Thuisgym.nl

Beste crosstrainer

De beste crosstrainer kopen? We hebben een overzicht met de beste geteste crosstrainers van 2024 voor je gemaakt. Ook laten we je stap voor stap zien waar je op moet letten bij het vinden van een goede crosstrainer.

Beste beste crosstrainer van 2024

1

Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer

2

Focus Fitness Fox 5 Crosstrainer

3

Focus Fitness Fox 5 iPlus Crosstrainer

4

Focus Fitness Fox 3 iPlus Crosstrainer

5

Focus Fitness Fox 4 Crosstrainer

Laatste update: 16 april 2024

Beste beste crosstrainer van 2024

1

Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer

2

Focus Fitness Fox 5 Crosstrainer

3

Focus Fitness Fox 5 iPlus Crosstrainer

4

Focus Fitness Fox 3 iPlus Crosstrainer

5

Focus Fitness Fox 4 Crosstrainer

Laatste update: 16 april 2024

Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

  • Met een crosstrainer kun je tuis aan je conditie werken.
  • De prijs van een crosstrainer ligt tussen de €300 en €3000 euro.
  • Bij het kopen van een crosstrainer let je op 7 factoren, zoals hieronder beschreven.
  • De beste beste crosstrainer is de Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer

Wat is een crosstrainer?

Wanneer je thuis een crosstrainer hebt staan, kan je altijd aan je conditie werken. De prijs van een crosstrainer ligt tussen de €300 voor een goedkope crosstrainer en kan oplopen tot wel €3000 voor een proffesioneel model, het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over wat voor jou de beste crosstrainer is. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van welke wensen en doelen je hebt.

In dit artikel hebben we voor je uiteengezet hoe je de beste crosstrainer voor thuis kiest, welke merken er op dit moment verkrijgbaar zijn en welke modellen er als beste uit de test zijn gekomen.

De beste crosstrainers van 2024

Crosstrainers zijn erg populaire voor mensen die op zoek zijn naar een uitdagende en effectieve workout. Ze bieden een full-body training en zijn een geweldige manier om uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie te verbeteren. Er zijn echter veel verschillende modellen op de markt, en het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor jouw specifieke behoeften en doelen. Daarom hebben we de tijd genomen om een groot aantal crosstrainers te beoordelen op basis van kwaliteit, functies, prijs en recensies. De top 5 beste crosstrainers van 2024 kun je hieronder vinden!

VoordelenNadelen
Geruisloze trainingKoppeling tablet niet mogelijk
Stabiel en stevigNiet geschikt voor intensief gebruik
Gebruiksvriendelijk displayGeen hellingshoek instelbaar
Verstelbare pedalenGeen app-koppeling mogelijk
TablethouderHartslagmeter niet bijgeleverd
VoordelenNadelen
Zeer stabielGeen tablet koppeling
GeruisloosGeen user profiel
OnderhoudsvrijGeen incline functie
Aantal weerstandenNiet inklapbaar
HartslagmeterGeen app-koppeling mogelijk
VoordelenNadelen
StabielGeen hartslagband meegeleverd
Geschikt voor intensief thuisgebruikGeen lengtepasverstelling
In hoogte verstelbare lengtepasNiet inklapbaar
Verschillende programma's en weerstandsniveausGeen instelbare hellingshoek
Mogelijkheid tot app-koppelingGeen user settings
VoordelenNadelen
Te koppelen aan je smartphone of tabletExclusief hartslagband
Goede prijs/kwaliteit verhoudingGeen instelbare hellingshoek
Geruisloze trainingNiet inklapbaar
StabielNiet geschikt voor professioneel gebruik
Makkelijk in gebruikGeen programma's op maat
VoordelenNadelen
Stabiel en stil in gebruikNiet compatibel met tablets
Lengtepas en pedaalafstandNiet inklapbaar
Weerstand en programmafunctiesGeen tablethouder of app-koppeling
Onderhoudsarm en levenslange garantie op het frame en laswerkGeen pedalen of lengtepas verstelbaar
Geschikt voor intensief thuisgebruikGeen garantie voor bedrijven

Hoe kies je de beste crosstrainer?

Bij het kopen van een crosstrainer zal je erachter komen dat er veel verschillende factoren zijn waar je rekening mee moet houden. Welke van deze factoren voor jou belangrijk zijn, hangt af van waarvoor je je crosstrainer wil gebruiken. In dit gedeelte hebben we alle factoren voor je op een rijtje gezet, zo weet je zeker dat je de beste keuze kan maken.

De positie van het vliegwiel

Bij crosstrainers wordt er een onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten aandrijving. Een crosstrainer kan een vliegwiel aan de voorzijde hebben, een zogenaamde front driven crosstrainer, maar het vliegwiel kan ook aan de achterkant zitten, wat rear driven wordt genoemd. Allebei de aandrijvingen hebben invloed op hoe jij je training zal ervaren.

Front driven crosstrainer

Als het vliegwil van je crosstrainer aan de voorkant zit, maak je een kleinere beweging. Dat betekent dat je niet te veel kracht hoeft te zetten om te kunnen trainen. Deze crosstrainer is daardoor geschikt voor gebruikers die snel last krijgen van blessures of voor gebruikers die nog niet zo veel ervaring hebben en langzaam willen beginnen.

Rear driven crosstrainer

Trainen op een crosstrainer met het vliegwiel aan de achterkant is veel intensiever, omdat je meer kracht moet zetten om het vliegwiel te laten bewegen. Deze crosstrainer is daardoor de beste keuze voor gebruikers die graag intensief willen trainen en door de lange paslengte is het ook de beste keuze voor iedere gebruiker die langer is dan 1.85.

Het gewicht van het vliegwiel

Hoe zwaarder het vliegwiel van een crosstrainer is, hoe meer kracht je moet zetten om het in beweging te krijgen. Voor intensieve gebruikers is een crosstrainer met een zwaar vliegwiel dus de beste keuze.

Een goedkope crosstrainer heeft vaak een vliegwiel met een gewicht tussen de 7 kg en 10 kg. Dit zorgt er ook voor dat de crosstrainer minder stabiel is. Bij een intensieve training zal het apparaat sneller gaan wiebelen en er bestaat ook een kans dat de onderdelen sneller slijten.

Voor intensief gebruik is een crosstrainer met een vliegwiel van ten minste 12 kg aan te raden. Je training verloopt daardoor soepeler en de crosstrainer zal ook minder snel slijten of kapot gaan.

Het type weerstand

De weerstand bij een crosstrainer wordt bepaald door de manier waarop het vliegwiel wordt afgeremd. Bij crosstrainers worden er drie verschillende soorten onderscheiden:

Magnetische weerstand

Bij magnetische weerstand zit er bij het vliegwiel een magneet die verder weg of dichterbij wordt bewogen. Dichtbij het vliegwiel zorgt voor meer weerstand en verder weg voor minder. Deze soort weerstand is niet heel nauwkeurig en daarbij ook heel vatbaar voor slijtage.

Elektromagnetische weerstand

Elektromagnetische weerstand werkt hetzelfde, alleen wordt hier elektrisch bepaald. Deze vorm is daardoor iets nauwkeuriger dan de gewone magnetische weerstand, maar ook duurder.

Luchtweerstand

De beste crosstrainers zijn uitgerust met luchtweerstand en worden vaak voor professioneel gebruik ingezet. Luchtweerstand op het vliegwiel voelt tijdens het trainen erg natuurlijk aan en zorgt voor een vloeiende beweging. Er is bij deze weerstand aanzienlijk minder kans op slijtage, maar het is wel de meest luidruchtige vorm.

Het aantal verschillende trainingsprogramma’s

Trainen op een crosstrainer gaat veel makkelijker als je uit meerdere trainingsprogramma’s kan kiezen. Als je bijvoorbeeld wil afvallen met een crosstrainer is het handig als er veel verschillende soorten programma’s zijn die je kunnen helpen om tijdens het sporten de juiste hartslag aan te houden en zo veel mogelijk calorieën te verbranden.

Een goedkope crosstrainer heeft geen of minder dan 10 trainingsprogramma’s, crosstrainers uit de middenklasse zullen tussen de 10 en 20 verschillende trainingsprogramma’s aanbieden en bij de duurdere modellen kan je het aantal vaak uitbreiden door de crosstrainer via bluetooth aan te sluiten op je smartphone of tablet.

Voor beginners is het aan te raden om een crosstrainer uit te zoeken die veel programma’s aanbiedt. Zo weet je zeker dat je altijd wordt gemotiveerd om te trainen. Ben je prima zelf in staat om te bepalen wat voor jou het beste werkt? Dan zijn trainingsprogramma’s geen prioriteit.

Kijk daarbij ook altijd naar het soort programma’s die worden aangeboden en of die bij je trainingsdoelen passen. Je hebt niks aan veel programma’s met een interval training als dat niet is waar je naar op zoek bent.

De paslengte

Een goede crosstrainer is afgesteld op jouw lichaam. Als je 1.90 m bent, heb je een langere paslengte nodig dan wanneer je maar 1.70 bent. Een crosstrainer met een lengtepas van 40 centimeter is bijvoorbeeld niet geschikt voor lange mensen, omdat dit te kort is om comfortabel te kunnen trainen.

Als je een crosstrainer voor thuis wil kopen is het belangrijk dat je goed nadenkt over de lengte van iedereen die de crosstrainer zal gebruiken. In sommige gevallen is het een goed idee om voor een crosstrainer met een verstelbare paslengte en verstelbare pedalen te kiezen. Zo’n crosstrainer is geschikt voor gebruikers met verschillende lengtes.

Het maximaal belastbaar gewicht

De beste crosstrainer voor jou houdt rekening met je gewicht en de intensiteit van je training. Als het maximaal belastbare gewicht tussen de 100 en 125 kg ligt, bestaat de kans dat de crosstrainer tijdens je training niet stabiel zal blijven staan.

Bij het kopen van een crosstrainer voor thuisgebruik moet je dus eerst nadenken over de personen die de crosstrainer gaan gebruiken en hoe intensief zij willen trainen. Voor verschillende gebruikers die een intensieve full body workout willen doen is een crosstrainer met een belastbaar gewicht tussen de 125 kg en 140 kg de beste keuze.

De informatie die op de display wordt weergegeven

Wat voor jou de beste crosstrainer voor thuis is hangt ook sterk af van de informatie die op de display wordt weergegeven. Wil je graag calorieën verbranden? Dan heb je informatie over je hartslag en je calorieverbruik nodig. Wil je juist trainen om je conditie op te bouwen? Dan heb je informatie over je snelheid en je tijd nodig.

Tijdens je training de juiste informatie krijgen kan ervoor zorgen dat je je crosstrainer op de juiste manier gebruikt, omdat je weet waar je mee bezig bent. De beste crosstrainers geven je informatie over de afstand, calorieverbruik, hartslag, snelheid, tijd, energieverbruik en het wattage.