Thuisgym.nl

Inklapbare loopband

Een inklapbare loopband, ook wel een opklapbare loopband of opvouwbare loopband genoemd, kan makkelijk worden ingeklapt en opgeborgen. Dit soort loopbanden zijn erg geschikt om thuis neer te zetten, omdat ze niet zo veel ruimte innemen wanneer ze niet worden gebruikt. Bekijk hier de beste inklapbare loopbanden van 2024!

Beste inklapbare loopband van 2024

1

Focus Fitness Jet 2 Loopband

Laatste update: 23 juli 2024

Beste inklapbare loopband van 2024

1

Focus Fitness Jet 2 Loopband

Laatste update: 23 juli 2024

Picture of Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

  • Er zijn 2 inklapbare loopbanden: horizontaal & verticaal inklapbare loopbanden.
  • De meeste inklapbare loopbanden zijn uitgerust met wieltjes.
  • Een inklapbare loopband is erg handig als je weinig ruimte hebt.
  • De beste inklapbare loopband is de Focus Fitness Jet 2 Loopband

Wat is een inklapbare loopband?

Heb je weinig ruimte maar zou je toch de voordelen willen hebben van een thuisgym? Dan is een inklapbare loopband misschien wel wat voor jou! Een inklapbare loopband is een loopband die opgevouwen/ ingeklapt kan worden. Dit maakt het mogelijk om de loopband op te bergen als hij niet wordt gebruikt, zo staat hij niet in de weg en bespaar je veel ruimte. Veel inklapbare loopbanden hebben ook verstelbare vergrendelingen en wielen waarmee ze makkelijk kunnen worden verplaatst.

De beste inklapbare loopbanden van 2024

Er zijn veel topkwaliteit inklapbare loopbanden op de markt die perfect zijn voor thuisgebruik. Het vinden van de een inklapbare loopband kan een uitdaging zijn, vooral omdat er zoveel keuze is. Om jou op weg te helpen hebben wij voor jou hieronder de beste inklapbare loopbanden van 2024 opgesomd! Ze zijn beoordeeld op factoren zoals prestaties, comfort, gebruiksgemak, kwaliteit en prijs.

De Focus Fitness Jet 2 Loopband is een uitstekende keuze voor iedereen die thuis wil sporten. Deze compacte en veelzijdige loopband biedt een scala aan functies die het gemakkelijk maken om je fitnessdoelen te bereiken. Met zijn stille motor, gebruiksvriendelijke display en verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's, is de Focus Fitness Jet 2 ontworpen om je een effici├źnte en comfortabele trainingservaring te bieden. Bovendien is hij eenvoudig op te klappen, waardoor hij weinig ruimte inneemt wanneer je hem niet gebruikt.

Het display van de Focus Fitness Jet 2 Loopband is zeer eenvoudig te bedienen, wat ideaal is voor een snelle start van je training. Je kunt de snelheid nauwkeurig per tiende kilometer instellen of direct kiezen voor sneltoetsen van 3, 6 of 9 kilometer per uur. Het display geeft een overzichtelijk inzicht in al je trainingsgegevens, zoals snelheid, afstand, verbrande calorie├źn, trainingstijd en hartslag. Dit maakt het gemakkelijk om je voortgang bij te houden en je trainingssessies aan te passen aan je persoonlijke doelen.

Met maar liefst 36 verschillende trainingsprogramma's biedt de Focus Fitness Jet 2 Loopband voor ieder wat wils. Of je nu kiest voor een manueel programma, een duurloop voor vetverbranding, of een intensieve intervaltraining, de Jet 2 heeft het allemaal. De hellingshoek van de loopband is handmatig verstelbaar in twee verschillende hoogtes, wat je training zwaarder maakt en zorgt voor een hogere calorieverbranding. Een nadeel is het ontbreken van hartslagprogramma's, wat voor sommige sporters een gemis kan zijn.

Verschillende manieren van inklappen

Een inklapbare loopband komt in twee verschillende varianten en het ligt aan jou welke het beste bij je past:

Horizontaal inklappen

Wanneer een inklapbare loopband horizontaal moet worden ingeklapt, vouw je de standaard met het display naar beneden. De loopband ligt dan helemaal plat en kan makkelijk onder je bed of bank worden geschoven.

Bij een inklapbare loopband die horizontaal wordt ingeklapt, moet je er rekening mee houden dat hij in sommige gevallen nog steeds best hoog is en niet overal onder past.

Verticaal inklappen

Andere inklapbare loopbanden worden juist andersom opgevouwen. Je duwt het loopvlak dan omhoog in de richting van de display. Op deze manier is het makkelijk om hem ergens tussen of achter te schuiven.

Bij een inklapbare loopband van deze soort moet je opletten in de buurt van kleine kinderen en huisdieren. De band wordt namelijk niet bij alle modellen vastgezet en komt naar beneden wanneer je er aan trekt. Als een klein kind of een huisdier eraan gaat hangen, kunnen ze onder de band terechtkomen.

De opvouwbare loopband verplaatsen

De meeste modellen zijn uitgerust met wieltjes, waardoor je de band naar een andere plek kan rollen, maar het is belangrijk dat je niet overschat hoe makkelijk het is om een inklapbare loopband te verplaatsen. Ook een inklapbare loopband weegt al snel 150 kg en je moet genoeg kracht kunnen zetten om daar beweging in te krijgen.

Houd er dus rekening mee dat je best nog wat moeite moet doen om een inklapbare loopband op te bergen. Als je de ruimte hebt is het vaak handiger om een normale loopband te kopen.

Het verschil tussen een normale loopband en een opvouwbare loopband

Veel mensen denken dat een opvouwbare loopband een mindere kwaliteit heeft en niet zo goed werkt als een loopband die niet inklapbaar is, maar niks in minder waar. Ook bij inklapbare loopbanden heb je verschillende modellen in uiteenlopende klassen.

Er zijn inklapbare loopbanden die redelijk goedkoop zijn. Daar staat dan wel tegenover dat ze niet erg stevig zijn en vaak ook veel minder uitgebreide functies hebben. Er zit bijvoorbeeld een veel minder hoge maximale snelheid op, het gewicht voor belasting is vrij laag en er worden niet veel of geen trainingsprogramma’s aangeboden.

Maar ook inklapbare loopbanden zijn verkrijgbaar met de kwaliteiten van een goede loopband. Zo kan je bijvoorbeeld opvouwbare loopbanden met een motor van 3 pk of 4 pk en een maximale snelheid van 22 km vinden.

Het loopvlak

Een opklapbare loopband is een compacte loopband en daardoor is het loopoppervlak vaak een stuk kleiner. Het apparaat is hierdoor zeer geschikt voor mensen die alleen een stukje binnenshuis willen wandelen, maar voor gebruikers die snelheid willen maken is er niet altijd genoeg ruimte.

Lopers met lange benen maken natuurlijk ook lange passen en op een loopband die inklapbaar is, kunnen zij vaak niet comfortabel lopen. Doordat de band minder dan 150 cm lang is, hebben zij niet genoeg ruimte.

Ook voor beginnende renners kan een loopband met een klein loopoppervlak een slecht idee zijn. Iemand die net begint met hardlopen heeft namelijk nog de ruimte nodig om naar links en rechts af te wijken en daarvoor is ten minste een band van 50 cm breed nodig.

Een inklapbare loopband kopen is dus alleen een goed idee als je rustig en recht kan lopen.

De plaatsing

Een opvouwbare loopband is nog steeds een elektrische loopband, je moet dus niet vergeten dat hij altijd in de buurt van een stopcontact geplaatst moet worden. De plek waar je hem wil opbergen, moet dus in de buurt van een stopcontact zijn, anders moet je te ver slepen.

Wanneer is een opklapbare loopband een goed idee?

Ben je aan het kijken naar de verschillende loopbanden en wil je weten of een inklapbaar model iets voor jou is? Denk dan eens na over de volgende aspecten:

Ruimte

Een inklapbare loopband kopen is een goed idee wanneer je thuis weinig ruimte hebt. Je kan het apparaat na je training makkelijk weer onder je bed op bergen waardoor je meer plaats hebt voor andere spullen.

Let wel op dat het niet voor iedereen makkelijk is om de inklapbare loopband te verplaatsen. Voor bijvoorbeeld ouderen kan het best lastig zijn om het apparaat iedere keer in te klappen en op te bergen. Ook als je herstellende bent van een blessure is een inklapbare loopband geen goed idee.

Frequentie

Daarnaast is een inklapbaar model vooral handig als je niet erg intensief traint. Als je de loopband bijvoorbeeld alleen wil gebruiken als je buiten niet kan lopen, is het in- en uit klappen van de loopband geen probleem, maar als je hem elke dag wil gebruiken, is het beter om een band te kopen die niet inklapbaar is.

Intensiteit

Als je een loopband wil gebruiken om thuis je conditie op pijl te houden en fit te blijven, dan is de kans groot dat je aan de gemiddelde compacte loopband genoeg hebt. De kwaliteit van zo’n band is goed en vaak zijn er ook genoeg vooraf ingestelde programma’s en opties die je gemotiveerd kunnen houden.

Wanneer je echter op zoek bent naar een loopband waarop je intensief en hard wil trainen, dan is een inklapbare loopband niet altijd een goede keuze. De meeste modellen hebben een te kort loopoppervlak, waardoor je niet altijd snelheid kan maken. Voor mensen met lange benen is het bijvoorbeeld niet comfortabel. Voor beginnende renners is het loopoppervlak vaak te smal en daardoor kunnen ze niet makkelijk uitwijken tijdens het lopen.

In dit soort gevallen heb je dus een grotere loopband nodig en daarbij moet je je vaak inleveren op de compactheid. Het is dan meestal praktischer om een elektrische loopband te kopen die niet inklapbaar is.