Thuisgym.nl

Proform crosstrainer

ProForm staat al jaren bekend als een kwalitatief goed merk in fitnessapparatuur, en hun crosstrainers zijn daarop geen uitzondering. Met een perfecte combinatie van innovatie, duurzaamheid en effectiviteit bieden ProForm crosstrainers een superieure trainingservaring. Ontdek de beste ProForm crosstrainers van 2024 die we hieronder voor je hebben opgesomd!

Beste proform crosstrainer van 2024

1

Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer

2

Focus Fitness Fox 5 Crosstrainer

3

Focus Fitness Fox 5 iPlus Crosstrainer

4

Focus Fitness Fox 3 iPlus Crosstrainer

5

Focus Fitness Fox 4 Crosstrainer

Laatste update: 3 maart 2024

Beste proform crosstrainer van 2024

1

Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer

2

Focus Fitness Fox 5 Crosstrainer

3

Focus Fitness Fox 5 iPlus Crosstrainer

4

Focus Fitness Fox 3 iPlus Crosstrainer

5

Focus Fitness Fox 4 Crosstrainer

Laatste update: 3 maart 2024

Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

 • Een Proform crosstrainer is en fitnessapparaat dat zowel het boven- als onderlichaam traint, gewrichtsbelasting minimaliseert en cardio-training biedt zonder de impact van hardlopen.
 • Proform crosstrainers bieden comfortabele, interactieve workouts voor alle niveaus, maar kunnen prijzig en omvangrijk zijn.
 • Let bij een aankoop op aandrijving, weerstand, paslengte, gewicht, hellingshoek, iFit trainingsprogramma en extra functies voor de beste keuze.
 • De beste proform crosstrainer is de Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer

Wat is een Proform crosstrainer?

Een Proform crosstrainer is een fitnessapparaat dat ontworpen is om de belangrijkste spiergroepen van het lichaam te trainen terwijl de impact op de gewrichten minimaal is. Een Proform crosstrainer is ideaal voor mensen die een cardio training willen doen, zonder de gebruikelijke belasting van hardlopen of joggen. Het merk Proform is over de hele wereld een bekend merk in de fitnessindustrie en produceert fitnessapparaten, waaronder verschillende crosstrainers, voor thuisgebruik en voor in sportscholen.

Bij het gebruiken van een crosstrainer beweegt de sporter zijn of haar benen in een vloeiende beweging, wat lijkt op een combinatie tussen fietsen, hardlopen en traplopen. Tegelijkertijd beweegt de gebruiker met de armen de handvatten van de crosstrainer, wat resulteert in een bovenlichaamstraining. Hierdoor biedt een crosstrainer de mogelijkheid tot een workout waarbij zowel het boven- als het onderlichaam worden getraind.

De beste Proform crosstrainer 2024

Het kan lastig zijn om een crosstrainer te vinden die ideaal is voor jou persoonlijke doelen. Daarom hebben wij een top 5 van de beste Proform crosstrainers van 2024 samengesteld om jou te adviseren. Deze lijst biedt inzicht in de unieke eigenschappen van de top Proform crosstrainers, waardoor je de beste keuze kunt maken.

VoordelenNadelen
Geruisloze trainingKoppeling tablet niet mogelijk
Stabiel en stevigNiet geschikt voor intensief gebruik
Gebruiksvriendelijk displayGeen hellingshoek instelbaar
Verstelbare pedalenGeen app-koppeling mogelijk
TablethouderHartslagmeter niet bijgeleverd
VoordelenNadelen
Zeer stabielGeen tablet koppeling
GeruisloosGeen user profiel
OnderhoudsvrijGeen incline functie
Aantal weerstandenNiet inklapbaar
HartslagmeterGeen app-koppeling mogelijk
VoordelenNadelen
StabielGeen hartslagband meegeleverd
Geschikt voor intensief thuisgebruikGeen lengtepasverstelling
In hoogte verstelbare lengtepasNiet inklapbaar
Verschillende programma's en weerstandsniveausGeen instelbare hellingshoek
Mogelijkheid tot app-koppelingGeen user settings
VoordelenNadelen
Te koppelen aan je smartphone of tabletExclusief hartslagband
Goede prijs/kwaliteit verhoudingGeen instelbare hellingshoek
Geruisloze trainingNiet inklapbaar
StabielNiet geschikt voor professioneel gebruik
Makkelijk in gebruikGeen programma's op maat
VoordelenNadelen
Stabiel en stil in gebruikNiet compatibel met tablets
Lengtepas en pedaalafstandNiet inklapbaar
Weerstand en programmafunctiesGeen tablethouder of app-koppeling
Onderhoudsarm en levenslange garantie op het frame en laswerkGeen pedalen of lengtepas verstelbaar
Geschikt voor intensief thuisgebruikGeen garantie voor bedrijven

Voor- en nadelen van een Proform crosstrainer

Het hebben van een duidelijke lijst van voor- en nadelen helpt om de beste keuze te maken voor ieders unieke situatie en behoeften. Het vermindert het risico op teleurstelling en zorgt ervoor dat je het meeste waar voor je geld krijgt. Om deze reden is hieronder een lijst gemaakt met de belangrijkste voor- en nadelen van een Proform crosstrainer.

Voordelen

 1. Comfortabele Beweging: Het ontwerp van de Proform crosstrainers bootst een vloeiende loop- of renbeweging na, wat helpt bij het minimaliseren van de belasting op de gewrichten terwijl er alsnog calorieën verbrand worden, spieren opgebouwd worden en conditie verbeterd wordt tijdens de training.
 2. Geschikt voor iedereen: Heel Nederland zou gebruik kunnen maken van een Proform crosstrainer. De reden hiervoor is omdat het toestel in diverse vormen en maten komt, met veel verschillende opties. De een wilt een Proform crosstrainer om aan zijn of haar conditie te werken, terwijl de ander het product koopt voor semi professioneel gebruik of zelfs enorm zware trainingen met een hoge snelheid en een hoge weerstand. Proform heeft een voorraad aan verschillende crosstrainers voor ieder zijn doelen.
 3. Interactieve workouts: Proform staat bekend om de moderne technologie in hun fitnessapparatuur. Met ingebouwde programma’s kunnen gebruikers deelnemen aan interactieve trainingssessies, zoals virtuele trainingen met een personal trainer. Met deze crosstrainers kan je je abonnement op de sportschool opzeggen en ben jij thuis in staat om je gezondheid te verbeteren door middel van beweging.

Nadelen

 1. Prijs: Hoewel de producten vaak voorzien zijn van uitstekende technologie en kwaliteit, kunnen Proform crosstrainers aan de prijzige kant zijn, zeker wanneer we basis modellen van andere merken en die van Proform met elkaar vergelijken.
 2. Ruimte: Vanwege de robuuste constructie kunnen sommige Proform crosstrainers veel ruimte in beslag nemen, wat niet prettig is voor kleinere woonruimtes. Enkele apparaten zijn voorzien van wieltjes, waardoor het makkelijk is om het apparaat naar een andere ruimte te brengen waar deze niet in weg staat.
 3. Beperkte voorraad: In sommige regio’s kan het moeilijk zijn om een bedrijf te vinden binnen een kleine afstand die specifieke reserveonderdelen voor Proform crosstrainers verkoopt, wat problemen kan leveren als er een onderdeel van het product moet worden vervangen. Wanneer er echter online gekeken wordt, is er voldoende voorraad en moet het vaak lukken om de onderdelen op voorraad thuis te laten bezorgen.

Waar let je op bij het kopen van een Proform crosstrainer

Voordat je een Proform crosstrainer gaat aanschaffen is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Wanneer je dit overzichtelijk hebt, kun je de beste keuze maken zonder teveel te betalen!

Aandrijving

Bij de crosstrainers van Proform zit de aandrijving in het vliegwiel. Het vliegwiel kan zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de crosstrainer bevinden. Met een voorwielaandrijving op de Proform crosstrainer maak je een soepelere beweging, wat minder belastend is voor de gewrichten en knieën. Daarentegen creëert een crosstrainer met een vliegwiel aan de achterkant een langer pad, wat meer inspanning vereist en intensiever kan zijn voor de gewrichten.

Weerstand

Iedere crosstrainer van ProForm is uitgerust met een magnetisch weerstandssysteem, wat zorgt voor minimale geluidsoverlast tijdens het trainen. Hoe meer aantal mogelijke weerstanden, hoe zwaarder je kan trainen en hoe moeilijker het wordt om snelheid te creëeren. ProForm crosstrainers hebben tussen de 20 en 24 weerstandsniveaus, waardoor zowel beginners als gevorderden kunnen trainen op hetzelfde apparaat.

Een zwaarder vliegwiel zorgt voor een soepelere beweging en kan een hogere weerstand geven. Dit wordt veroorzaakt door de draaiende massa van het vliegwiel, waardoor het in beweging zwaarder aanvoelt dan zijn daadwerkelijke gewicht.

Paslengte

De paslengte bepaalt hoe natuurlijk en comfortabel de beweging aanvoelt. Een verkeerde paslengte kan oncomfortabel zijn. Het is belangrijk dat de staplengte dichtbij je natuurlijke staplengte zit, dit maakt een volledige beweging van de spieren mogelijk en stelt de gebruiker in staat om de beoogde spiergroepen optimaal te trainen.

Mensen hebben verschillende lichaamslengtes en beenlengtes. Er zijn Proform crosstrainers waarbij de paslengte van het apparaat in kan stellen, waardoor het een flexibele keuze is voor huishoudens waar meer dan één persoon het apparaat gaat gebruiken om een training uit te voeren.

Gewicht

Het gewicht van een ProForm crosstrainer speelt een cruciale rol in de stabiliteit tijdens de cardio training. Een stevig frame en een zwaar vliegwiel zijn belangrijke factoren die bijdragen aan het totale gewicht van de crosstrainer. Het gewicht van het vliegwiel van de crosstrainer kan variëren van 5 kg tot wel 16 kg.

Het maximaal belastbare gewicht is een indicatie van hoeveel kg de crosstrainer veilig kan ondersteunen tijdens een training. Voor een ProForm crosstrainer ligt dit gewicht doorgaans hoog, wat getuigt van hun toewijding aan kwaliteit en veiligheid. Zo zijn er crosstrainers met een maximaal belastbaar gewicht van wel 145 kg. Een hoger maximaal belastbaar gewicht betekent dat het apparaat geschikt is voor een breder scala aan gebruikers.

Hellingshoek

Niet iedere crosstrainer beschikt over de functie om de hellingshoek in te stellen. Door het instellen van een hellingshoek kan een crosstrainer een nog zwaardere en intensievere cardio training verzorgen, wat bijdraagt aan vele voordelen waaronder het verbranden van meer calorieën. Als de hellingshoek elektronisch is te regelen, kun je deze via het display aanpassen tijdens je training.

iFit trainingsprogramma

Daarnaast is een ProForm crosstrainer uitgerust met talrijke trainingsprogramma’s, waardoor er altijd een nieuwe uitdaging is en er voor iedereen een programma beschikbaar is. iFit, een trainingsprogramma exclusief van ProForm, programmeert de meest efficiënte routines, waardoor het bereiken van je fitnessdoelen binnen handbereik is. Een uniek kenmerk van iFit is het vermogen om virtueel over de hele wereld te sporten; je kunt jezelf bijvoorbeeld in de Zwitserse bergen of op een strand in Tahiti wanen. Veel ProForm crosstrainers bieden het eerste jaar van iFit gratis aan bij aankoop. Dit betekent dat je direct kunt beginnen met het nastreven van je fitnessdoelen. Daarnaast is het mogelijk om de iFit-applicatie afzonderlijk te verkrijgen.

Extra functies

Ten slotte kan een crosstrainer uitgerust zijn met verschillende functies. Het is essentieel om na te gaan welke aanvullende functies voor jou relevant zijn, zodat je niet teveel betaald. Zo hebben sommige crosstrainers opties zoals hartslagmeting, een interval-optie, een houder voor je tablet of smartphone en de mogelijkheid om via bluetooth met apps te koppelen.

Iedere crosstrainer van Proform beschikt over een display. De display van de producten tonen diverse informatie, zoals de tijd, afstand, snelheid, weerstand, omwentelingen per minuut, calorieën en wattage. De ProForm displays zijn duidelijk afleesbaar en eenvoudig te bedienen.

Wat vinden andere mensen van een Proform crosstrainer

Recensies bieden je inzicht in de ervaringen van andere gebruikers met een Proform crosstrainer. Hierdoor kun je een beter geïnformeerde aankoopbeslissing nemen.

Positieve ervaringen

 1. “Uitstekende bouwkwaliteit; voelt stabiel en duurzaam tijdens intensieve workouts.”
 2. “De crosstrainers van Proform bieden motiverende trainingsopties, waarmee het verbranden van calorieën een stuk makkelijker en vooral leuker wordt.”
 3. “Een Proform crosstrainer kopen was de juiste keuze voor mij. Mijn abonnement op de sportschool werd amper gebruikt, maar nu ik thuis sport blijf ik in beweging.”

Negatieve ervaringen

 1. “Montage van het fitnessapparaat was gecompliceerd; duidelijkere instructies en een uitgebreidere handleiding zouden helpen.”
 2. “De crosstrainer van Proform heeft een grote voorkant vanwege het voorwiel; niet geschikt voor kleine kamers.”
 3. “Een Proform crosstrainer kopen is geschikt voor mensen die zich niet snel vervelen. De herhalende beweging wist mij helaas wel snel te vervelen.”

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Proform crosstrainer

Is de Proform crosstrainer compatibel met fitnessapps of hartslagmonitoren?

Ja, een ProForm crosstrainer is vaak compatibel met diverse fitnessapps, waaronder hun eigen iFit programma. Bovendien kunnen veel producten gekoppeld worden aan hartslagmonitoren, waardoor je je hartslag nauwkeurig kunt bijhouden tijdens je workout.

Is er een garantie op de crosstrainer en zo ja, hoe lang duurt deze?

Ja, ProForm fitnessapparatuur wordt doorgaans geleverd met garantie. De duur van deze garantie kan variëren afhankelijk van het fitnessapparaat, maar een garantie van één tot drie jaar is gangbaar. Het is altijd aan te raden om de specifieke garantievoorwaarden te controleren bij aankoop.

Zijn er vooraf ingestelde trainingsprogramma’s beschikbaar op de crosstrainer?

Ja, een crosstrainer van ProForm beschikt over verschillende vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Afhankelijk van het type crosstrainer, kunnen dit er enkele tot tientallen zijn, variërend van tempotrainingen tot intervaltrainingen en meer.

Hoe zit het met het onderhoud? Zijn er speciale instructies of regelmatige controles nodig?

Regelmatig onderhoud van de ProForm crosstrainer zorgt voor een langere levensduur en een soepele werking. Dit omvat eenvoudige stappen zoals het regelmatig controleren van schroeven en bouten van de crosstrainer, het schoonmaken van de producten en het vermijden van het plaatsen van het apparaat in vochtige omgevingen. Periodiek smeermiddel aanbrengen op bewegende delen kan ook hulpzaam zijn. Het is raadzaam om de gebruikershandleiding te raadplegen voor specifieke onderhoudsinstructies voor elk model.