Beste loopband van 2023

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun workout vanuit huis te doen in hun eigen thuisgym. Dit heeft vele voordelen, zoals dat je niet meer naar de sportschool hoeft, kan sporten wanneer je wilt en je bespaart op abonnementskosten. Wil jij voortaan ook vanuit huis trainen en meer informatie over een thuisgym?

Best geteste loopbanden in 2023

Wil je een loopband kopen? Dan is het nog niet zo makkelijk om tussen alle loopbanden de beste te vinden. Het is namelijk per persoon verschillend wat de beste keuze is. Iemand die niet zo intensief wil trainen heeft namelijk genoeg aan een basisklasse loopband, terwijl iemand met specifieke trainingsdoelen juist meer heeft aan een loopband die meerdere of specifieke functies heeft.Voordat je een loopband gaat kopen, moet je eerst goed nadenken over wat voor jou de beste loopband is. In dit gedeelte hebben we de beste loopbanden van 2023 voor je op een rijtje gezet en we laten je zien hoe je kan bepalen welke loopband de beste keuze voor jou is.

De Focus Fitness Jet 9 iPlus is de best geteste loopband van 2023. Deze loopband heeft niet alleen hele goede recensies van de mensen die dit apparaat al thuis hebben staan, maar dit model heeft ook nog eens de beste prijs kwaliteit verhouding. De Focus Fitness Jet 9 iPlus scoort op heel veel aspecten beter dan zijn concurrenten, om deze reden beland dit model op de eerste plek!

De loopband heeft een uitstekende kwaliteit en is perfect voor intensief thuisgebruik. De maximale snelheid van het apparaat is 20 km/h, dit komt door de fluisterstille 2,5 pk-motor. Door middel van een achtvoudig dempingsysteem zul je extra demping en comfort ervaren wanneer je aan het (hard)lopen bent, het is overigens een heel breed loopvlak. De Focus Fitness Jet 9 iPlus heeft een maximale hellingshoek van 15%. Je kunt op het apparaat trainen tot 150 kg.

Naast alle trainingen die deze Jet 9 iPlus aanbiedt dankzij zijn fitness app, zijn er ook veel trainingsprogramma al standaard geprogrammeerd op het apparaat. Er zijn namelijk 15 verschillende programma’s die je kunt kiezen uit de volgende categorieën: Interval, snelheid, HRC bergprogramma’s.

De Focus Fitness Jet 9 iPlus heeft ook nog een aantal extra voordelen, deze zullen wij hier voor je opsommen. Het model bezit een iPlus module (te koppelen met mobiel of tablet), een bluetooth verbinding, hartslagsensoren, 15 verschillende hellingniveau’s, een uitgebreide weergave (snelheid, tijd, calorieën verbrand, hartslag, hellingshoek en afstand), hij is makkelijk op te bouwen en heb je het iets te warm kun je jezelf ook nog eens afkoelen met de ingebouwde ventilator!

Het enige nadeel van het apparaat is dat hij veel ruimte in beslag neemt en dat hij onder de categorie ‘duurdere loopbanden’ valt, de prijs ligt namelijk net iets hoger dan andere loopbanden. Dit komt echter door de hoge kwaliteit en het tal aan functies die in de loopband zitten.

Vanwege de uitstekende kwaliteit, vele functies, hoge recensies en zijn hoge scores op vele andere aspecten belandt de Focus Fitness Jet 9 iPlus op plek 1! Opzoek naar een nieuwe loopband? Dan is de Focus Fitness Jet 9 iPlus, best geteste loopband van 2023, misschien wel iets voor jou!

EIGENSCHAPPEN

De Focus Fitness Jet 5 scoort erg hoog door zijn sterke eigenschappen. Naast deze sterke eigenschappen krijgt de Jet 5 ook erg goede reviews van zijn huidige gebruikers. Doordat hij heel goed scoort op alle testen die onze loopband experts hebben uitgevoerd staat hij op plek 2, en dat alles voor een hele scherpe prijs!

Dit model is ingedeeld in de klasse voor intensief thuisgebruik. Door de motor van 2 pk kun je maximaal 16 km/h hardlopen op de Jet 5. Dit apparaat is ook erg ontlastend voor je knieën, er zit namelijk een achtvoudig dempingssysteem in de loopband waardoor je veel meer vering zult ervaren tijdens het hardlopen. Je kunt dit apparaat tot een maximale helling van 12% brengen. Het maximaal belastbare gewicht is 120 kg

Ben je opzoek naar een loopband met veel verschillende trainingsprogramma’s? Dan is de Focus Fitness Jet 5 misschien wel de perfecte loopband voor jou. Dit model heeft namelijk 36 verschillende trainingsprogramma’s binnen de volgende categorieën: hellingtrainingen, intervaltrainingen en combinatieprogramma’.

Naast al deze eigenschappen heeft dit model ook nog een aantal extra voordelen, namelijk: kan vetmeting uitvoeren, bezit hartslagsensoren, 12 hellingshoek niveau’s, 36 trainingsprogramma’s, inzicht in veel gegevens (tijd, afstand, snelheid, calorieën, hartslag, hellingshoek, grafiek en circuit). Helaas is dit apparaat niet te koppelen met een tablet of een borstband.

Aan het zoeken naar een kwalitatief goede loopband voor een vriendelijke prijs? Overweeg de Focus Fitness Jet 5. Doordat hij veel functies, goede kwaliteit en vele positieve reviews komt de Focus Fitness Jet 5 binnen op plek 2!

EIGENSCHAPPEN

Opzoek naar een goedkope loopband? Binnen deze lijst is de Focus Fitness Jet 2 de goedkoopste loopband! Dit model wordt erg hoog beoordeeld door de mensen die hem al hebben afgenomen. Dit komt omdat het een perfecte loopband voor thuis is met veel functies en een hoge kwaliteit.

De Focus Fitness Jet 2 is ingedeeld in de klasse ‘thuisgebruik‘. Op de loopband kun je tot wel 13 km/h hardlopen, dit komt door de motor van 1.5 pk. Door de 6-voudige dempende veren in de loopband belast je jouw knieën veel minder tijdens het hardlopen. Door deze veren zul je veel meer comfort ervaren en wordt elke klap veel beter opgevangen. Er is maximaal 100 kg toegestaan op de loopband.

Dit model is iets basaler wanneer het aan komt op de verschillende trainingsprogramma’s ten opzichte van de andere modellen. Er zijn namelijk 7 verschillende programma’s geïnstalleerd op de loopband. Dit varieert van manuele programma’s tot verschillende snelheidsprogramma’s. Het display op het apparaat laat jou de gelopen afstand, tijd, snelheid, calorieverbruik en hartslag zien. Een nadeel van dit model is dat je de 2 hellingniveau’s handmatig moet aanpassen, dit gaat niet elektrisch.

Opzoek naar een goedkope loopband die geschikt is voor bij jou thuis? Deze Focus Fitness Jet 2 vinkt elk vakje aan waar jij naar opzoek bent. Door zijn uitstekende kwaliteit en sterke eigenschappen wordt hij goed aangeschreven door zijn recensenten.

EIGENSCHAPPEN

Op de vierde plek staat de Focus Fitness Jet 7. Met een breed loopvlak, een sterke motor en veel programma’s is dit een perfecte loopband om in je huis neer te zetten. Het is ook nog eens een heel stabiel model met veel kwaliteit.

De Focus Fitness Jet 7 wordt ingedeeld in de volgende kwaliteitsklasse: intensief thuisgebruik. Op deze loopband kun je hardlopen tot een snelheid van 18 km/h, aardig hard dus! Door de 8-voudige Flex Suspension Vering zul je erg veel comfort ervaren bij elke stap die je zet. Wil je graag met een steile helling hardlopen? Geen probleem, je kunt met een maximale helling van 15% hardlopen. Er kan maximaal 140 kg op de loopband.

Dit model heeft verschillende interval-, hellings-, hartslag- en snelheidsprogramma’s om jou een grote variatie in jouw trainingen te geven. Er zijn welgeteld 36 verschillende trainingsprogramma’s waar je tussen kunt kiezen. Hierdoor kun jij jouw trainingsdoelen heel efficiënt en effectief behalen.

Bijkomende voordelen van de Focus Fitness Jet 7 zijn als volgt. Dit model bezit hartslagsensoren om jou hartslag te meten, heeft 15 verschillende hellingshoek niveau’s, het apparaat is erg makkelijk op te bouwen en heet een display met veel informatie (tijd, snelheid, Kcal, bpm, hellingshoek en afstand).

Aan het kijken naar een loopband die perfect past bij jou thuis? De Focus Fitness Jet 7 bezit veel sterke eigenschappen en scoort daarnaast erg hoog op het gebied van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Dit is een iets duurdere loopband ten opzichte van de andere modellen.

EIGENSCHAPPEN

Loopband keuzehulp

1/3
Wil je de loopband kunnen inklappen?
2/3
Wil je een hartslagmeter op de loopband?
3/3
Hoe groot is het budget voor de loopband?

Meest gestelde vragen

Om jullie zo goed mogelijk te helpen met de zoektocht naar een nieuwe loopband hebben wij hieronder de meest veelgestelde vragen omtrent loopbanden voor jou uitgewerkt en opgesomd!

Welke loopband moet ik kopen?

Welke loopband voor jou situatie en sport doelen het meest geschikt is hangt van verschillende factoren af. Zo ligt dit bijvoorbeeld aan de plek waar je het apparaat in je huis wilt neerzetten. Als je veel ruimte hebt hoef je niet perse op de maat van de loopband te letten, als je beperkte ruimte hebt moet je kijken naar een wat kleiner model. Daarnaast moet je kijken naar de verschillende functies die de loopband te bieden heeft. Gebruik je de loopband om alleen te wandelen? Dan hoeft de loopband niet heel snel te gaan. Kijk bijvoorbeeld ook naar de verschillende sportprogramma’s, verschillende hellingshoek en breedte van de loopband, ook het budget is een factor die betrekking heeft op jouw situatie. Voor meer informatie raadpleeg onze koopgids helemaal onderaan de pagina. Hier vertellen wij uitgebreid waar je allemaal op moet letten voordat je een loopband gaat aanschaffen.

Welke loopband moet ik kiezen?

Hoe kies ik de beste loopband uit? Welke loopband je het best kunt kiezen hangt af van een aantal verschillende factoren, namelijk jouw persoonlijke voorkeur, maar ook praktische overwegingen. Om je op weg te helpen hebben wij een aantal vragen opgesomd die je jezelf moet vragen zodat je weet welke loopband jij moet kiezen. Moet de loopband groot of klein zijn? Hoeveel km/h moet de loopband gaan? Hoe steil moet de helling van de loopband kunnen? Hoe vaak gebruik ik de loopband? Moet de loopband veel verschillende sportprogramma’s hebben? Moet de loopband erg breed of smal zijn? Hoeveel gewicht moet de loopband kunnen houden? Hoe duur mag de loopband zijn?.

Wanneer je antwoord hebt gegeven op deze vragen heb je al een erg goed inzicht in wat voor een loopband je naar opzoek bent. Schrijf deze antwoorden op en kijk online naar loopbanden die deze specificaties bezitten. Je kunt er uiteindelijk ook nog voor kiezen om extra functies te kiezen die het gebruiksgemak vergroten. Wil je namelijk een Bluetooth functie, ventilator, speakers, etc. in de loopband? Kies de loopband hier dan op uit.

Waarom kiezen voor een loopband?

Het hebben van een loopband heeft een aantal voordelen. De voornaamste reden voor het hebben van een loopband is dat je binnenshuis je cardio oefeningen kunt doen, zo ben je niet afhankelijk van het weer en ga je er misschien wat gemakkelijker toch even hardlopen. Naast deze reden zijn er nog veel verschillende redenen waarom je zou kiezen voor een loopband, deze hebben wij hier voor je opgesomd:

  1. Minder belastend voor je gewrichten door de veren in de loopband. Heb je na het hardlopen in het bos of op de straat vaak last van je gewrichten? Dan kan een loopband hier een uitstekende oplossing voor zijn zodat je kunt hardlopen zonder pijntjes te krijgen of creëren.
  2. Wanneer je in de buitenlucht hardloopt probeer je meestal één bepaald tempo aan te houden. Dit kun je natuurlijk niet altijd waarborgen omdat je moet oversteken, voor een verkeerslicht moet stoppen of omdat je het simpelweg gewoon niet door hebt dat je het tempo verlaagd. Met een loopband kun je een snelheid bepalen die je constant wilt lopen, op deze manier waarborg je dat je niet slomer gaat hardlopen.
  3. Er zijn verschillende trainingsprogramma’s te kiezen op de loopband. Zo kun je een interval training kiezen maar kun je ook zelf trainingsprogramma’s maken. Op deze manier kun je jezelf precies trainen hoe jij dit wilt.
  4. Je kunt multitasken terwijl je op de loopband aan het trainen bent. Zet je favoriete tv-programma op of klets nog even bij met je kinderen die net thuis zijn gekomen van school.
  5. Je hoeft geen sportschool abonnement af te sluiten omdat je nu thuis je cardio oefeningen kunt doen. Buiten dat scheelt het ook de reistijd van en naar je sportschool.
  6. Het is bewezen dat je veel sneller bepaalde activiteiten gaat doen wanneer je hier onbewust aan herinnerd wordt. Wanneer je bijvoorbeeld 4x per week wilt hardlopen, dan zul je er vaak aan herinnerd worden wanneer je door je huis loopt en de loopband ziet staan. Op deze manier kun jij misschien sneller jouw doelen bereiken.

Waar kun je het beste een loopband kopen?

Ben je op zoek naar een loopband, dan wordt je overvallen door het aantal sites dat een breed scala aan loopbanden aanbiedt. De ene site heeft nog zelfs meer loopbanden dan de andere site. Misschien wel van hetzelfde merk maar met nog meer verschillende modellen. Waar kun je dan het beste een loopband kopen? Een loopband kun je zonder problemen online bestellen, je hebt namelijk een transparant inzicht in de specificaties, afmetingen en je kunt zelf veel productfoto’s bekijken. Zo weet je precies wat je kunt verwachten wanneer je een loopband besteld. Daarnaast is het misschien ook wel fijn dat zo een apparaat wordt thuisbezorgd aangezien het misschien niet heel gemakkelijk in je auto kwijt kunt.

Maar op welke webshop kan ik dan het beste een loopband aanschaffen? Dit hang ten eerste af van je persoonlijke voorkeur. Het kan natuurlijk zijn dat de ene webshop wel een model heeft die perfect aansluit op jouw wensen en behoeften terwijl de andere webshop dit model niet aanbiedt. Maar kijk altijd nog goed verder op het internet of je het specifieke model niet ergens goedkoper kunt vinden. Een voorbeeld van betrouwbare websites met een groot assortiment loopbanden zijn bol.com en betersport.nl.

Wat kost een loopband?

Loopbanden zijn er in alle soorten en maten. Je kunt een heel uitgebreid model kiezen met heel veel verschillende functies en extra features, of een model kiezen die iets basaler is. Dit heeft allemaal betrekking op de prijs van de loopband, je kunt het dus zo gek maken als jezelf wilt. Gemiddeld kost een loopband tussen de 250 euro tot meer dan 2000 euro. Deze prijs wordt voornamelijk bepaald door de pk’s van de motor, het loopoppervlakte, de snelheid, het merk en eventuele extra features.

Wat is een loopband

Hou je erg van hardlopen of wandelen? Dan is een loopband misschien wel wat voor jou. Met een loopband kun je namelijk cardio gerelateerde oefeningen doen, maar dan allemaal binnen! Dit is een groot voordeel wanneer je er niet van houdt om constant naar buiten te moeten gaan wanneer je wilt wandelen of hardlopen,(in Nederland ben je dus niet afhankelijk meer van het weer!). Naast het feit dat je misschien graag binnen cardio wilt doen, heeft het hebben van een loopband ook extra voordelen. Het is namelijk veel beter voor je knieën omdat de loopband een aantal dempende veren bezit, dit is veel beter dan buiten op straat lopen. Daarnaast kun je tijdens het hardlopen kijken naar je favoriete serie of kijken naar het dagelijkse NOS journaal.

Er zijn twee verschillende loopbanden te koop, namelijk: handmatige en elektrische loopbanden. Bij handmatige loopbanden breng je de loopband in beweging door je eigen activiteit. Elektrische loopbanden kun je instellen op een bepaalde snelheid (en soms wel helling). Zo zorg je ervoor dat je constant een bepaalde snelheid loopt. Om jou te helpen met het kiezen van een loopband die perfect bij jou past hebben wij hieronder voor jou op een rij gezet waar je allemaal op moet letten voordat je een loopband gaat aanschaffen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een loopband

Als je op zoek bent naar een loopband voor thuis, dan wil je er natuurlijk wel een kopen die goed bij jou past. De beste loopband voor jou sluit namelijk aan bij je wensen en behoeftes en daarom hebben we in dit artikel een lijstje gemaakt van een aantal eigenschappen waar je bij de aankoop op moet letten.

De maximale snelheid

Een loopband wordt aangedreven door een motor en die bepaalt de maximale snelheid van de loopband. De beste loopband voor jou kan harder dan je nu al rent, je moet er namelijk rekening mee houden dat je door regelmatig gebruik steeds sneller zal gaan lopen. Loop je nu ongeveer 12 km h? Dan is het verstandig om een loopband te kopen die in ieder geval de 16 km h of 18 km h zal halen. Loop je al 16 km h? Dan is het slim om te investeren in een loopband die 20 km h aankan.

Het vermogen

De motor in je loopband heeft een maximaal vermogen en ook dat is van invloed op je training. Een goedkope loopband heeft bijvoorbeeld vaak een wat lager vermogen en is niet altijd geschikt voor elke soort training.

Bij het vermogen moet je rekening houden met het continu vermogen en het piekvermogen. Het eerste heeft betrekking op het verbruik tijdens normaal verbruik en het piekvermogen gaat over het verbruik tijdens de maximale snelheid.

Over het algemeen wordt bij loopbanden voor thuisgebruik geadviseerd dat je een continu vermogen van ten minste 1,5 pk en een piekvermogen van 4 pk aanhoudt. Voor intensief gebruik, waarbij je snelheden tussen de 16 km en 20 km wil behalen, is het aan te raden om een sterke motor met een vermogen van minimaal 2,5 pk aan te houden.

Het loopoppervlak

Welke loopband voor jou het beste is, hangt ook sterk af van de afmetingen van het loopoppervlak.

Om te beginnen moet je altijd rekening houden met de breedte, die tussen de 44 cm en de 60 cm ligt. Voor beginnende renners is het aan te raden om een loopband met een zo breed mogelijk loopoppervlak te kopen, want dan heb je genoeg ruimte over om uit te wijken naar links en rechts. Meer ervaren renners hebben vaak al genoeg aan een loopvlak tussen de 45 cm en 48 cm, omdat zij recht lopen.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de diepte van het loopoppervlak. Een band is tussen de 120 cm en 150 cm diep en het is afhankelijk van je eigen lengte wat voor jou de beste loopband is. Als je lange benen hebt en grote passen maakt, heb je een band van ten minste 140 cm nodig. Een band met een te kort loopvlak zal er namelijk voor zorgen dat te weinig ruimte en niet comfortabel kunt trainen.

De verschillende functies

Als je een loopband voor thuis wil gebruiken om aan je eigen doelen te werken, dan is het belangrijk dat je kijkt naar de functies die een loopband heeft. Sommige loopbanden bieden bijvoorbeeld verschillende trainingsprogramma’s aan, waarbij je training wordt aangepast op calorieën verbranden, het verbeteren van je snelheid of het lopen van een specifieke afstand.

De beste loopband voor jou is dus uitgerust met programma’s en functies die je helpen om je doelen sneller te bereiken. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan een display waarom je informatie kan aflezen over je hartslag, snelheid of de afstand die je hebt afgelegd. Een goedkope loopband heeft over het algemeen heel weinig extra functies, terwijl een semi professionele loopband gemiddeld tussen de 10 en 30 vooraf ingestelde programma’s heeft.

Frequentie van gebruik

Je kan een loopband voor thuis kopen omdat je ook graag wil hardlopen op het moment dat het buiten slecht weer is, maar je kan ook een loopband kopen en alleen maar daar op trainen.

In het eerste geval gebruik je de loopband veel minder vaak dan in het tweede en welke loopband je het beste kan kopen is in beide gevallen verschillend.

Loopbanden voor thuisgebruik worden ingedeeld in drie categorieën: intensief gebruik, regelmatig gebruik en sporadisch gebruik. Bij intensief en regelmatig gebruik kan je er het beste over nadenken om te investeren in een (semi) professionele loopband en wanneer je de loopband niet zo vaak gebruikt, heb je aan een iets minder uitgebreide loopband meer dan genoeg.

Vergeet daarbij niet om ook na te denken over anderen in je huishouden die de loopband ook gaan gebruiken, als er 5 mensen zijn die af en toe gebruikmaken van de loopband, is het een beter idee om een loopband voor intensief gebruik aan te schaffen.

De hellingshoek

Als je op zoek bent naar een intensieve training, is het goed om eens na te denken over een loopband met een hellingshoek. Een hellingshoek kun je namelijk zo instellen dat je tijdens je training omhoog moet lopen en meer weerstand krijgt.

De meeste loopbanden voor thuisgebruik hebben een hellingshoek tussen de 12 en 14%, terwijl professionele loopbanden een hellingshoek van meer dan 14% kunnen hebben. Die laatste heb je eigenlijk alleen nodig wanneer je een loopband in huis neemt om te trainen voor een heel specifiek doel, voor de meeste renners is een hellingshoek van 12% namelijk meer dan voldoende.

Let ook op hoe je de hellingshoek op de loopband kan instellen. Bij professionele loopbanden kan je het percentage met hele kleine stappen van 0,1 procent laten oplopen, terwijl andere loopbanden alleen de mogelijkheid hebben de hellingshoek met grotere stappen aan te passen.

Belastbare gewicht

Een goede loopband past ook altijd bij jou lichaam. Voor het loopoppervlak moet je nadenken over je lengte, maar ook je gewicht is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Tijdens je training krijgt jouw loopband namelijk flink wat klappen te verduren en hoe zwaarder je bent, hoe steviger je loopband moet zijn.

Op alle loopbanden staat daarom aangegeven wat het maximaal belastbare gewicht is. Zorg er altijd voor dat je gewicht overeenkomt met wat er op de loopband staat aangegeven, een loopband gaat namelijk niet lang mee als hij te zwaar belast wordt. Een goede loopband heeft een maximaal belastbaar gewicht van ten minste 20 kg bovenop je eigen gewicht.

Verschillende merken loopbanden: welke is het beste

Er zijn veel merken die loopbanden aanbieden en ze hebben allemaal hun eigen kenmerken. In dit gedeelte hebben we voor je op een rijtje gezet welke merken er zijn en waar zij om bekend staan.

Focus Fitness

De loopbanden van dit merk beginnen al vanaf €400, waardoor je ook met een kleiner budget een loopband kan vinden. Het merk richt zich voornamelijk op loopbanden voor thuisgebruik en daardoor zijn de banden erg gebruiksvriendelijk.

ProForm

De goedkoopste loopband van ProForm kost ongeveer €600 en daarmee is het merk redelijk toegankelijk. De loopbanden van ProForm staan erom bekend dat ze innovatief zijn en altijd zijn uitgerust met de nieuwste technologie.

TunTuri

TunTuri biedt loopbanden in alle prijsklassen aan en je kan er een geschikt model vinden als je alleen thuis wil trainen als je niet naar buiten kan, maar ook als je elke dag intensief wil hardlopen. Het goedkoopste model kost ongeveer €750 en de prijzen kunnen oplopen tot €1500.

Flow Fitness

Dit merk staat vooral bekend om het ontwerp van de banden, wat erg strak en modern is. De goedkoopste loopband kost ongeveer €700, maar het assortiment heeft voor iedere soort renner een gepaste keuze.

Het assortiment loopbanden