Thuisgym.nl

Crosstrainer voor thuis

De crosstrainer voor thuis is al jarenlang populair. Het is namelijk een apparaat waar je gemakkelijk zelfstandig op kan trainen en je kan tijdens het trainen ook gemakkelijk televisiekijken of een tijdschrift lezen. Je gebruikt een crosstrainer om calorieën te verbranden, je conditie op te bouwen en aan je uithoudingsvermogen te werken in het comfort van je eigen huis. Het is niet altijd gemakkelijk om te bepalen wat de beste crosstrainer voor thuisgebruik is, omdat dat van een aantal verschillende factoren afhangt. Daarom hebben we op deze pagina voor je uiteengezet waar je op moet letten bij het kopen van een crosstrainer voor thuisgebruik.

Beste crosstrainer voor thuis van 2024

1

Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer

2

Focus Fitness Fox 5 Crosstrainer

3

Focus Fitness Fox 5 iPlus Crosstrainer

4

Focus Fitness Fox 3 iPlus Crosstrainer

5

Focus Fitness Fox 4 Crosstrainer

Laatste update: 16 juni 2024

Beste crosstrainer voor thuis van 2024

1

Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer

2

Focus Fitness Fox 5 Crosstrainer

3

Focus Fitness Fox 5 iPlus Crosstrainer

4

Focus Fitness Fox 3 iPlus Crosstrainer

5

Focus Fitness Fox 4 Crosstrainer

Laatste update: 16 juni 2024

Picture of Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

  • Met een crosstrainer kun je thuis fit blijven.
  • De kans op een blessure is bij een crosstrainer niet heel groot.
  • Kies een crosstrainer die past bij je lichaam & woning.
  • De beste crosstrainer voor thuis is de Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer

Wat is een crosstrainer voor thuis?

Een crosstrainer voor thuis is een stuk fitnessapparatuur dat speciaal is ontworpen voor gebruik in huis. Ze zijn meestal uitgerust met verschillende programma’s en weerstandsniveaus, zodat gebruikers de intensiteit van hun workout kunnen aanpassen. Crosstrainers zijn een geweldige manier om op een comfortabele en gemakkelijke manier in vorm te blijven, en ze zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte en effectieve workout die ze thuis kunnen doen.

De beste crosstrainers voor thuis van 2024

Met zoveel verschillende crosstrainers op de markt, kan het moeilijk zijn om de juiste crosstrainer te vinden voor in jouw huis. Daarom hebben we de tijd genomen om een groot aantal crosstrainers te beoordelen op basis van kwaliteit, functies, prijs en recensies. Hieronder vind je onze top 5 selectie van de beste crosstrainers voor thuis van 2024.

VoordelenNadelen
Geruisloze trainingKoppeling tablet niet mogelijk
Stabiel en stevigNiet geschikt voor intensief gebruik
Gebruiksvriendelijk displayGeen hellingshoek instelbaar
Verstelbare pedalenGeen app-koppeling mogelijk
TablethouderHartslagmeter niet bijgeleverd
VoordelenNadelen
Zeer stabielGeen tablet koppeling
GeruisloosGeen user profiel
OnderhoudsvrijGeen incline functie
Aantal weerstandenNiet inklapbaar
HartslagmeterGeen app-koppeling mogelijk
VoordelenNadelen
StabielGeen hartslagband meegeleverd
Geschikt voor intensief thuisgebruikGeen lengtepasverstelling
In hoogte verstelbare lengtepasNiet inklapbaar
Verschillende programma's en weerstandsniveausGeen instelbare hellingshoek
Mogelijkheid tot app-koppelingGeen user settings
VoordelenNadelen
Te koppelen aan je smartphone of tabletExclusief hartslagband
Goede prijs/kwaliteit verhoudingGeen instelbare hellingshoek
Geruisloze trainingNiet inklapbaar
StabielNiet geschikt voor professioneel gebruik
Makkelijk in gebruikGeen programma's op maat
VoordelenNadelen
Stabiel en stil in gebruikNiet compatibel met tablets
Lengtepas en pedaalafstandNiet inklapbaar
Weerstand en programmafunctiesGeen tablethouder of app-koppeling
Onderhoudsarm en levenslange garantie op het frame en laswerkGeen pedalen of lengtepas verstelbaar
Geschikt voor intensief thuisgebruikGeen garantie voor bedrijven

De beste crosstrainer voor thuis: waar moet je op letten?

Er zijn veel modellen die worden aangeprezen als de beste crosstrainers voor thuis, maar het is niet altijd duidelijk of dat ook voor jou zo is. In dit gedeelte hebben we voor je op een rijtje gezet op welke eigenschappen je moet letten bij het kopen van de beste crosstrainer voor thuis.

Het belastbaar gewicht

Iedere crosstrainer heeft een maximaal belastbaar gewicht, wat aangeeft hoe zwaar een gebruiker mag zijn om het apparaat te gebruiken. Wanneer een gebruiker zwaarder is dan het maximaal belastbaar gewicht, bestaat de kans dat de crosstrainer sneller zal slijten of kapot zal gaan.

Als er meerdere mensen zijn die de crosstrainer voor thuis zullen gebruiken, moet je altijd het gewicht van de zwaarste persoon die zal trainen op een crosstrainer aanhouden. Als de zwaarste persoon 120 kg weegt is het de beste keuze om een crosstrainer met een maximaal belastbaar gewicht van ten minste 130 kg aan te schaffen, een crosstrainer met een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg is nog beter.

Gewicht van het vliegwiel

Let ook bij thuisgebruik altijd op het gewicht van het vliegwiel. Hoe zwaarder deze is, hoe meer je een vloeiende beweging maakt. Daarbij zorgt een zwaar vliegwiel er ook voor dat je intensief kan trainen, want een zwaarder vliegwiel heeft meer verschillende weerstandsniveau’s. Zo weet je zeker dat je thuis uitgebreid kan trainen en dat je crosstrainer ook nog nuttig is als je wat meer ervaring krijgt met trainen. Een zwaar vliegwiel is dus de beste keuze als je graag intensief wil trainen op een crosstrainer.

Goedkope crosstrainers hebben vaak een vliegwiel met een gewicht rond de 7 kg, maar dat is niet voor iedereen genoeg. Een vliegwiel van 7 kg zal ervoor zorgen dat de crosstrainer tijdens je training te veel heen en weer beweegt en niet stabiel blijft staan. Dat is niet alleen gevaarlijk omdat je kan vallen, maar is ook slecht voor je vloer thuis. Voor intensief thuisgebruik heb je ten minste een vliegwiel tussen de 10 kg en 12 kg nodig. Let bij het kopen van een crosstrainer dus altijd op het gewicht van het vliegwiel.

De beste crosstrainer voor de ruimte

Er zijn crosstrainers met het vliegwiel aan de achterkant, de zogenaamde rear driven crosstrainer, maar het vliegwiel kan ook aan de voorkant zitten, de front driven crosstrainer. De positie van het vliegwiel kan van invloed zijn op hoe het apparaat in je huis past.

Crosstrainers met het vliegwiel aan de voorkant zijn vaak een stuk compacter, omdat je een veel kleinere beweging moet maken om het vliegwiel in beweging te krijgen. Een vliegwiel aan de voorkant is vaak een goed idee als je niet al te veel ruimte hebt.

De rear driven crosstrainers staan juist bekend als grote, logge apparaten. Niet alleen is de paslengte vaak een stuk langer, het vliegwiel is ook niet netjes weggewerkt onder het stuur. Dit model neemt dus veel ruimte in beslag en daar moet je wel rekening mee houden bij een crosstrainer kopen.

Ga je een crosstrainer kopen? Let dan altijd op de positie van het vliegwiel. De beste crosstrainer voor een kleine ruimte heeft namelijk het vliegwiel aan de voorkant, waardoor hij niet te veel ruimte in zal nemen.

Het geluid

De manier waarop de weerstand op het vliegwiel wordt geregeld, heeft ook invloed op het geluid dat een crosstrainer maakt. Er zijn vier verschillende soorten weerstand:

  1. Magneetweerstand
  2. Elektrische magneetweerstand
  3. Luchtweerstand
  4. V belt

Een goedkope crosstrainer heeft vaak magneetweerstand die weinig geluid maakt en een professionele crosstrainer heeft vaak een luchtweerstand die veel geluid maakt. Je moet daarvoor voor jezelf overwegen wat voor jou de beste crosstrainer is, een training die realistisch aanvoelt met luchtweerstand, of een minder realistische training die geen geluid maakt.

Een crosstrainer met het stilste systeem, de v belt, is vaak geen goede crosstrainer. De band is namelijk erg vatbaar voor slijtage en de weerstand is niet altijd nauwkeurig in te stellen. Ook met een zwaar gewicht vliegwiel werkt een crosstrainer met v belt niet zo goed als een van de andere systemen.

De gebruikers

Als je op zoek bent naar de beste crosstrainer voor thuis, moet je er rekening mee houden dat iedereen er comfortabel op kan trainen. Daarvoor moet je niet alleen naar het maximaal belastbare gewicht kijken, maar ook naar de lengte van de gebruikers.

Bij de meeste crosstrainers ligt de lengte van de pedalen tussen de 40 cm en 47 cm, waarbij alleen de langste geschikt is voor mensen boven de 1.90 m. Als er ook langere mensen zijn die gebruik willen maken van de crosstrainer, is een model met verstelbare pedalen de beste keuze.

Stroomvoorziening

Houd er ook altijd rekening mee dat je crosstrainer van stroom moet worden voorzien. De meeste crosstrainers hebben een directe aansluiting op een stopcontact nodig, een aansluiting via een verlengsnoer is vaak niet sterk genoeg en kan ervoor zorgen dat je crosstrainer beschadigt raakt.

Je kan je crosstrainer dus alleen in een ruimte plaatsen die voorzien is van stroomtoevoer, alleen bij een goedkope crosstrainer kan het nog wel eens voorkomen dat je alleen batterijen nodig hebt om de display te laten werken. Dit is dan vaak weer niet de beste crosstrainer dus je kan beter een ruimte met een stopcontact zoeken.

Wat is voor mij de beste keuze?

Kies altijd een crosstrainer die past bij je lichaam, maar ook bij je woning. Houd rekening met het maximaal belastbare gewicht zodat het toestel tijdens het sporten niet te veel zal bewegen. Denk ook na over de intensiteit van je training. Als je veel wil trainen heb je een groot aantal weerstandsniveaus nodig en verschillende programma’s kunnen ook helpen.

Let voor je huis op de manier waarop de weerstand van de crosstrainer wordt geregeld en of deze niet te veel lawaai maakt. Kijk ook naar de plaatsing van het vliegwiel en houd er daarbij rekening mee dat een crosstrainer met het vliegwiel aan de achterkant altijd groter uit zal vallen.