Thuisgym.nl

Elektrische loopband

Moeite om aan je stappen te komen, maar geen tijd of zin om het huis uit te gaan? Dan is een elektrische loopband de beste koop voor jou. De elektrische loopband kan thuis gebruikt worden voor een workout naar keuze. Ook jij hebt nu geen excuus meer om het sporten te vermijden. Op de pagina lees je alle nodige informatie en presenteren wij de beste elektrische loopbanden van 2024.

Beste elektrische loopband van 2024

1

Gymost Freelander loopband

2

Focus Fitness Jet 2 loopband

3

Senz Sports M500 loopband

4

Focus Fitness Senator iPlus loopband

5

Focus Fitness Jet 5 loopband

Laatste update: 16 juni 2024

Beste elektrische loopband van 2024

1

Gymost Freelander loopband

2

Focus Fitness Jet 2 loopband

3

Senz Sports M500 loopband

4

Focus Fitness Senator iPlus loopband

5

Focus Fitness Jet 5 loopband

Laatste update: 16 juni 2024

Picture of Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

 • Een elektrische loopband, aangedreven door een motor, biedt indoor training ongeacht weersomstandigheden, met als voordeel consistente snelheid.
 • Belangrijke kenmerken om op te letten bij aankoop zijn motorsterkte, maximale snelheid, hellingshoek, belastbaar gewicht en demping.
 • Hoewel voorzien van geavanceerde functies, variëren elektrische loopbanden in prijs; keuze moet gebaseerd zijn op daadwerkelijke gebruiksbehoeften.
 • De beste elektrische loopband is de Gymost Freelander loopband

Wat is een elektrische loopband?

Een elektrische hardloopband is een fitnessapparaat dat is ontworpen om mensen de mogelijkheid te bieden te wandelen, joggen of rennen op een bewegend oppervlak zonder dat ze zich daadwerkelijk verplaatsen. In tegenstelling tot handmatige loopbanden, die worden aangedreven door de beweging van de gebruiker, wordt een elektrische loopband aangedreven door een motor. Hierdoor kan de gebruiker een consistente snelheid en weerstand ervaren tijdens de training.

De elektrische loopband biedt het gemak van indoor training, waardoor gebruikers niet afhankelijk zijn van de Nederlandse weersomstandigheden. Of je nu traint voor een marathon, je conditie wilt verbeteren of simpelweg extra calorieën wilt verbranden, een elektrische loopband is een veelzijdig en effectief hulpmiddel voor al jouw doelen.

De beste elektrische loopband 2024

Om te voorkomen dat jij urenlang onderzoek doet op het internet, maar eigenlijk nog steeds niet begrijpt welke elektrische loopband nou de beste keus is, hebben wij een top 5 van beste elektrische loopbanden van 2024 opgesteld. Deze lijst is geschikt voor recreatieve wandelaars tot fanatieke hardlopers, voor iedereen is er een ideale loopband!

VoordelenNadelen
Nieuwste technologieGeen programma's
Geen stroom nodigGeen hartslagmeting
Extreem stabielGeen app-koppeling mogelijk
Levenslange garantie op het frame en laswerkGeen inklapbare optie
Eenvoudige eindmontageGeen hartslagmeter bijgeleverd
VoordelenNadelen
OpklapbaarGeen hartslagprogramma's
Compacte loopbandMinder brede loopband
Eenvoudige eindmontageGebruiksaanwijzing niet duidelijk
36 verschillende trainingsprogramma's
Handmatig verstelbare hellingshoek
VoordelenNadelen
Duurzame en stille ECM-motorNiet geschikt voor hardlopen
Eenvoudige opslagGeen trainingsprogramma's
Geschikt voor alledaagse bewegingGeen app-koppeling
Handige bediening op afstand
LCD-display voor trainingsgegevens
VoordelenNadelen
Extra breed loopvlakGeen hartslagband meegeleverd
Koppeling aan smartphone of tablet mogelijkHeeft geen sterke verpakking
Geschikt voor intensief gebruik
Sterk en stabiel frame
Veelzijdige trainingsprogramma's
VoordelenNadelen
Helder LCD schermNiet te koppelen met borstband
Ingebouwde tablethouderLijkt soms te haperen bij het opstarten
Zeer eenvoudige eindmontageGeen app-koppeling mogelijk
36 Verschillende trainingsprogramma's
Elektronisch instelbare hellingshoek

Voor- en nadelen van een elektrische loopband

Een loopband met een verstelbare hellingshoek gaat gepaard met verschillende voor- en nadelen. Hieronder zijn diverse voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen

 1. Consistent loopoppervlakte: In tegenstelling tot buiten hardlopen waar het terrein onvoorspelbaar kan zijn, biedt een elektrische loopband een vlakke ondergrond. Voor mensen die toch de behoefte hebben om buiten na te bootsen hebben veel loopbanden een helling functie waarmee de helling elektrisch aangepast kan worden om bergopwaartse trainingen na te bootsen.
 2. Ingebouwde trainingsprogramma’s: Veel modellen hebben voorgeprogrammeerde programma’s, zoals heuveltraining of intervaltrainingen, wat het gemakkelijker maakt om gevarieerde en uitdagende trainingen te volgen met diverse snelheden, afhankelijk van persoonlijke fitnessdoelen en -niveau.
 3. Thuisgebruik: Het thuisgebruik van een loopband biedt gemak en flexibiliteit; je kunt trainen wanneer het jou uitkomt zonder naar de sportschool te gaan. Onafhankelijk van het weer of de tijd van de dag, biedt het een mogelijkheid om aan je conditie te werken met meer focus. Bovendien bespaar je op de kosten van een sportschool lidmaatschap.

Nadelen

 1. Ruimte: Elektrische loopbanden kunnen zwaar zijn en veel ruimte in beslag nemen, vooral een niet opvouwbare loopband. De ruimte die een loopband in beslag neemt is afhankelijk van het model. Wanneer je een loopband wilt gaan gebruiken die groter is en een groter loopvlak heeft, is het verstandig om een inklapbare loopband te kiezen. Een inklapbare loopband heeft over het algemeen een kleiner loopvlak.
 2. Klein loopvlak: Loopbanden hebben een breedte die varieert van 38 tot 55 cm. Wanneer er met harde snelheden intensief getraind wordt is het belangrijk om je hiervan bewust te zijn, zodat je niet struikelt. De meeste elektrische loopbanden zijn uitgerust met veiligheidssleutels of stopknoppen voor extra veiligheid.
 3. Kosten: Elektrische loopbanden zijn over het algemeen duurder dan handmatige loopbanden. Omdat ze elektrisch zijn, verbruiken deze loopbanden elektriciteit, wat kan leiden tot hogere energiekosten.

Waar let je op bij het kopen van een elektrische loopband?

Omdat er een enorm breed assortiment is van elektrische loopbanden hebben wij de belangrijkste punten opgenoemd om rekening mee te houden met de keuze voor jouw loopband.

1. Maximale snelheid en motor

De motorsterkte, uitgedrukt in PK’s, is cruciaal voor een loopband. Een krachtigere motor drijft de band sneller aan, ideaal voor betere prestaties. Echter, de motorsterkte beïnvloedt ook het geluidsniveau: een 2 Pk motor die 12 km/uur haalt, kan luider zijn dan een 6 Pk motor op dezelfde snelheid. Verder is de maximale snelheid essentieel, afhankelijk van je fitnessdoel. De maximale snelheid kan oplopen tot wel 30 km/uur.

2. Maximale hellingshoek

Een loopband met een helling simuleert het effect van bergopwaarts lopen. De helling wordt vaak uitgedrukt in niveaus of percentages. Hoewel sommige loopbanden een handmatige hellingsaanpassing vereisen, bieden de meeste elektrisch aanpassingen via het display. Door de hellingshoek te veranderen, activeer je verschillende spieren, verhoog je de trainingsintensiteit, verhoog je je hartslag en verbrand je meer calorieën. Zo’n helling geeft je training een extra uitdaging. Hoe hoger de maximale helling, hoe intensiever de workout.

3. Belastbaar gewicht

Er zijn diverse types loopbanden, elk met een eigen maximale belasting. Als iemand van 110 kg op een loopband staat die max 100 kg aankan en hier vaker op zal lopen, neemt het risico op schade toe. Het is belangrijk om te sporten op een loopband met een hogere maximale gewichtsbelasting dan het gewicht van de gebruiker.

4. Demping

Een van de voordelen van een elektrische loopband is de ingebouwde demping. Ten opzichte van buiten hardlopen waarbij elke voetstap impact heeft op de harde ondergrond en zo spieren en gewrichten belast, biedt een loopband juist verzachting. De loopband veert mee tijdens de workout, waardoor de belasting vermindert.

5. Overige functies

Alle loopbanden zijn uitgerust met diverse geavanceerde functies. Met deze extra functionaliteiten kan de prijs echter ook stijgen. Kies daarom een loopband met enkel functies die je daadwerkelijk gebruikt. Er zijn loopbanden beschikbaar met opties zoals een weergave op een display, touchscreen, monitor voor je hartslag, trainingsschema’s, LCD-scherm en mogelijkheden tot koppeling met apps.

Wat vinden andere mensen van een elektrische loopband?

Recensies bieden je inzicht in de ervaringen van eerdere gebruikers, waardoor je een beter geïnformeerde aankoopbeslissing kan nemen. Om deze reden presenteren wij hieronder enkele ervaringen.

Positieve ervaringen

 1. “Perfect voor thuis; gemakkelijk aan te passen snelheid en helling. Een super aankoop!”
 2. “Dankzij de loopband blijf ik fit, ongeacht het weer buiten. Voldoet aan al mijn wensen”
 3. “Rustige motor en ruim loopvlak, voelt als een professionele loopband uit de sportschool. Ik had na de aankoop 10 dagen bedenktijd, maar het was snel duidelijk dat ik dit product wilde houden.”

Negatieve ervaringen

 1. “Groot en zwaar, lastig te verplaatsen en past maar net in mijn kleine appartement.”
 2. “De levering ging niet soepel en de loopband is hierbij beschadigd. Met behulp van goede klantenservice heb ik nu een nieuwe.”
 3. “Het opstarten duurt lang en de informatie op de display is met zonlicht lastig af te lezen.”

Veelgestelde vragen bij het kopen van een elektrische loopband

Is een loopband geschikt voor gewichtsverlies?

Een loopband draagt bij aan het activeren van je spieren, het verbranden van calorieën en het verbeteren van je conditie. Dit draagt allemaal bij aan gewichtsverlies en een efficiënte vetverbranding.

Welke schoenen zijn het beste voor op een loopband?

Kies voor schoenen met een comfortabele zool. Idealiter een lichte schoen met een vlakke zool. De geschiktheid van fitnessschoenen voor een loopband kan variëren afhankelijk van het merk of model. Ook verschilt het of je gaat wandelen of hardlopen op de loopband.

Wat verbruikt een elektrische loopband aan stroom?

Het energieverbruik varieert afhankelijk van het merk, het model en het gebruik van de loopband. Gemiddeld energieverbruik tijdens gebruik is ongeveer 700 watt. In stand-by is dit ongeveer 70 watt.

Hoe vaak per week op de loopband voor resultaat?

Als je van plan bent langere “afstanden” op de loopband te lopen, adviseren we om 1-3 keer per week te trainen. Als beginner kan je beter langzaam beginnen en het tempo en de duur geleidelijk opbouwen.