Thuisgym.nl

Kettler crosstrainer

Kettler crosstrainers staan symbool voor kwaliteit, innovatie en ergonomisch design. Deze fitnessapparaten bieden een volledige lichaamstraining met tal van voordelen, zoals mindere belasting op gewrichten en aanpasbare trainingsprogramma's. Benieuwd welk model dit jaar de kroon spant? Ontdek de beste Kettler crosstrainer van 2024 hier op deze pagina.
Picture of Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

 • Een crosstrainer biedt een volledige lichaamstraining, waarbij Kettler uitblinkt in kwaliteit en design.
 • Een crosstrainer van Kettler is duurzaam, ergonomisch en geschikt voor diverse fitnessniveaus, maar kunnen hoger geprijsd zijn.
 • Bij aankoop is het belangrijk te letten op vliegwielpositie, weerstandsysteem, paslengte, gewicht en extra functies.

Wat is een Kettler crosstrainer?

Een crosstrainer is een populair cardio fitnessapparaat dat in veel sportscholen en huizen te vinden is. Een crosstrainer bestaat uit twee voetpedalen en twee handvatten. Terwijl de voetpedalen heen en weer bewegen in een elliptische beweging, kunnen gebruikers de handvatten naar voren en naar achteren duwen, waardoor zowel het bovenlichaam als het onderlichaam tegelijkertijd worden getraind. Dankzij de soepele beweging worden de heupen, enkels, knieën en gewrichten weinig belast.

Kettler staat bekend als een toonaangevend merk in de thuisfitness. Dankzij de kwaliteit, aandacht voor detail en vernieuwend design kiezen veel sporters voor Kettler crosstrainers. Kettler biedt meer dan alleen een product; ze bieden een complete sportieve levensstijl.

De beste Kettler crosstrainer van 2024

Omdat het vinden van de perfecte crosstrainer een uitdaging kan zijn, hebben wij een top 5 van de beste Kettler crosstrainers van 2024 opgesteld. Deze top 5 geeft inzicht in de verschillende kenmerken van de beste Kettler crosstrainers en zorgt ervoor dat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Voor- en nadelen van een Kettler crosstrainer

Omdat het belangrijk is om alle voor- en nadelen goed te overwegen voordat je een aankoop realiseert, hebben wij hier een opsomming van gemaakt. Dit biedt inzicht in de crosstrainer als fitnessapparaat en alle gemakken en ongemakken die hierbij komen kijken.

Voordelen

 1. Minder belasting: Bij een elliptische beweging maak je een vloeiende beweging in tegenstelling tot de schokkende bewegingen op bijvoorbeeld een loopband. Het apparaat bootst de beweging van wandelen, hardlopen en traplopen na. Dit zorgt voor mindere belasting van bepaalde spiergroepen en gewrichten, maar een verbetering in onder andere uithoudingsvermogen en vetverbranding.
 2. Geschikte voor diverse fitnessniveaus: Kettler crosstrainers hebben instelbare weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s waarmee gebruikers hun training kunnen aanpassen aan hun fitnessniveau en doelen. Het fitnessapparaat is geschikt voor zowel een rustige loop als een training die zwaarder is met een hogere weerstand. Voor beginners is er een instapmodel, maar voor professionele sporters zijn er crosstrainers met hogere kwaliteit en meerdere functies.
 3. Goede service: Kettler staat bekend om zijn degelijkheid en duurzaamheid. De producten zijn vaak robuust en gaan lang mee. Bij de vormgeving is rekening gehouden met de fysieke ergonomie, wat kan bijdragen aan een comfortabelere en effectievere training. Na aankoop blijft de service van hoog niveau, zo heeft het bedrijf een reputatie voor goede klantenondersteuning en service na verkoop.

Nadelen

 1. Prijs: Ondanks dat het merk een variatie biedt in prijs, zo heb je een crosstrainer van een paar honderd euro tot een paar duizend euro, zorgt de goede kwaliteit voor een hogere prijs. Wanneer er gekeken wordt naar andere crosstrainers zijn deze mogelijk goedkoper.
 2. Gewicht: Door de stevige bouw kunnen sommige Kettler crosstrainers zwaar zijn, wat het verplaatsen van het fitnessapparaat bij thuis gebruik bemoeilijkt. Daarentegen zijn sommige crosstrainers voorzien van transportwieltjes.
 3. Beperkte variatie: De crosstrainer biedt weinig variatie in bewegingen. De beweging op een crosstrainer kan repetitief en eentonig zijn. Voor mensen die veel trainen kan dit op den duur vervelen.

Waar let je op bij het kopen van een Kettler crosstrainer

Voorafgaand aan de aankoop van een crosstrainer is het verstandig om alle verschillende aspecten op een rijtje te hebben. Om je te assisteren tijdens de keuze, hebben wij de belangrijkste kenmerken opgesomd. Op deze manier kan je de perfecte crosstrainer naar jouw wensen en behoeften kopen.

1. Vliegwiel

Het gewicht van het vliegwiel is cruciaal. Een zwaarder vliegwiel maakt intensievere trainingen mogelijk. Daarnaast biedt Kettler crosstrainers aan met een vliegwiel aan de voorzijde en modellen met een vliegwiel aan de achterzijde.

Crosstrainers met een vliegwiel aan de achterzijde, ook bekend als Kettler Optima, geven een compactere opwaartse beweging. Dit resulteert in een beweging die meer lijkt op fietsen en legt meer nadruk op de bovenbenen. Deze modellen zijn vaak compacter, wat ruimte-efficiënt is.

Aan de andere kant hebben de crosstrainers met een vliegwiel aan de voorkant, bekend als Kettler Omnium, een langere bewegingsbaan. Dit simuleert een natuurlijkere loopbeweging. Het voelt minder intens aan, maar biedt nog steeds een effectieve workout.

2. Weerstandsysteem

 1. EMS (elektromagnetic system): de weerstand van het fitnessapparaat wordt aangepast door meer of minder stroom door magneten te laten gaan. Deze manier is erg nauwkeurig in te stellen.
 2. Magnetisch: de weerstand wordt bepaald door middel van een magneet dichterbij of verder weg van het vliegwiel te positioneren. Hoe dichter de magneet bij het vliegwiel, hoe zwaarder de training.

3. Paslengte

Doorgaans geldt dat een langere paslengte zorgt voor een langere beweging waar de rondloop gelijkmatig is. Wanneer deze pas dichter bij je natuurlijke stap ligt, train je aangenamer. Bij enkele Kettler fitnessapparaten kun je deze paslengte aanpassen. Het is belangrijk deze zo nauwkeurig mogelijk af te stemmen op je eigen loopstijl. Bij crosstrainers met een vliegwiel aan de voorzijde is de lengtepas langer.

4. Gewicht

Een zwaardere crosstrainer staat steviger en is een perfecte crosstrainer voor iemand die graag intensief traint. Lichtere modellen hebben de neiging minder stabiliteit te bieden terwijl je traint. Een crosstrainer van Kettler kan een gewicht bereiken van maar liefst 115 kg.

Daarnaast is er het maximaal belastbare gewicht. Dit geeft het hoogste lichaamsgewicht aan dat een crosstrainer kan dragen. Het is niet aan te raden een crosstrainer te kiezen waarvan het maximale gewicht 110 kg is als je zelf 120 kg weegt, omdat dit de kans op beschadigingen vergroot. Een crosstrainer van Kettler kan een gewicht van maar liefst 150 kg dragen, wat ze geschikt maakt voor mensen met een hoger gewicht die willen afvallen.

5. Extra functies

Tot slot kan een crosstrainer beschikken over diverse functies. Extra functies gaan vaak gepaard met hogere kosten. Daarom is het van belang om te kijken welke extra functies voor jou van belang zijn. Zo beschikt sommig fitnessapparatuur over bijvoorbeeld trainingsprogramma’s, een hartslagmeting, een interval functie en een app-koppeling. Daarnaast kan een crosstrainer handmatig te verstellen zijn of inklapbaar zijn.

Wat vinden andere mensen van een Kettler crosstrainer

Om je een eerlijk beeld te geven over de fitnessapparaten van Kettler, hebben we enkele positieve en negatieve ervaringen verzameld.

Positieve ervaringen

 1. “Na mijn jarenlange ervaring met trainen op een crosstrainer, heb ik de keuze gemaakt om een Kettler optima aan te schaffen. Indrukwekkende kwaliteit en stille werking. Topkeuze voor elke fitnessliefhebber.”
 2. “Het zorgt voor een comfortabelere loopellips in vergelijking met een loopband. De Kettler crosstrainer overtreft echt mijn verwachtingen!”
 3. “Uitstekende trainingsprogramma’s en gebruiksvriendelijk. Beste investering voor mijn thuisgym!”

Negatieve ervaringen

 1. “Vrij omvangrijk. Past lastig in mijn kleine woonruimte.”
 2. “Onderhoudskosten zijn helaas aan de prijzige kant. Dit heeft voornamelijk te maken met de unieke onderdelen van het merk.”
 3. “Montage was een uitdaging; instructies waren niet duidelijk genoeg voor mij.”

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Kettler crosstrainer

Welke garantie biedt Kettler op hun crosstrainers?

Over het algemeen biedt Kettler een garantie op al hun fitnessapparaten De exacte duur en voorwaarden kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model.

Is de Kettler crosstrainer geschikt voor zowel beginners als gevorderden?

Ja, fitnessapparaten van Kettler zijn over het algemeen ontworpen om zowel beginners als gevorderde gebruikers te accommoderen. Ze hebben een scala aan weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s waarmee gebruikers hun training kunnen aanpassen aan hun fitnessniveau.

Hoe verschilt de Kettler crosstrainer van andere merken?

Kettler staat bekend om zijn Duitse kwaliteit en degelijkheid. Bovendien introduceert Kettler vaak nieuwe technologieën en innovaties in hun apparaten. Echter, zoals met alle merken, hebben ze hun eigen unieke designelementen, prijspunten en functies die ze onderscheiden van andere merken.

Kan ik de crosstrainer van Kettler verbinden met fitness-apps?

Veel moderne fitnessapparaten, inclusief sommige modellen van Kettler, hebben de mogelijkheid om te verbinden met smartphones of tablets via Bluetooth of andere technologieën. Hierdoor kunnen gebruikers hun training bijhouden met specifieke fitness-apps. Het exacte vermogen om te verbinden en de compatibiliteit varieert echter per model.