goedkope crosstrainer

Als je nog maar net begint en nog niet zeker weet of je je crosstrainer vaak zal gebruiken, is het verleidelijk om naar een goedkope crosstrainer te zoeken. Goedkope crosstrainers kunnen een hele goede investering zijn, maar je moet daarbij wel rekening houden met een aantal eigenschappen die invloed zullen hebben op de manier waarop je het fitness apparaat gebruikt. Om ervoor te zorgen dat je de beste goedekope crosstrainer kan kiezen, hebben we in dit artikel alvast de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

Hero crosstrainer mobiel

Beste goedkope crosstrainer van 2023

De prijs van een crosstrainer ligt tussen de €300 en €3000, waardoor er altijd een crosstrainer is die binnen je budget valt. Voor een basisklasse crosstrainer betaal je tussen de €300 en €650. Probeer een goedkope crosstrainer te vinden die erg stil is. En een waar op de display informatie wordt weergegeven over je afstand, snelheid, tijd, calorieverbruik, hartslag en energieverbruik.

Er zijn goedkope crosstrainers die wel veel extra’s bieden en die ook nog eens van een prima kwaliteit zijn. Deze hebben een erg gunstige prijs- kwaliteit verhouding. Om je te helpen bij het vinden van deze beste goedkope crosstrainers van 2023 hebben we hieronder een overzicht gemaakt met de beste die er in 2023 verkrijgbaar zijn. 

Vind jouw nieuwe crosstrainer

Vind een goede crosstrainer door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

De beste geteste
crosstrainers van 2023.

Koopgids: de beste goedkope crosstrainers kopen

Wil je een goedkope crosstrainer kopen? Dan moet je er rekening mee houden dat hij op een aantal punten zal verschillen van de duurdere modellen. We hebben de belangrijkste eigenschappen hier voor je op een rijtje gezet.

Het type weerstand

De weerstand van een crosstrainer kan op drie verschillende manieren geregeld worden en wanneer je op zoek bent naar een goedkoop model, is de kans groot dat je zal uitkomen bij magneetweerstand.

Hierbij wordt de weerstand geregeld door een magneet dichter bij of verder weg van het vliegwiel te bewegen. In de meeste gevallen moet je dat zelf handmatig doen door aan een knop te draaien, maar sommige goedkope modellen hebben ook een elektrische vorm.

Het nadeel is dat deze vorm van weerstand heel gevoelig is voor slijtage, waardoor je snel onderdelen zal moeten laten herstellen of vervangen. Daardoor zal je goedkope crosstrainer al snel wat duurder worden dan je gepland had.

Gewicht van vliegwiel

Een zwaarder vliegwiel zal ervoor zorgen dat je training realistischer aanvoelt. De meeste goedkope crosstrainers hebben een vliegwiel met een gewicht onder de 10 kg, wat niet zorgt voor de beste ervaring.

Maximale belastbare gewicht

Bij het kopen van een crosstrainer moet je altijd rekening houden met het maximaal belastbare gewicht. Bij goedkope crosstrainers ligt dit gewicht meestal laag, waardoor het niet voor iedereen de beste keuze is. Zwaardere of intensieve gebruikers hebben namelijk een zware crosstrainer nodig die wel tegen een stootje kan.

Wanneer je te intensief traint of wanneer je te zwaar bent voor een lichte crosstrainer, zullen sommige onderdelen al snel vervangen moeten worden of zelfs helemaal stuk gaan.

Aantal trainingsprogramma’s

Een andere eigenschap van een goedkope crosstrainer is ook dat er vaak maar een beperkt aantal trainingsprogramma’s wordt aangeboden. Sommige goedkope crosstrainers bieden helemaal geen verschillende programma’s aan, terwijl je bij andere modellen de keuze uit maximaal 10 hebt.

Deze trainingsprogramma’s kunnen je helpen om het beste uit je training te halen en daarbij werken ze ook als motivatie. Als beginnende sporter kan je van een groot aanbod dus veel profijt hebben.

Verstelbaarheid

Als verschillende gebruikers de crosstrainer willen gebruiken, is het handig als bepaalde onderdelen verstelbaar zijn. Je kunt trainen op de beste manier als de paslengte past bij je lichaam en de handvaten op de juiste hoogte zitten.

Bij een goedkope crosstrainer zijn de onderdelen vaak niet verstelbaar, waardoor je niet kunt trainen onder de meest optimale omstandigheden.

Compatibiliteit met smartphone en apps

Een duurdere crosstrainer kan soms worden aangesloten op je smartphone of tablet, waardoor je beter in staat bent om de voortgang van je training in de gaten te houden.

Als je bijvoorbeeld aan je conditie wil werken, kan je na het trainen precies zien op welke punten je vooruitgang hebt geboekt. Dit kan helpen om je te motiveren om harder en vaker te trainen.

Crosstrainer keuzehulp

1/3
Waar moet de aandrijving van de crosstrainer zitten?
2/3
Wil je een hartslagmeter op de roeitrainer?
3/3
Hoe groot is het budget voor de crosstrainer?