extra veiligheidElektromagneetrem kan minder soepel lopen
Elektronische weerstandsverstellingKoord als aandrijving kan minder comfortabel zijn
Geschikt voor personen tot 200 cm en 120 kg 
VoordelenNadelen
Realistische roei-ervaring door waterweerstandOnderhoudsintensief
Stevig aluminium frameGeen programmafuncties
OpklapbaarNiet geschikt voor personen boven 195 cm
2 jaar garantie op onderdelen en 10 jaar garantie op het frame en laswerkNiet geschikt voor onderhoudsarm gebruik
Hartslagmeter koppeling mogelijkGeen bijgeleverde hartslagmeter
VoordelenNadelen
Dankzij waterweerstand voelt de training realistischer dan met elektromagneet- of luchtweerstandGeen extra accessoires meegeleverd
Stabiele training dankzij dubbele railsMontage vereist
Geschikt voor intensief gebruik dankzij goede bouwkwaliteitNiet geschikt voor zeer lange mensen
Ergonomisch roeien dankzij verstelbare voetsteun en speciaal gevormd stoeltjeGeluidsniveau kan hoog zijn
Gemakkelijk uit te breiden met accessoiresPrijs

De beste roeitrainer voor thuis: waar moet je op letten?

Wil je een roeitrainer kopen voor thuis? Dan zijn er een aantal eigenschappen waar je goed over na moet denken. Een goede roeitrainer is namelijk niet goedkoop en het zou zonde zijn als je er achteraf toch niet helemaal tevreden over bent. Daarom hebben we hier voor je op een rijtje gezet waar je goed over na moet denken.

Het maximaal belastbaar gewicht

Op iedere roeitrainer staat aangegeven wat het maximaal belastbaar gewicht is. Als je een roeitrainer koopt die jouw gewicht niet volledig kan dragen, loop je de kans dat hij slijt of helemaal kapot gaat. Je moet dan sneller een nieuwe kopen en dat is natuurlijk niet wenselijk.

De maximale lichaamslengte

Als je een roeitrainer voor thuis koopt, moet je goed nadenken over wie hem allemaal gaat gebruiken. Tijdens het roeien moet je namelijk in staat zijn om je benen volledig te strekken en daarvoor moet de roeitrainer wel lang genoeg zijn. Ga bij het kopen van een roeitrainer dus altijd uit van de langste gebruiker, zo kan iedereen comfortabel roeien.

De ruimte

Een roeitrainer is niet heel hoog of breed, maar kan wel heel lang zijn. Hier moet je goed over nadenken als je hem thuis wil plaatsen. In een kleine ruimte kan het een goed idee zijn om na te denken over een inklapbaar model dat gemakkelijker kan worden opgeborgen.

Veel mensen denken nog steeds dat een inklapbaar model minder stevig is, maar dat is zeker niet altijd waar. Kijk voor informatie over de stevigheid altijd naar het materiaal van de roeitrainer en het maximaal belastbaar gewicht.

Let ook altijd op of de roeitrainer wieltjes aan de onderkant heeft, zo kan je hem gemakkelijk aan de kant of ergens onder rollen. Vergis je daarbij niet in het gewicht van het apparaat. Een goede roeitrainer weegt al snel meer dan 50 kg en is niet door iedereen gemakkelijk op te tillen.

De beste roeitrainer voor jou staat thuis niet in de weg en kan gemakkelijk worden opgeborgen als je hem niet gebruikt.

Het geluid

Er zijn vier verschillende type weerstand voor roeitrainers. Deze hebben allemaal invloed op hoe je je training ervaart, maar ook op hoeveel geluid het apparaat produceert.

Roeitrainers met luchtweerstand maken veel herrie als je intensief traint. Bij iedere roeibeweging zal je een harde zucht wind horen. Hetzelfde geldt voor een roeitrainer met waterweerstand, waarbij je tijdens het trainen de hele tijd het geklots van water hoort. Voor sommige roeiers is dit juist heel prettig, terwijl andere mensen er juist helemaal gek van worden.

Een roeitrainer met magnetische weerstand maakt van alle soorten roeitrainers en is daardoor de beste roeitrainer voor thuisgebruik.

Om te bepalen wat voor jou de beste roeitrainer is, kan je het beste alle verschillende weerstandssystemen een keer testen. Het geluid van een luchtweerstand roeitrainer is bijvoorbeeld niet erg prettig voor thuis, maar misschien vind je de realistische ervaring wel veel belangrijker.

Stroomvoorziening

Afhankelijk van het weerstandssysteem heeft een roeitrainer soms ook stroom nodig. Een roeitrainer met luchtweerstand werkt op je eigen kracht en heeft vaak geen stroomtoevoer nodig, maar een roeitrainer met magneetweerstand moet vaak worden aangesloten op een stroomtoevoer. Dit is nodig om het weerstandssysteem en de display aan te sturen.

Let bij roeitrainers zonder stroomvoorziening altijd op of je batterijen nodig hebt voor de display en of die worden meegeleverd.

Compatibiliteit met apps

Thuis train je vaak zonder begeleiding en dan is het handig als je roeitrainer op je smartphone kan worden aangesloten. Op die manier krijg je wat meer inzicht in je trainingsresultaten die je kan gebruiken om je training te optimaliseren.

Via sommige apps kan je ook trainingsprogramma’s downloaden die je kunnen helpen met het bereiken van je trainingsdoelen. De beste roeitrainer voor jou zorgt er altijd voor dat je je trainingstijd optimaal benut.