Thuisgym.nl

Goedkope hometrainer

Een goedkope hometrainer kost tussen de €150 en €300 euro. Let er op dat een goedkope hometrainer meestal minder functies en een minder sterke bouwkwaliteit heeft. Bekijk de beste goedkope hometrainers van 2024 op deze pagina!

Beste goedkope hometrainer van 2024

1

FitBike Ride 2 Hometrainer

2

Virtufit HTR 1.0 Hometrainer

3

FitBike Ride 1 Hometrainer

4

Tunturi FitCycle 20 Hometrainer

Laatste update: 16 juni 2024

Beste goedkope hometrainer van 2024

1

FitBike Ride 2 Hometrainer

2

Virtufit HTR 1.0 Hometrainer

3

FitBike Ride 1 Hometrainer

4

Tunturi FitCycle 20 Hometrainer

Laatste update: 16 juni 2024

Picture of Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

  • De prijs van een hometrainer varieert tussen de €150 tot wel €5000.
  • Een goedkope hometrainer kost tussen de €150 en €300.
  • Goedkope hometrainers zijn niet zo stevig.
  • De beste goedkope hometrainer is de FitBike Ride 2 Hometrainer

Wat is een goedkope hometrainer?

Net als bij ieder ander fitnessapparaat loopt de prijs van een hometrainer flink uiteen. Het goedkoopste model dat zich een hometrainer mag noemen begint al vanaf €80. Hiervoor krijg je een mini hometrainer, ook wel een stoelfiets genoemd. Dit apparaat zet je voor je stoel neer en kan je gebruiken om een trappende beweging te maken, alsof je op de fiets zit. Zo kan je bijvoorbeeld ook als je aan het werk bent je benen in beweging houden.

Een basismodel hometrainer heb je al vanaf ongeveer €150. Deze keuze heeft een vliegwiel met een gewicht van 1,5 kg en daardoor is hij alleen geschikt voor lichte trainingen. Dit is meestal een goede keuze voor ouderen, omdat zij niet meer zo hard kunnen fietsen. Doordat de hometrainer zo licht is, kan je hem gemakkelijk verplaatsen.

Met een budget van €250 kan je al een hometrainer kopen die wat steviger staat. Je kan op deze redelijk goedkope hometrainer iets intensiever trainen. Je kan de weerstand handmatig aanpassen door aan een knop te draaien en op het scherm kan je zien welke afstand je hebt afgelegd, wat je snelheid is en hoeveel calorieën je hebt verbruikt. De hometrainer heeft daarentegen geen ergometer of verschillende vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.

Pas vanaf €600 kan je een hometrainer vinden die met meerdere extra functies is uitgerust. Je hebt dan een hometrainer van 150 kg met een vliegwiel van 20 kg, die geschikt is voor intensieve training. Daarnaast is de hometrainer ook uitgerust met een krachtmeter en kan je hem aansluiten op je smartphone of tablet.

Als je dus een goedkope hometrainer wil aanschaffen, moet je er rekening mee houden dat je het apparaat niet kan gebruiken voor intensieve trainingen. Alle goedkope hometrainers zijn niet zo stevig en daardoor alleen geschikt voor recreatief gebruik.

Beste goedkope hometrainers van 2024

Het vinden van een betaalbare hometrainer die aan al je behoeftes voldoet, kan een uitdaging zijn. Maar dat betekent niet dat u concessies moet doen aan de kwaliteit of prestaties van het apparaat. Om jou te helpen bij het vinden van de beste goedkope hometrainer, hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan. We hebben een groot aantal hometrainers beoordeeld op factoren zoals kwaliteit, gebruiksgemak, stabiliteit en meer. Bekijk hieronder de top 5 beste goedkope hometrainers van 2024!

VoordelenNadelen
Lichtgewicht en compactMinder stabiel
Inclusief tablethouderGeen verlicht display
Verschillende weerstandsniveausGeen hartslagmeter bijgeleverd
Elektronisch instelbare weerstandGeen app-koppeling mogelijk
Display met veel optiesNiet waterpas afstelbaar
VoordelenNadelen
Ingebouwde hartslagsensorenHandmatig instelbaar weerstandsniveau
Verstelbaar zadel en stuurGeen vooraf ingestelde programma's
GebruikersprofielGeen ergometer
Bidon- en tablethouderBeperkt gewicht vliegwiel
Eenvoudig te verplaatsenGeen ergonomische pedalen
VoordelenNadelen
Elektronisch instelbare weerstandsniveausGeen mogelijkheid tot gebruik van een hartslagband
Verticaal verstelbaar zadelDisplay niet verlicht
TablethouderGeen automatische weerstandsaanpassing
12 trainingsprogramma's 
10 jaar garantie op frame en laswerk  
VoordelenNadelen
Geschikt voor duurtrainingenSlechts 8 weerstandsniveaus
Ingebouwde hartslagsensorenGeen ergometer
Persoonlijk gebruikersprofielNiet geschikt voor lange mensen en zwaardere gebruikers
Comfortabel zadel en stuurGeen trainingsprogramma's
Handige houder voor tablet en bidonGeen connectiviteit met apps of andere apparaten

Koopgids: de beste goedkope hometrainer kopen

Als je op zoek bent naar een goedkope hometrainer dan is de kans groot dat je moet kiezen voor een model dat niet zo veel extra functies heeft. In dit gedeelte vind je een overzicht van alle eigenschappen van een hometrainer, zodat je zeker weet dat je een goedkope hometrainer koopt die kan voorzien in al jouw wensen en behoeftes.

Het type

Als je alleen een hometrainer wil aanschaffen omdat je graag een beetje extra wil bewegen, kan je ook overwegen om een mini hometrainer te kopen. Deze plaats je gemakkelijk onder je stoel en kan je gebruiken om tijdens je dagelijkse bezigheden wat extra te bewegen.

Als je echt wil fietsen, dan heb je een hometrainer nodig. Een basisklasse is genoeg voor recreatieve fitness en het op pijl houden van je conditie, maar voor zwaardere trainingen heb je een model uit de topklasse nodig.

Wil je echt op snelheid trainen? Dan is een hometrainer waarschijnlijk niet waar je naar op zoek bent. Voor intensieve trainingen heb je een fitnessfiets nodig, daarmee kan je binnenshuis fietsen in dezelfde houding als je op een racefiets of mountain bike aanneemt.

Maximale gebruikersgewicht

Op deze eigenschap kan je absoluut geen concessies doen. Iedere hometrainer geeft aan wat het maximale gebruikersgewicht is en als jij zwaarder bent dan de hometrainer aankan, zal hij sneller slijten en soms kan zelfs de zadelstang verbuigen of afbreken. Daarnaast is de kans ook groot dat de hometrainer te veel heen en weer zal bewegen als je aan het fietsen bent.

De meeste goedkope hometrainers hebben een maximaal gebruikersgewicht tussen de 100 kg en 130 kg, waardoor ze niet geschikt zijn voor zware mensen. Het is verstandig om een hometrainer te kopen die iets meer kan hebben dan jouw lichaamsgewicht, zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Displayweergave

Als jij op zoek bent naar een hometrainer omdat je graag wil werken aan je conditie, is het voordelig als je tijdens je training wat informatie krijgt over je prestaties. Let daarom altijd op welke informatie er op de display wordt aangegeven. Voor cardio en fitness heb je bijvoorbeeld informatie nodig over de intensiteit van je work-out en als het je doel is om af te vallen wil je natuurlijk graag weten hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Als je kiest voor een goedkope loopband waarop je niet alle informatie kan zien die je nodig hebt, is de kans groot dat je hem niet vaak of niet optimaal zal gebruiken. Dan kan je er beter voor kiezen om een gewone fiets aan te schaffen.

Maximale gebruikerslengte

Verder is ook de maximale gebruikerslengte een eigenschap waar je echt goed rekening mee moet houden. Als je kiest voor een goedkope hometrainer die niet groot genoeg is voor jouw lengte, kan je alleen in een oncomfortabele houding zitten. Net als bij een normale fiets heb je genoeg ruimte nodig om je benen te kunnen ronddraaien.

Kijk ook altijd of de zadel van het apparaat verstelbaar is. Vooral als het apparaat zal worden gebruikt door meerdere mensen is het zeer belangrijk dat iedereen op zijn eigen ideale hoogte kan trainen.

Extra mogelijkheden

Vergeet ook niet om na te denken over eventuele extra opties die ervoor kunnen zorgen dat jij op de beste manier traint. Sommige hometrainers hebben bijvoorbeeld een lage instap, waardoor het ook voor minder mobiele mensen makkelijk is om op en af te stappen. Daarnaast zijn er op opvouwbare hometrainers, die eenvoudig kunnen worden verplaatst op het moment dat ze niet worden gebruikt.

Ook het aantal vooraf ingestelde programma’s is een belangrijke eigenschap om rekening mee te houden. Deze kunnen ervoor zorgen dat jij gemotiveerd blijft en vaker zal trainen.

Tot slot

Een hometrainer is ideaal om jezelf fit te houden zonder dat je daarvoor je huis hoeft te verlaten, maar als je op zoek bent naar de beste goedkope hometrainer, moet je daar eerst goed over nadenken. Het is per merk natuurlijk verschillend welke functies de goedkope modellen hebben en daarom moet je altijd goed bedenken wat jij nodig hebt.