inklapbare crosstrainer

Een inklapbare roeitrainer, ook wel een opklapbare crosstrainer genoemd, kan een goede optie zijn als je niet zo veel ruimte hebt thuis. Na je training klap je het apparaat gemakkelijk in en berg je hem ergens op waar hij niet in de weg staat.

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten voordat je tot aankoop van een inklapbare crosstrainer overgaat.

Hero crosstrainer mobiel

Beste inklapbare crosstrainer van 2023

Wat is de beste inklapbare crosstrainer van 2023, en wat is de beste koop van dit jaar? Dit hangt af van vele verschillende factoren. De factoren waar wij op letten zijn: de prijs, de extra functionaliteiten, de bouwkwaliteit, het merk, de gebruiksintensiteit en tenslotte de prijs. De uiteindelijk prijs-kwaliteit verhouding bepaald welke opbouwbare crosstrainer de beste van 2023 is.

Als je er inmiddels van overtuigd bent dat je op zoek bent naar een crosstrainer die inklapbaar is, zal je merken dat het aanbod nog steeds groot en divers is. Om het voor jou wat makkelijker te maken om de beste inklapbare crosstrainer te vinden, hebben we er een aantal voor je uitgelicht.

Vind jouw nieuwe crosstrainer

Vind een goede crosstrainer door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

De beste geteste
crosstrainers van 2023.

Hoe klap je een crosstrainer in

Het grootste onderdeel van de crosstrainer is het vliegwiel en wanneer je het apparaat wil opklappen, is dat vaak afhankelijk van de positie van het vliegwiel.

Crosstrainers met het vliegwiel aan de voorkant

Als het vliegwiel van de crosstrainer aan de voorkant zit, klap je de pedalen naar boven. Het apparaat wordt daardoor hoger, waardoor je hem gemakkelijker in een hoek kan opbergen.

Crosstrainers met het vliegwiel aan de achterkant

Wanneer het vliegwiel juist aan de achterkant zit, klap je juist de handvaten naar beneden. De crosstrainer wordt daardoor hoger en kan zo gemakkelijker ergens onder geschoven worden.

Crosstrainer keuzehulp

1/3
Waar moet de aandrijving van de crosstrainer zitten?
2/3
Wil je een hartslagmeter op de roeitrainer?
3/3
Hoe groot is het budget voor de crosstrainer?

Een inklapbare crosstrainer opbergen

Je koopt bijna altijd een inklapbaar model omdat je ruimte wil besparen. Er zijn daarbij wel twee eigenschappen waar je rekening mee moet houden:

De afmetingen

Let bij het aanschaffen van een inklapbare crosstainer altijd op de afmetingen wanneer het apparaat ingeklapt is. Je kan je er namelijk flink op verkijken hoe groot een crosstrainer nog steeds is als hij is ingeklapt.

Een crosstrainer met het vliegwiel aan de voorkant kan bijvoorbeeld nog steeds minstens 1 m2 nodig hebben om fatsoenlijk opgeborgen te worden en een crosstrainer met het vliegwiel aan de achterkant kan na het inklappen nog steeds zo hoog zijn dat hij net net onder je bed of kast past.

Wieltjes

Een opgeklapte crosstrainer is nog steeds erg zwaar en daarom hebben de meeste modellen wieltjes aan de onderkant. Je kan het apparaat dan gemakkelijker wegrollen.

Vergeet niet dat je ook met wieltjes nog steeds best wat kracht moet zetten om het apparaat op te tillen en te verplaatsen.

Wanneer is een opklapbare crosstrainer een goed idee

Weet je nog steeds niet of een inklapbare crosstrainer een goed idee voor je is? Denk dan eens na over deze eigenschappen:

Ruimte

Een inklapbare roeitrainer neemt veel minder ruimte in dan een normale crosstrainer en als je niet de ruimte hebt om het apparaat op één plek te laten staan, kan het een goede keuze zijn.

Kosten

Bij de meeste andere fitness apparaten is het tegenovergestelde waar, maar een inklapbare crosstrainer is vaak aanzienlijk duurder dan een normaal model.

Voordat je tot de aanschaf overgaat, moet je dus goed bedenken of het het waard is.

Kwaliteit

Het mechanisme van een crosstrainer is niet heel geschikt om op te vouwen en daardoor is de kwaliteit van inklapbare crosstrainers vaak een stuk lager.

Een inklapbare crosstrainer heeft vaak niet dezelfde functies en eigenschappen als een normaal model, sommige crosstrainers hebben bijvoorbeeld niet eens een vliegwiel. Daarbij is het frame ook niet altijd stevig genoeg om intensief op te kunnen trainen.