Thuisgym.nl

Goedkope crosstrainer

De prijs van een goedkope crosstrainer ligt tussen de €200 en €500 euro. Let er wel op dat een goedkope crosstrainer meestal minder functies heeft en een minder sterke bouwkwaliteit. Bekijk hieronder de beste goedkope crosstrainers van 2024!

Beste goedkope crosstrainer van 2024

1

Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer

2

Focus Fitness Fox 3 iPlus Crosstrainer

3

Focus Fitness Fox 4 Crosstrainer

4

VirtuFit CTR 1.2i Crosstrainer

5

Focus Fitness Fox 2 Crosstrainer

Laatste update: 28 mei 2024

Beste goedkope crosstrainer van 2024

1

Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer

2

Focus Fitness Fox 3 iPlus Crosstrainer

3

Focus Fitness Fox 4 Crosstrainer

4

VirtuFit CTR 1.2i Crosstrainer

5

Focus Fitness Fox 2 Crosstrainer

Laatste update: 28 mei 2024

Picture of Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

  • De prijs van een crosstrainer ligt tussen de €200 en €3000.
  • Een goedkope crosstrainer is tussen de €200 en €500.
  • Let op 7 belangrijke factoren bij het kopen van een crosstrainer.
  • De beste goedkope crosstrainer is de Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer

Wat is een goedkope crosstrainer?

De prijs van een crosstrainer ligt tussen de €200 en €3000, waardoor er altijd een crosstrainer is die binnen je budget valt. Een goedkope crosstrainer kost meestal tussen de €200 en €500. Hoewel deze crosstrainers niet altijd de meest geavanceerde functies hebben, kunnen ze nog steeds een effectieve workout bieden. Houd er rekening mee dat goedkopere crosstrainers meestal minder stevig en duurzaam zijn dan duurdere modellen, dus het is belangrijk om jouw behoeften en budget in overweging te nemen voordat je een beslissing maakt.

De beste goedkope crosstrainers van 2024

Als je op zoek bent naar een betaalbare manier om thuis te trainen, dan zijn deze crosstrainers perfect voor jouw. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige crosstrainer voor de basisoefeningen of een meer geavanceerd apparaat met meer functies, wij hebben de beste opties voor je geselecteerd. Onze top 5 bevat crosstrainers met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zodat je je niet hoeft zorgen te maken over uw budget en toch kunt genieten van een effectieve workout. Bekijk hieronder de goedkope beste crosstrainers van 2024!

VoordelenNadelen
Geruisloze trainingKoppeling tablet niet mogelijk
Stabiel en stevigNiet geschikt voor intensief gebruik
Gebruiksvriendelijk displayGeen hellingshoek instelbaar
Verstelbare pedalenGeen app-koppeling mogelijk
TablethouderHartslagmeter niet bijgeleverd
VoordelenNadelen
Te koppelen aan je smartphone of tabletExclusief hartslagband
Goede prijs/kwaliteit verhoudingGeen instelbare hellingshoek
Geruisloze trainingNiet inklapbaar
StabielNiet geschikt voor professioneel gebruik
Makkelijk in gebruikGeen programma's op maat
VoordelenNadelen
Stabiel en stil in gebruikNiet compatibel met tablets
Lengtepas en pedaalafstandNiet inklapbaar
Weerstand en programmafunctiesGeen tablethouder of app-koppeling
Onderhoudsarm en levenslange garantie op het frame en laswerkGeen pedalen of lengtepas verstelbaar
Geschikt voor intensief thuisgebruikGeen garantie voor bedrijven
VoordelenNadelen
Interactieve trainingen met de FitShow appNiet inklapbaar
Verschillende trainingsprogramma’sComplexiteit van montage
Ingebouwde hartslagmeterGeen verstelbare hellingshoek
Duidelijk displayGeen verstelbaar stuur
Tablet houderGeen automatische weerstandsregeling
VoordelenNadelen
Stille V-beltMinder geschikt voor personen met lange benen
Goede prijs-kwaliteitverhoudingNiet inklapbaar
Inclusief tablethouderGeen hartslagmeter bijgeleverd
16 verschillende programma'sGeen app-koppeling mogelijk
OnderhoudsarmWaterpas niet afstelbaar

Koopgids: de beste goedkope crosstrainers

Wil je een goedkope crosstrainer kopen? Dan moet je er rekening mee houden dat hij op een aantal punten zal verschillen van de duurdere modellen. We hebben de belangrijkste eigenschappen hier voor je op een rijtje gezet.

Het type weerstand

De weerstand van een crosstrainer kan op drie verschillende manieren geregeld worden en wanneer je op zoek bent naar een goedkoop model, is de kans groot dat je zal uitkomen bij magneetweerstand.

Hierbij wordt de weerstand geregeld door een magneet dichter bij of verder weg van het vliegwiel te bewegen. In de meeste gevallen moet je dat zelf handmatig doen door aan een knop te draaien, maar sommige goedkope modellen hebben ook een elektrische vorm.

Het nadeel is dat deze vorm van weerstand heel gevoelig is voor slijtage, waardoor je snel onderdelen zal moeten laten herstellen of vervangen. Daardoor zal je goedkope crosstrainer al snel wat duurder worden dan je gepland had.

Het gewicht van het vliegwiel

Een zwaarder vliegwiel zal ervoor zorgen dat je training realistischer aanvoelt. De meeste goedkope crosstrainers hebben een vliegwiel met een gewicht onder de 10 kg, wat niet zorgt voor de beste ervaring.

Het maximaal belastbare gewicht

Bij het kopen van een crosstrainer moet je altijd rekening houden met het maximaal belastbare gewicht. Bij goedkope crosstrainers ligt dit gewicht meestal laag, waardoor het niet voor iedereen de beste keuze is. Zwaardere of intensieve gebruikers hebben namelijk een zware crosstrainer nodig die wel tegen een stootje kan.

Wanneer je te intensief traint of wanneer je te zwaar bent voor een lichte crosstrainer, zullen sommige onderdelen al snel vervangen moeten worden of zelfs helemaal stuk gaan.

Het aantal trainingsprogramma’s

Een andere eigenschap van een goedkope crosstrainer is ook dat er vaak maar een beperkt aantal trainingsprogramma’s wordt aangeboden. Sommige goedkope crosstrainers bieden helemaal geen verschillende programma’s aan, terwijl je bij andere modellen de keuze uit maximaal 10 hebt.

Deze trainingsprogramma’s kunnen je helpen om het beste uit je training te halen en daarbij werken ze ook als motivatie. Als beginnende sporter kan je van een groot aanbod dus veel profijt hebben.

Verstelbaarheid

Als verschillende gebruikers de crosstrainer willen gebruiken, is het handig als bepaalde onderdelen verstelbaar zijn. Je kunt trainen op de beste manier als de paslengte past bij je lichaam en de handvaten op de juiste hoogte zitten.

Bij een goedkope crosstrainer zijn de onderdelen vaak niet verstelbaar, waardoor je niet kunt trainen onder de meest optimale omstandigheden.

Compatibiliteit met smartphone en apps

Een duurdere crosstrainer kan soms worden aangesloten op je smartphone of tablet, waardoor je beter in staat bent om de voortgang van je training in de gaten te houden.

Als je bijvoorbeeld aan je conditie wil werken, kan je na het trainen precies zien op welke punten je vooruitgang hebt geboekt. Dit kan helpen om je te motiveren om harder en vaker te trainen.