Thuisgym.nl

Virtufit loopband

Virtufit staat bekend om zijn uitmuntende kwaliteit en innovatieve design. Loopbanden van Virtufit bieden gebruikers de mogelijkheid om onafhankelijk van het weer hun conditie te verbeteren, met diverse snelheids- en hellinginstellingen. Ontdek op deze pagina de beste Virtufit loopbanden van 2024 en vind de perfecte match voor jouw trainingsdoelen.

Beste virtufit loopband van 2024

1

Gymost Freelander loopband

2

Focus Fitness Jet 2 loopband

3

Senz Sports M500 loopband

4

Focus Fitness Senator iPlus loopband

5

Focus Fitness Jet 5 loopband

Laatste update: 16 april 2024

Beste virtufit loopband van 2024

1

Gymost Freelander loopband

2

Focus Fitness Jet 2 loopband

3

Senz Sports M500 loopband

4

Focus Fitness Senator iPlus loopband

5

Focus Fitness Jet 5 loopband

Laatste update: 16 april 2024

Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

 • Virtufit is een Nederlands merk dat hoogwaardige loopbanden produceert met aandacht voor design en functionaliteit.
 • Virtufit loopbanden integreren geavanceerde technologie, bieden training voor diverse spiergroepen en zijn geschikt voor alle fitnessniveaus.
 • Bij de aanschaf van een Virtufit loopband zijn aspecten zoals maximale belasting, snelheid, hellingshoek en loopvlakbreedte essentieel om rekening mee te houden.
 • De beste virtufit loopband is de Gymost Freelander loopband

Wat is een Virtufit loopband?

Een loopband is een fitnessapparaat dat een continu bewegende band heeft waarop gebruikers kunnen wandelen, joggen of hardlopen op één plek. Het stelt mensen in staat om aan cardio training te doen, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Moderne loopbanden zijn uitgerust met verschillende snelheids- en hellinginstellingen, waardoor gebruikers hun training kunnen aanpassen aan hun fitnessniveau en doelen.

Het Nederlandse fitnessmerk VirtuFit staat garant voor uitstekende kwaliteit. De Virtufit loopbanden zijn vervaardigd uit kwaliteitsmaterialen, gebruiksvriendelijk en er is veel aandacht besteed aan design en uitgebreide functionaliteiten.

De beste Virtufit loopband 2024

Wanneer je overweegt een Virtufit loopband aan te schaffen, is het cruciaal om een weloverwogen beslissing te nemen. Hieronder hebben we een overzicht samengesteld van de top 5 beste Virtufit loopbanden van 2024. Deze beste Virtufit loopbanden zullen je begeleiden naar de juiste keuze voor de meest ideale loopband van Virtufit voor jouw behoeften.

VoordelenNadelen
Nieuwste technologieGeen programma's
Geen stroom nodigGeen hartslagmeting
Extreem stabielGeen app-koppeling mogelijk
Levenslange garantie op het frame en laswerkGeen inklapbare optie
Eenvoudige eindmontageGeen hartslagmeter bijgeleverd
VoordelenNadelen
OpklapbaarGeen hartslagprogramma's
Compacte loopbandMinder brede loopband
Eenvoudige eindmontageGebruiksaanwijzing niet duidelijk
36 verschillende trainingsprogramma's
Handmatig verstelbare hellingshoek
VoordelenNadelen
Duurzame en stille ECM-motorNiet geschikt voor hardlopen
Eenvoudige opslagGeen trainingsprogramma's
Geschikt voor alledaagse bewegingGeen app-koppeling
Handige bediening op afstand
LCD-display voor trainingsgegevens
VoordelenNadelen
Extra breed loopvlakGeen hartslagband meegeleverd
Koppeling aan smartphone of tablet mogelijkHeeft geen sterke verpakking
Geschikt voor intensief gebruik
Sterk en stabiel frame
Veelzijdige trainingsprogramma's
VoordelenNadelen
Helder LCD schermNiet te koppelen met borstband
Ingebouwde tablethouderLijkt soms te haperen bij het opstarten
Zeer eenvoudige eindmontageGeen app-koppeling mogelijk
36 Verschillende trainingsprogramma's
Elektronisch instelbare hellingshoek

Voor- en nadelen van een Virtufit loopband

Een Virtufit loopband biedt een reeks unieke kenmerken die zowel voordelen als uitdagingen met zich meebrengen. Hier zijn de diverse voor- en nadelen op een rijtje gezet:

Voordelen

 1. Focus op specifieke spiergroepen: Virtufit loopbanden zijn in de eerste plaats de perfecte loopband om aan je conditie te werken , maar het gebruik van de Virtufit loopbanden leidt ook tot het trainen van verschillende spiergroepen. Zo train je voornamelijk je quadriceps, hamstrings, kuiten en je bilspieren.
 2. Technologie-integratie: Technologie-integratie op Virtufit loopbanden stelt gebruikers in staat om virtuele hardlooproutes te ervaren, waarbij ze kunnen rennen door verschillende omgevingen of landschappen. Daarnaast kunnen mensen feedback krijgen over verschillende statistieken zoals hartslag, snelheid, afstand, verbrande calorieën en meer. Dit helpt hen hun prestaties te volgen en aan te passen. In het algemeen maakt technologie op Virtufit loopbanden de training zowel efficiënter als aangenamer, waardoor gebruikers meer geneigd zijn consistent te blijven en hun fitnessdoelen te bereiken.
 3. Geschikt voor diverse niveaus en doeleinden: Een Virtufit loopband is veelzijdig en aanpasbaar, waardoor het geschikt is voor alle fitnessniveaus. Beginners kunnen profiteren van een lage-impact start, terwijl gevorderden uitdagende trainingen kunnen instellen. Daarnaast kan de snelheid en de helling worden aangepast aan persoonlijke doelen, of dat nu wandelen, joggen of intensief rennen is.

Nadelen

 1. Ruimte en gewicht: Een Virtufit loopband kan aanzienlijk veel ruimte innemen, waardoor het in kleine ruimtes krap aanvoelt. Het verplaatsen van een loopband kan lastig zijn vanwege het zware gewicht en de omvang, waardoor het positioneren of opbergen in beperkte ruimtes een uitdaging wordt. Zelfs een loopband die inklapbaar is of geen armleuningen heeft kan veel ruimte innemen en zwaar zijn om te verplaatsen.
 2. Belasting op het lichaam: Lopen op een loopband kan over het algemeen minder belastend zijn voor de gewrichten dan lopen op asfalt, vooral omdat de meeste loopbanden enige schokdempers bieden. Echter, herhaaldelijke training op een loopband kan nog steeds leiden tot enige belasting van de knie-, heup- en enkelgewrichten. Mensen met bestaande gewrichtsproblemen of die gevoelig zijn voor blessures moeten hun training rustig opbouwen. Het is ook een goed idee om goede hardloopschoenen te dragen die geschikt zijn voor je voettype en loopstijl om het risico op blessures te verminderen.
 3. Stroomgebruik: Geavanceerde functies kunnen meer elektriciteit verbruiken.
 4. Onderhoud: Hoogwaardige loopbanden kunnen gespecialiseerd onderhoud of updates vereisen.

Waar let je op bij het kopen van een Virtufit loopband?

Wanneer je overweegt een Virtufit loopband te kopen, wordt je geconfronteerd met een scala aan modellen, eigenschappen en prijspunten. Het is cruciaal om een model te selecteren dat aansluit bij jouw unieke behoeften, zodat je niet extra betaalt voor functies die je misschien niet benut. Daarom hebben we de volgende informatie samengesteld, waarin we diverse factoren belichten waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van een Virtufit loopband.

1. Maximale belasting

De maximale belastbaar gewicht verwijst naar het maximale kg gewicht dat de Virtufit loopband veilig kan ondersteunen tijdens het gebruik. Fabrikanten stellen het limiet vast op basis van de constructie, materialen en het ontwerp van de loopband. Overschrijden van het gewichtslimiet kan resulteren in verminderde prestaties, snellere slijtage van onderdelen, of zelfs schade aan de Virtufit loopband. De Virtufit loopbanden met maar liefst 150 kg maximaal belastbaar gewicht zijn de Virtufit elite tr 900i, de Virtufit elite comfort en de Virtufit elite tr 500i. De Virtufit tr 75 heeft daarentegen maar maximaal 110 kg aan maximale belasting, maar heeft alsnog een prima kwaliteit.

2. Maximale snelheid en motorvermogen

De maximale snelheid van een Virtufit loopband geeft aan hoe snel de loopband kan gaan in termen van kilometers per uur (km/u). Het is de hoogste snelheid die de Virtufit loopband veilig en effectief kan bereiken zonder overbelasting van de motor. Zo is de maximale snelheid op loopbanden zoals de Virtufit elite comfort, Virtufit elite tr 900i en de Virtufit elite hiit running maar liefst 20 km/u of hoger, terwijl de Virtufit tr 75 een prima loopband is voor mensen die een maximale snelheid van 10 km/u voldoende vinden. Het is altijd belangrijk om binnen veilige grenzen te blijven en je eigen tempo te kiezen. Over het algemeen geld, hoe hoger het motor piek vermogen en het continu vermogen, hoe hoger de maximale snelheid.

3. Maximale hellingshoek

De maximale hellingshoek van een loopband verwijst naar de hoogste hoek waaronder het loopvlak kan worden gekanteld, meestal uitgedrukt in percentages. De hellingshoek biedt gebruikers de mogelijkheid om de intensiteit van hun workout te verhogen, hun been- en bilspieren intensiever te trainen en meer calorieën te verbranden. Virtufit loopbanden met een automatische hellingshoek zijn via de display of een afstandsbediening in te stellen. Door middel van een hellingshoek krijgt het lichaam bij iedere beweging een mindere belasting dan bij het lopen op een vlakke ondergrond. Dit zorgt ervoor dat mensen met zwakke knieën, enkels of heupen minder te verduren krijgen.

4. Breedte loopvlak

De breedte van het loopvlak van een Virtufit loopband verwijst naar hoe breed de band van de loopband is, gemeten in centimeters. Deze breedte is belangrijk omdat het bepaalt hoeveel ruimte een gebruiker heeft om te bewegen. Een breder loopvlak biedt meer comfort en veiligheid. Echter, voor kleinere ruimtes kan een smaller loopvlak voldoende zijn. Het kiezen van de juiste breedte van het loopvlak is essentieel voor zowel comfort als veiligheid tijdens workouts op een Virtufit loopband.

5. Opties

Een Virtufit loopband kopen gaat gepaard met het maken van een heleboel keuzes. Iedere loopband heeft een variatie aan functies en het is belangrijk om hierin een afweging te maken van het voordeel hiervan voor jou. Zo zijn er Virtufit loopbanden met een lcd display, conditiemeting, goede demping, diverse aantal programma’s en trainingsmogelijkheden, transportwieltjes, handsensoren, een borstband en app connectiviteit. Ook zijn er Virtufit loopbanden speciaal voor thuisgebruik en zijn sommige al voorgemonteerd of worden ze bij jou thuis gemonteerd. Natuurlijk is er ook altijd de optie om het monteren in eigen handen te houden. Niet elke functie zal nodig zijn, het is belangrijk om hier goed over na te denken voordat je een Virtufit loopband aanschaft.

Wat vinden andere mensen van een Virtufit loopband?

Een Virtufit loopband kopen doe je pas nadat je je goed ingelezen hebt. Om je hierbij een handje te helpen, hebben we verschillende ervaringen van gebruikers voor je uitgelicht.

Positieve ervaringen

 1. “Uitstekende loopband, stille motor en gebruiksvriendelijke interface. Zeer tevreden!”
 2. “Virtufit biedt geweldige virtuele routes. De loopband heeft veel vermogen en diverse trainingsmogelijkheden,het maakt hardlopen binnenshuis leuk!”
 3. “Stevig, stabiel en met veel functies; waar voor je geld. De handsensoren zijn prettig om je hartslag in de gaten te kunnen houden.”

Negatieve ervaringen

 1. “Montage was een uitdaging; handleidingen waren niet duidelijk en de bijgeleverde kabel had geen functie.”
 2. “Te groot voor mijn appartement, lastig op te bergen.”
 3. “Het dempingssysteem heeft weinig effect wanneer er van de maximale snelheid gebruik gemaakt wordt.”

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Virtufit loopband

Is Virtufit een goed merk?

Virtufit specialiseert zich in het vervaardigen van fitnessapparaten voor thuis. Over het algemeen geniet het merk een solide reputatie, met veel positieve feedback van gebruikers.

Wat is de gemiddelde levensduur van Virtufit loopbanden?

Hoe lang een Virtufit loopband meegaat hangt af van het specifieke model en hoe vaak het wordt gebruikt. Loopbanden van hoge kwaliteit hebben doorgaans een levensduur van ten minste 5 tot 10 jaar.

Is het mogelijk om met een Virtufit loopband te trainen voor een marathon?

Absoluut, met Virtufit loopbanden zoals de Virtufit Elite hiit Running Loopband kun je jezelf thuis efficiënt voorbereiden op een marathon.

Hoeveel garantie krijg ik op een Virtufit loopband?

De garantie die Virtufit biedt voor hun loopbanden kan verschillen afhankelijk van het model. Doorgaans wordt er ten minste 1 jaar garantie verstrekt.