Thuisgym.nl

Professionele hometrainer

Een professionele hometrainer heeft een stevige bouwkwaliteit en is daarom geschikt voor intensief gebruik. Op zoek naar een professionele hometrainer? Op deze pagina staan de beste modellen van 2024 opgesomd!

Beste professionele hometrainer van 2024

1

FitBike Ride 5 Hometrainer

2

FitBike Ride 5 iPlus hometrainer

3

FitBike Ride 2 Hometrainer

4

FitBike Senator – Ergometer Hometrainer

5

Kettler Tour 400 – Ergometer Hometrainer

Laatste update: 28 mei 2024

Beste professionele hometrainer van 2024

1

FitBike Ride 5 Hometrainer

2

FitBike Ride 5 iPlus hometrainer

3

FitBike Ride 2 Hometrainer

4

FitBike Senator – Ergometer Hometrainer

5

Kettler Tour 400 – Ergometer Hometrainer

Laatste update: 28 mei 2024

Picture of Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

  • Op een professionele hometrainer kun je extra intensief trainen.
  • Een professionele hometrainer is veel steviger en gaat daardoor langer mee.
  • Een professionele hometrainer beschikt over veel extra functies.
  • De beste professionele hometrainer is de FitBike Ride 5 Hometrainer

Wat is een professionele hometrainer?

Het grootste verschil tussen een normale en een hometrainer voor (semi) professioneel gebruik, is dat de laatste geschikt is om heel intensief op te trainen. Hij kan gebruikt worden voor een lange, aaneensluitende tijd zonder dat hij snel slijt. Niet professionele loopbanden zijn daarentegen bedoeld om slechts een paar keer per week voor maximaal een paar uur gebruikt te worden.

Een hometrainer voor professioneel gebruik is veel steviger en gaat daardoor langer mee. Ook als je niet van plan bent om de hometrainer heel intensief te gebruiken, kan het dus voordelig zijn om alsnog in een professionele hometrainer te investeren die je voor een lange tijd kan gebruiken.

Daarbij hoef je je met een professionele hometrainer ook minder zorgen te maken dat de onderdelen breken. Het frame is erg stevig en daardoor goed in staat om de klappen van je training op te vangen. Door de hoogwaardige kwaliteit van het materiaal komt het amper voor dat onderdelen worden overbelast en gerepareerd of vervangen moeten worden. Bij de aankoopprijs zit vaak een periodieke controle inbegrepen, waardoor veel problemen voorkomen kunnen worden.

Daar staat natuurlijk wel tegenover dat een professionele hometrainer een stuk duurder is. Je koopt al een goedkope hometrainer vanaf €175 (incl. btw), terwijl de prijs van een hometrainer voor professioneel gebruik kan oplopen tot wel €8000 (incl. btw).

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een professionele hometrainer, is het belangrijk dat je goed nadenkt over de functies die voor jou belangrijk zijn.

De beste professionele hometrainers van 2024

Als je op zoek bent naar een topklasse hometrainer voor in je thuisgym of in een fitnessruimte, dan is een professionele hometrainer de perfecte keuze. Hieronder hebben we de beste professionele hometrainers van 2024 opgesomd, met aandacht voor kenmerken zoals weerstand, stabiliteit, nauwkeurigheid, kwaliteit, prijs en meer. Onze doel is om je te helpen bij het vinden van de beste professionele hometrainer die bij jouw specifieke wensen en behoeften past, zodat je kunt genieten van een intensieve en effectieve trainingservaring.

1

Beste professionele hometrainer

VoordelenNadelen
Zwaar vliegwiel voor soepele trapbewegingGeen koppeling met tablet
Uitgebreide trainingsprogramma'sEnige moeite met montage door handleiding
Zeer stabiel en belastbaar tot 150 kg lichaamsgewicht
Comfortabel in gebruik
Uitgebreide display
VoordelenNadelen
Zwaar vliegwiel voor soepele fietservaringOnvolledige handleiding
Koppeling met tablet voor interactieve trainingHartslagmeting kan vertraagd zijn
Zeer stabiel en robuust ontwerpKwaliteit van het zadel kan verbeterd worden
19 Trainingsprogramma's
Modern en strak design
VoordelenNadelen
Lichtgewicht en compactMinder stabiel
Inclusief tablethouderGeen verlicht display
Verschillende weerstandsniveausGeen hartslagmeter bijgeleverd
Elektronisch instelbare weerstandGeen app-koppeling mogelijk
Display met veel optiesNiet waterpas afstelbaar
VoordelenNadelen
Zeer stabielNiet te koppelen met tablet
Zwaar belastbaar (180 kg)Geen borstband inclusief
EMS Weerstandssysteem
Uitgebreid display
12 trainingsprogramma's
VoordelenNadelen
Comfortabel en gebruiksvriendelijk door zijn lage instapGeen ingebouwde hartslagmeter
Elektromagneetrem voor nauwkeurige weerstandsinstellingenKan relatief zwaar zijn
Geschikt voor intensief gebruikBeperkte connectiviteit
Veel trainingsprogramma's
App-koppeling mogelijk

De extra opties van professionele hometrainers

Het grootste voordeel van een professionele hometrainer is dat er veel extra opties op zitten. Deze kunnen ervoor zorgen dat jij het maximale uit je training kan halen en dat je langer gemotiveerd blijft.

In dit gedeelte hebben we de extra mogelijkheden van professionele hometrainers voor je op een rijtje gezet, zo kan jij het beste bepalen of je een professionele hometrainer nodig hebt.

Verschillende trainingsprogramma’s

Wil je een hometrainer kopen, maar heb je eigenlijk geen idee hoe je hem het beste kan gebruiken? Dan is het handig om eens te kijken naar de trainingsprogramma’s die vooraf zijn ingesteld. Deze kunnen je helpen om gemakkelijk een training te volgen die past bij je doel. Als je bijvoorbeeld graag wil afvallen, kan een professionele hometrainer aan de hand van je hartslag bepalen of je meer intensief of juist rustiger moet trainen.

Met programma’s wordt je uitgedaagd en gemotiveerd om vaker en harder te trainen. Hoe meer trainingsprogramma’s je hebt, hoe groter de kans is dat je langer plezier hebt van je professionele hometrainer. Sommige professionele hometrainers kunnen ook worden aangesloten op je telefoon of tablet, waarmee je regelmatig nieuwe programma’s kan downloaden.

Het maximale belastbaar gewicht

Als je verschillende hometrainers gaat vergelijken, zal je al snel zien dat ieder apparaat een ander maximaal belastbaar gewicht heeft. Dit houdt in dat een hometrainer bijvoorbeeld iemand met een gewicht van maximaal 150 kg kan dragen. Bij zwaardere personen zal de hometrainer sneller slijten of zelfs in één keer breken.

Bij professionele hometrainers hoef je je daar geen zorgen over te maken. Deze zijn zo stevig gebouwd dat ze geschikt zijn voor iedereen.

Weerstand

De weerstand op een hometrainer kan op verschillende manieren geregeld worden. Iedere manier heeft zijn eigen voor- en nadelen en daarom is het belangrijk om deze functie ook mee te nemen in je beoordeling.

Elektrische magneetrem

Bij deze vorm zitten er magneten aan de zijkant van het vliegwiel en aan de hand van de weerstand die jij kiest, wordt er meer of minder stroom door de magneten gestuurd. De aantrekkingskracht op het wiel wordt dan groter of kleiner. Het voordeel van deze vorm is dat je de weerstand heel precies in kan stellen en dat het niet gevoelig is voor slijtage. Het nadeel is dat deze techniek duur is en zo de prijs van de professionele hometrainer opdrijft.

Manuele magneetrem

In tegenstelling tot bij de elektrische magneetrem, wordt bij deze techniek de magneet dichter of verder van het wiel bewogen. Als je met weinig weerstand wil fietsen wordt de magneet verder van het vliegwiel geplaatst en als je juist zwaarder wil fietsen komt de magneet dichterbij. Bij een professionele hometrainer kan je dit automatisch instellen.

Het voordeel is dat het goedkoper is dan de bovengenoemde techniek, maar daar staat tegenover dat je de weerstand minder nauwkeurig kan instellen. Ook heb je meer kans op slijtage.

Luchtweerstand

Bij deze vorm kan je de weerstand niet zelf instellen, maar zorg je voor meer weerstand door zelf harder te fietsen. Het voordeel is dat deze hometrainers erg duurzaam zijn, ook als je ze vaak gebruikt. Het nadeel is dat de techniek meer geluid maakt dan je van een hometrainer gewend bent.

Remblokken

Bij remblokken werkt het net als op een stadsfiets. De blokken worden aan weerszijden op de band geduwd en zorgen er zo voor dat je harder moet trappen. Het voordeel is dat deze techniek veel lijkt op fietsen op een normale fiets, maar het nadeel is dat remblokken heel gevoelig zijn voor slijtage.

Ergometer

Met een ergometer op een hometrainer kan je zien hoeveel kracht je levert, uitgedrukt in wattage. Dit kan erg handig zijn als je je professionele hometrainer hebt aangeschaft voor een bepaald doel. Je ziet het meteen wanneer je meer kracht moet zetten.

Het tegengestelde is ook waar. Een professionele hometrainer met een ergometer wordt ook vaak gebruikt in een professionele medische setting waarin mensen revalideren. Zij gebruiken de ergometer juist om te kijken wanneer ze te veel kracht zetten en weten zo dat ze het wat rustiger aan moeten doen.

Tot slot

Een professionele hometrainer kopen is een activiteit waar je even de tijd voor moet nemen. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de functies die voor jou belangrijk zijn. Je moet daarbij niet alleen rekening houden met de bovengenoemde eigenschappen, maar eventueel ook met een lage instap, het gewicht van het apparaat, de opties op de display en de prijs-kwaliteit verhouding van het model.