Thuisgym.nl

Loopband onder bureau

Actief blijven op kantoor? Een loopband voor onder je bureau biedt de ideale oplossing. Op deze pagina benoemen we de belangrijkste informatie en uiteraard laten wij zien welke loopbanden onder bureau van 2024 de beste zijn!

Beste loopband onder bureau van 2024

1

Senz Sports M500 Loopband

Laatste update: 23 juli 2024

Beste loopband onder bureau van 2024

1

Senz Sports M500 Loopband

Laatste update: 23 juli 2024

Picture of Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

 • Een loopband voor onder het bureau is speciaal ontworpen om actief te blijven tijdens het werk. De loopband is compact, ruimtebesparend en heeft een stille werking.
 • Een loopband onder bureau stimuleert stofwisseling en hartgezondheid en gaat een zittende levensstijl tegen.
 • Er zijn verschillende modellen beschikbaar met variĆ«rende prijs, kwaliteit en functies.
 • De beste loopband onder bureau is de Senz Sports M500 Loopband

Wat is een loopband onder bureau?

Een loopband onder een bureau is een type loopband dat speciaal is ontworpen voor gebruik op een werkplek. Dit is ideaal voor mensen die achter een bureau werken, maar toch actief willen zijn. De loopband onder bureau heeft een rustig tempo waardoor jij je werkzaamheden kan uitvoeren terwijl je aan het bewegen bent. Op deze manier kom je makkelijk aan je gewenste hoeveelheid stappen en is het hebben van weinig tijd niet langer een excuus.

Een groot deel van de dag zittend doorbrengen wordt in verband gebracht met diverse gezondheidsproblemen, zoals een verhoogde kans op hartziekten en diabetes. Het gebruiken van een loopband op je werkplek stimuleert je stofwisseling en draagt bij aan de gezondheid van je hart. In dit artikel hebben we voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten bij de aanschaf van een loopband onder je bureau.

De beste loopbanden onder bureau van 2024

Het brede aanbod van bureau loopbanden kan overweldigend zijn. Er is veel verschil in prijs, kwaliteit en functies. Om ervoor te zorgen dat iedereen een loopband kan vinden naar zijn/haar behoeftes hebben wij een top 5 opgesteld van beste loopbanden onder bureau van 2024. Deze top 5 zal helpen met het vinden van de beste bureau loopbanden, zodat ook jij kan profiteren van de vele voordelen die hierbij komen kijken.

De Senz Sports M500 loopband is een innovatieve loopband die zich onderscheidt door zijn compacte en ruimtebesparende ontwerp. Zonder opstaande armsteunen en met een hoogte van slechts 13 cm, kan de M500 gemakkelijk worden opgeborgen onder een bed of in een kast. Dit maakt het ideaal voor zowel thuisgebruik als op kantoor. De transportwielen zorgen ervoor dat je de loopband eenvoudig kunt verplaatsen en opbergen na gebruik.

Uitgerust met een duurzame en stille ECM-motor van 1 pk, biedt de Senz Sports M500 verschillende voordelen ten opzichte van standaard DC-motoren. De ECM-motor is energiezuiniger, stiller en heeft een langere levensduur, wat bijdraagt aan een rustige trainingssessie. Dit maakt de loopband perfect voor gebruik in stille omgevingen zoals kantoren of woonkamers, waar geluidsoverlast tot een minimum beperkt moet blijven.

De M500 is speciaal ontworpen voor rustig wandelen en dagelijkse activiteiten met een maximale snelheid van 6 km/h. De gebruiksvriendelijke afstandsbediening maakt het eenvoudig om de snelheid aan te passen en de loopband aan- en uit te zetten. Hoewel de loopband niet geschikt is voor hardlopen of joggen, is het een uitstekende keuze voor mensen die actief willen blijven tijdens het werken of tv-kijken. Let op dat het maximale gebruikersgewicht 100 kg is, wat een beperking kan zijn voor zwaardere gebruikers.

Voor- en nadelen van een loopband onder je bureau

Een loopband onder je bureau gebruiken biedt diverse voor- en nadelen. Hieronder worden de belangrijkste benoemd:

Voordelen

 1. Fysieke Activiteit: Een loopband biedt een manier om gedurende de hele dag fysiek actief te zijn, of dit nou op kantoor is of thuis. Dit kan nuttig zijn voor mensen die lange uren achter een bureau doorbrengen, maar kan ook gebruikt worden tijdens dagelijkse activiteiten, zoals tv kijken in de woonkamer. Hierdoor kan je voortaan afzien van de verplichte wandeling tijdens je pauze en sporten tijdens het werk.
 2. Verbeterde gezondheid: Door regelmatig te wandelen kan je calorieƫn verbranden, de bloedcirculatie stimuleren, de kans op chronische ziekten verminderen en minder rug- en nekpijn ervaren. Daarnaast wordt regelmatige beweging in verband gebracht met een verbeterde mentale gezondheid, inclusief vermindering van symptomen van depressie en angst. Tot slot kan een loopband helpen om de concentratie en productiviteit te verbeteren en kan het leiden tot een toename van energieniveau.
 3. Ruimtebesparend: Bureau loopbanden zijn compact, waardoor ze makkelijk in een kleine ruimte passen. Daarnaast heeft een bureau loopband geen handrails aan de zijkant, zodat ze gemakkelijk onder een bureau passen en er op iedere locatie genoeg ruimte is. Ook zitten er wieltjes aan de onderkant van de meeste loopbanden, waardoor je ze makkelijk kan verplaatsen. Het compacte formaat en gewicht zorgt ervoor dat de loopbanden gemakkelijk opgeborgen kunnen worden onder het bed of in de kast.
 4. Rustige werking: Veel van deze loopbanden zijn ontworpen met een stille motor te werken, zodat het geluid geen afleiding kan zijn in een werkomgeving. Daarnaast zijn de loopbanden gemaakt om gebruikt te worden op lage snelheden, tussen 0,5 en 4 km/u, zodat gebruikers comfortabel kunnen lopen terwijl ze werken. De meeste loopbanden onder je bureau hebben een maximale snelheid van 6 km/u. Dit maakt de loopband een zeer geschikte loopband voor tijdens het werk.

Nadelen

 1. Kosten: Kwalitatief goede loopbanden voor onder een bureau kunnen prijzig zijn. Daarnaast is niet ieder bureau geschikt om een loopband onder te plaatsen. Het hebben van een sta-bureau is benodigd om staand te werk te kunnen gaan. Indien dit nog niet aanwezig is, zal dit leiden tot meer kosten.
 2. Veiligheidsrisico’s: Een bureau loopband heeft geen handrails, wat zorgt voor minder stabiliteit. Er is een klein loopoppervlak, waardoor het product weinig ruimte in beslag neemt, maar er wel een risico op uitglijden of struikelen is. Dit risico is echter minimaal bij de lage snelheden van een bureau loopband.
 3. Moeilijk voor specifieke taken: Enkele taken, zoals schrijven en tekenen, zijn lastiger om uit te voeren tijdens het lopen. Er zijn diverse taken die zittend het beste uitgevoerd kunnen worden. In dit geval is het uiteraard mogelijk om de loopband tijdelijk op te bergen.
 4. Niet geschikt om te rennen: Wanneer je deze loopband gebruikt is dit enkel om te wandelen. Wegens de maximale snelheid is het niet mogelijk om op de loopband te joggen of hard te trainen.

Waar moet je op letten bij het kopen en gebruiken van een loopband voor onder je bureau

Als je overweegt om een loopband aan te schaffen voor onder je bureau, zijn er enkele aspecten waar rekening mee gehouden moet worden om de beste keuze te kunnen maken. Hieronder worden de belangrijkste genoemd.

1. Geschikt bureau

Om een loopband onder je bureau te kunnen plaatsen is het belangrijk om een sta-bureau te hebben die hoog genoeg kan worden afgesteld om comfortabel te kunnen werken tijdens het wandelen. Wanneer je niet de juiste houding hebt, kan dit slecht zijn voor je lichaam.

2. Prijs

Bij het kopen van een loopband voor onder je bureau zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daar komen uiteraard ook verschillende prijzen bij kijken. Het is belangrijk om te kijken naar je eigen wensen en behoeftes en hier de juiste loopband voor te vinden met het juiste prijskaartje. Het is zonde om te betalen voor functies die voor jou geen toegevoegde waarde hebben.

3. Afmeting

Er zijn diverse afmetingen van loopbanden. Hoe groter de loopband, hoe groter het loopoppervlak onder je voeten. Dit kan zorgen voor meer veiligheid, maar tegelijkertijd moet het wel passend zijn voor onder je bureau.

4. Snelheidsmogelijkheden

Loopbanden beschikken over verschillende mogelijkheden wat betreft de snelheid. Zo zijn er verschillende minimale en maximale snelheden, maar ook zit er verschil in de stappen waarmee het aantal km/u omhoog of omlaag gaat.

5. Motorvermogen

De kracht van de motor wordt uitgedrukt in PK’s. Hoe sterker de motor, hoe hoger de snelheid is die de loopband kan behalen. Als je wilt hardlopen of zelfs rennen op de loopband heb je een sterkere motor nodig dan wanneer je de loopband gebruikt om te wandelen.

6. Gewicht

Het gewicht bestaat uit het gewicht van het apparaat en het maximaal belastbaar gewicht. Het gewicht voor het apparaat is voornamelijk van belang bij het installeren en eventueel verschuiven van het apparaat. Het maximaal belastbaar gewicht voor fitnessapparatuur is het maximum gewicht van de gebruiker, waarmee het apparaat belast mag worden.

7. Hellingshoek instelbaar

Wanneer de hellingshoek elektronisch instelbaar is kun je vanaf het display of een afstandsbediening de hellingshoek instellen tijdens het sporten. Wanneer de hellingshoek manueel verstelbaar is kun je de hellingshoek handmatig aanpassen. Ook zijn er loopbanden waarbij de hellingshoek niet instelbaar is.

8. Type motor

 1. DC-motor (Direct Current): Elektromotor wordt voorzien van gelijkstroom. De snelheid van dit type motor is beperkender dan die van een AC-motor. Loopbanden met een DC-motor zijn gunstiger geprijsd.
 2. AC-motor (Alternating Current): Elektromotor werkt op wisselstroom. De snelheid wordt gevarieerd door van frequentie te wisselen. Dit type motor is duurzamer en robuuster en kan snelheidswisselingen beter aan dan een DC-motor.

9. App-koppeling

Door je loopband te koppelen met behulp van je smartphone kun je gebruik maken van diverse fitnessapps. Deze apps houden je voortgang bij en stimuleren je om aan je doelen te werken. Voor deze functie is vaak een bluetooth koppeling vereist.

10. Extra functies

Loopbanden voor onder bureaus hebben diverse functies. Zo zijn er loopbanden met bluetooth verbinding, een afstandsbediening, een led display, lcd scherm, diverse veiligheidsfuncties en trainingsprogramma’s.

11. Houding

Het is belangrijk om regelmatig pauzes te nemen en van houding te wisselen om overbelasting of eventuele blessures te voorkomen. Je beeldscherm moet op ooghoogte zijn en je toetsenbord en muis moeten binnen comfortabel bereik zijn. Je moet je lichaam de tijd geven om zich aan te passen en te wennen aan het wandelen tijdens je werk of andere activiteiten. Dit kan je het beste doen door te beginnen met korte wandelsessies en geleidelijk aan de duur te verhogen.

Wat vinden andere mensen van een loopband onder bureau?

Om een goed inzicht te geven in het gebruik van de producten hebben we verschillende gebruikerservaringen opgesomd.

Positieve ervaringen

 1. “Thuiswerken beperkte mijn beweging; nu gebruik ik korte pauzes voor de loopband en haal gemakkelijk 10K stappen. Voel me veel fitter, topaankoop!”
 2. “De loopband, samen met een zit-sta bureau is de beste investering in mijn thuiswerkplek. Ik wandel terwijl ik calls heb en mijn mail doe. Ik ben normaal heel snel afgeleid maar op deze manier niet. Ik heb er voor de lunch al ruim 12k stappen op zitten.”
 3. “Stevig wandelen met een leuke Netflix film gaan prima samen, de platte loopband wordt veel gebruikt!”

Negatieve ervaringen

 1. “De loopband is zwaar om naar zolder te tillen, maar met wat hulp is het gelukt.”
 2. “Een dempende mat is nodig om het geluid helemaal te dempen, de bediening is makkelijk, maar soms is vasthouden aan een tafel geen overbodige luxe.”
 3. “Doordat de loopband geen armsteunen heeft is het lastig om altijd goed evenwicht te bewaren tijdens het bewegen.”

Veelgestelde vragen bij het kopen van een loopband onder bureau

Is een loopband onder het bureau geschikt voor elk kantoor?

Niet elke loopband past in elk kantoor. Het hangt af van de beschikbare ruimte, het type werk dat je doet, en het geluidsniveau van de loopband.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een loopband onder mijn bureau?

Meestal heb je een ruimte nodig van minimaal 1,5 tot 2 meter in de lengte en ongeveer 0,7 tot 1 meter in de breedte, afhankelijk van het model van de loopband.

Hoeveel uur per dag moet ik op de loopband lopen voor optimale voordelen?

Voor optimale gezondheidsvoordelen wordt vaak aanbevolen om 30 minuten tot een uur per dag te bewegen. Maar het is belangrijk om te beginnen met wat comfortabel is en dit geleidelijk op te bouwen.

Zorgt het gebruik van een loopband tijdens het werk voor afleiding?

Dit varieert per persoon. Sommige mensen vinden het stimulerend en bevorderlijk voor hun concentratie, terwijl anderen het bewegen op de werkplek in het begin als een afleiding kunnen ervaren. Het is een kwestie van gewenning.