roeitrainer voor thuis

Als je op zoek bent naar een veelzijdig fitnessapparaat, is de roeitrainer misschien wel wat voor jou. Tijdens het trainen met een roeitrainer komen namelijk bijna alle spieren in je lichaam aan bod, waardoor je met slechts één apparaat je volledige lichaam kan trainen. Het apparaat is daarnaast ook bijzonder geschikt om zelfstandig op te trainen en het kan een hoop tijd besparen als je niet iedere keer helemaal naar het water moet.

In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt als je op zoek bent naar de beste roeitrainer voor thuis.

Hero roeitrainer mobiel

De beste roeitrainer voor thuis kopen: waar moet je op letten

Het is niet altijd makkelijk om te bepalen wat voor jou de beste roeitrainer is en daardoor kan het proces van een roeitrainer kopen erg moeizaam verlopen. Je kan uit verschillende soorten roeitrainers met uiteenlopende eigenschappen kiezen en het is niet altijd duidelijk op welke voordelen van een roeitrainer je moet letten. In dit gedeelte vind je een selectie uit de beste roeitrainers voor thuis.

De beste hometrainer voor thuis is selecteerd op basis van de volgende eigenschappen: maximale gewicht en lengte, de ruimte, het geluid, de stroomvoorziening en de koppeling met verschillende mogelijke apps. Bekijk in onderstaand overzicht de beste roeitrainers voor thuis van 2023.

Vind jouw nieuwe roeitrainer

Vind een goede roeitrainer door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

De beste geteste
roeitrainers van 2023.

De eigenschappen van een roeitrainer voor thuis

Wil je een roeitrainer kopen voor thuis? Dan zijn er een aantal eigenschappen waar je goed over na moet denken. Een goede roeitrainer is namelijk niet goedkoop en het zou zonde zijn als je er achteraf toch niet helemaal tevreden over bent. Daarom hebben we hier voor je op een rijtje gezet waar je goed over na moet denken.

Het maximaal belastbaar gewicht

Op iedere roeitrainer staat aangegeven wat het maximaal belastbaar gewicht is. Als je een roeitrainer koopt die jouw gewicht niet volledig kan dragen, loop je de kans dat hij slijt of helemaal kapot gaat. Je moet dan sneller een nieuwe kopen en dat is natuurlijk niet wenselijk.

De maximale lichaamslengte

Als je een roeitrainer voor thuis koopt, moet je goed nadenken over wie hem allemaal gaat gebruiken. Tijdens het roeien moet je namelijk in staat zijn om je benen volledig te strekken en daarvoor moet de roeitrainer wel lang genoeg zijn. Ga bij het kopen van een roeitrainer dus altijd uit van de langste gebruiker, zo kan iedereen comfortabel roeien.

Ruimte

Een roeitrainer is niet heel hoog of breed, maar kan wel heel lang zijn. Hier moet je goed over nadenken als je hem thuis wil plaatsen. In een kleine ruimte kan het een goed idee zijn om na te denken over een inklapbaar model dat gemakkelijker kan worden opgeborgen.

Veel mensen denken nog steeds dat een inklapbaar model minder stevig is, maar dat is zeker niet altijd waar. Kijk voor informatie over de stevigheid altijd naar het materiaal van de roeitrainer en het maximaal belastbaar gewicht.

Let ook altijd op of de roeitrainer wieltjes aan de onderkant heeft, zo kan je hem gemakkelijk aan de kant of ergens onder rollen. Vergis je daarbij niet in het gewicht van het apparaat. Een goede roeitrainer weegt al snel meer dan 50 kg en is niet door iedereen gemakkelijk op te tillen.

De beste roeitrainer voor jou staat thuis niet in de weg en kan gemakkelijk worden opgeborgen als je hem niet gebruikt.

Geluid

Er zijn vier verschillende type weerstand voor roeitrainers. Deze hebben allemaal invloed op hoe je je training ervaart, maar ook op hoeveel geluid het apparaat produceert.

Roeitrainers met luchtweerstand maken veel herrie als je intensief traint. Bij iedere roeibeweging zal je een harde zucht wind horen. Hetzelfde geldt voor een roeitrainer met waterweerstand, waarbij je tijdens het trainen de hele tijd het geklots van water hoort. Voor sommige roeiers is dit juist heel prettig, terwijl andere mensen er juist helemaal gek van worden.

Een roeitrainer met magnetische weerstand maakt van alle soorten roeitrainers en is daardoor de beste roeitrainer voor thuisgebruik.

Om te bepalen wat voor jou de beste roeitrainer is, kan je het beste alle verschillende weerstandssystemen een keer testen. Het geluid van een luchtweerstand roeitrainer is bijvoorbeeld niet erg prettig voor thuis, maar misschien vind je de realistische ervaring wel veel belangrijker.

Stroom

Afhankelijk van het weerstandssysteem heeft een roeitrainer soms ook stroom nodig. Een roeitrainer met luchtweerstand werkt op je eigen kracht en heeft vaak geen stroomtoevoer nodig, maar een roeitrainer met magneetweerstand moet vaak worden aangesloten op een stroomtoevoer. Dit is nodig om het weerstandssysteem en de display aan te sturen.

Let bij roeitrainers zonder stroomvoorziening altijd op of je batterijen nodig hebt voor de display en of die worden meegeleverd.

Apps

Thuis train je vaak zonder begeleiding en dan is het handig als je roeitrainer op je smartphone kan worden aangesloten. Op die manier krijg je wat meer inzicht in je trainingsresultaten die je kan gebruiken om je training te optimaliseren.

Via sommige apps kan je ook trainingsprogramma’s downloaden die je kunnen helpen met het bereiken van je trainingsdoelen. De beste roeitrainer voor jou zorgt er altijd voor dat je je trainingstijd optimaal benut.

Roeitrainer keuzehulp

1/3
Welk weerstandsysteem moet de roeitrainer hebben?
2/3
Wil je een hartslagmeter op de roeitrainer?
3/3
Hoe groot is het budget voor de roeitrainer?