Thuisgym.nl

Professionele loopband

Een professionele loopband is een loopband die een hele stevige bouwkwaliteit heeft en is gemaakt om intensief op te trainen. Zo weet je zeker dat je lang met je loopband vooruit kunt. Bekijk hieronder de beste professionele loopbanden van 2024!

Beste professionele loopband van 2024

1

Focus Fitness Jet 2 loopband

2

Senz Sports M500 loopband

3

Focus Fitness Senator iPlus loopband

4

Focus Fitness Jet 5 loopband

5

Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband

Laatste update: 28 mei 2024

Beste professionele loopband van 2024

1

Focus Fitness Jet 2 loopband

2

Senz Sports M500 loopband

3

Focus Fitness Senator iPlus loopband

4

Focus Fitness Jet 5 loopband

5

Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband

Laatste update: 28 mei 2024

Picture of Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

  • Op een professionele loopband kun je intensief trainen.
  • Een professionele loopband heeft een extra sterke bouwkwaliteit.
  • Een professionele loopband beschikt vaak over extra functies.
  • De beste professionele loopband is de Focus Fitness Jet 2 loopband

Wat is een professionele loopband?

Als je ervoor kiest om te investeren in een loopband voor thuis, kan je het maar beter meteen goed doen en een professionele loopband aanschaffen. Je weet dan zeker dat hij naar behoren zal werken en dat je er alles mee kan wat je wil. Wanneer je namelijk een loopband koopt die niet volledig aan je verwachtingen voldoet, is de kans groot dat je erop uitgekeken zal raken en dat je sneller gedemotiveerd zal raken.

Een goede professionele loopband zorgt ervoor dat jij het maximale uit je trainingen kan halen en dat je altijd wordt uitgedaagd om meer en beter te trainen. Door de naam zal je denken dat een professionele loopband alleen gunstig is voor professioneel gebruik, maar eigenlijk is een professionele loopband goed voor iedereen die intensief wil trainen. Stel bijvoorbeeld dat je elke dag een half uur op je loopband wil wandelen, ook dan is het ook een goed idee om te investeren in een kwalitatief goede, professionele loopband.

De beste professionele loopbanden van 2024

Hieronder bespreken we de beste professionele loopbanden van 2024, met specifieke aandacht voor de kenmerken die deze loopbanden uniek maken. Of je nu op zoek bent naar een loopband voor in jouw sportschool of in jouw thuisgym, deze modellen zijn daar perfect voor!

VoordelenNadelen
OpklapbaarGeen hartslagprogramma's
Compacte loopbandMinder brede loopband
Eenvoudige eindmontageGebruiksaanwijzing niet duidelijk
36 verschillende trainingsprogramma's
Handmatig verstelbare hellingshoek
VoordelenNadelen
Duurzame en stille ECM-motorNiet geschikt voor hardlopen
Eenvoudige opslagGeen trainingsprogramma's
Geschikt voor alledaagse bewegingGeen app-koppeling
Handige bediening op afstand
LCD-display voor trainingsgegevens
VoordelenNadelen
Extra breed loopvlakGeen hartslagband meegeleverd
Koppeling aan smartphone of tablet mogelijkHeeft geen sterke verpakking
Geschikt voor intensief gebruik
Sterk en stabiel frame
Veelzijdige trainingsprogramma's
VoordelenNadelen
Helder LCD schermNiet te koppelen met borstband
Ingebouwde tablethouderLijkt soms te haperen bij het opstarten
Zeer eenvoudige eindmontageGeen app-koppeling mogelijk
36 Verschillende trainingsprogramma's
Elektronisch instelbare hellingshoek
VoordelenNadelen
Zeer stabiel en breed loopvlakNeemt veel ruimte in beslag
Krachtige en stille 3 pk-motorZwaar en moeilijk te verplaatsen
Zeer eenvoudige eindmontageBeperkte mobiliteit
Koppeling met apps
Veelzijdigheid in trainingsprogramma's

Waar let je op bij het kopen van een professionele loopband?

Wil je weten of een professionele iets voor jou is, let dan eens op deze eigenschappen:

Belastbaar gewicht

Het belastbaar gewicht geeft aan hoe zwaar een gebruiker maximaal mag zijn zonder dat de loopband daar last van zal hebben. Van de meeste loopbanden ligt dat gewicht tussen de 100 kg en 150 kg. Sommige professionele loopbanden kunnen echter een gewicht tot wel 200 kg aan.

Ook als je als gebruiker nog niet eens de helft weegt, kan het een goed idee zijn om een professionele loopband met een belastbaar gewicht 160 kg aan te schaffen. Dit betekent namelijk dat de loopband een goede demping heeft en minder snel last zal krijgen van slijtage. Een loopband met een goede demping zal langer meegaan en je zal ook minder vaak onderdelen moeten repareren of vervangen.

De extra opties van professionele loopbanden

Het grootste voordeel van een professionele loopband is dat er veel extra opties op zitten. Deze kunnen ervoor zorgen dat jij het maximale uit je training kan halen en dat je langer gemotiveerd blijft.

In dit gedeelte hebben we de extra mogelijkheden van professionele loopbanden voor je op een rijtje gezet, zo kan jij het beste bepalen of je een professionele loopband nodig hebt.

Vooraf ingestelde programma’s

Denk altijd goed na over waarvoor je je professionele loopband wil gaan gebruiken. Wil je graan aan je conditie werken? Wil je snel veel calorieën verbranden of vind je hardlopen op een loopband gewoon handiger dan buiten?

Professionele loopbanden bieden verschillende trainingsprogramma’s aan die allemaal helpen om verschillende doelen te bereiken. Programma’s voor het verbeteren van je conditie zullen bijvoorbeeld een intervaltraining voorstellen en programma’s voor vetverbranding bieden juist een intensieve training aan. Deze programma’s zorgen ervoor dat je je doelen sneller behaalt en daarbij is het ook gemakkelijker om gemotiveerd te blijven. Je hoeft niet zelf uit te vogelen wat voor training je nodig hebt en de loopband zal tijdens het gebruik van de programma’s zelf de snelheid, de hellingshoek en de duur van je training aanpassen.

Hellingshoek

Een voordeel van hardlopen op een loopband in plaats van buiten, is dat je je training zwaarder kan maken door omhoog te lopen. Dit is erg goed voor het versterken van je bil- en beenspieren en daarom vinden veel gebruikers de hellingshoek van een loopband erg belangrijk.

Een gemiddelde loopband heeft een hellingshoek tot 12%, maar professionele loopbanden hebben een hellingshoek tussen de 12% en 14%, soms zelfs meer. Wanneer je graag intensieve trainingen volgt is het dus aan te raden om eens te kijken naar een professionele loopband met een grote hellingshoek.

Compatibiliteit met apps

Op het display vind je veel informatie over je training. Van je hartslag tot je maximum snelheid en de calorieën die je hebt verbrand, alles wordt bijgehouden. Het nadeel is vaak dat deze cijfers verdwijnen zodra je van de loopband af stapt en daardoor zijn ze niet altijd geschikt om te gebruiken voor een analyse van je prestaties.

Professionele loopbanden kunnen worden gekoppeld aan een app, die per gebruiker alle gegevens registreert en deze vervolgens gebruikt om je te adviseren over aanpassingen en/of verbeteringen. Via de app kan je vaak ook nieuwe vooraf ingestelde programma’s downloaden en die weer gebruiken tijdens je training. Dat is een groot voordeel als je je professionele loopband al een tijdje hebt en het zal er ook voor zorgen dat je er minder snel op bent uitgekeken.

Hartslagmeting

Je hartslag zegt veel over je training en een professionele loopband heeft vaak een ingebouwde hartslagmeter die via je handen een nauwkeurige meting kan afnemen. Zo hoef je niet nog eens extra te investeren in een dure hartslagmeter die niet lekker om je middel zit.

Je gemeten hartslag wordt vervolgens ook gebruikt om je training aan te passen zodat je altijd binnen de juiste hartslagzone traint. Dit is voornamelijk handig wanneer het je doel is om veel calorieën te verbranden.

Maximale snelheid

Een gemiddelde loopband heeft een maximale snelheid van maximaal 15 km h, wat voldoende is als je altijd wil hardlopen op hetzelfde tempo en nooit harder zal gaan of ene keer een intervaltraining wil doen.

Als je wel graag intervaltrainingen doet, waarbij je soms een stuk heel hard loopt, heb je een loopband nodig die tussen de 15 km h en 20 km h aankan. Houd er ook rekening mee dat je tijdens het trainen steeds beter wordt en harder kan lopen. Als je dus nu al vrij hard kan lopen, moet je er rekening mee houden dat je je loopband koopt op de groei, zodat hij ook na een langere tijd nog geschikt is voor gebruik.

Het vermogen

Het vermogen van een loopband wordt altijd aangegeven in pk (paardenkracht) en daarbij moet je onderscheid maken tussen het continu vermogen en het piek vermogen. Het eerste is wat een loopband aankan tijdens het trainen op een gemiddelde snelheid. Bij de meeste loopbanden ligt het continue vermogen tussen de 1,5 en 3 pk. Het piekvermogen geeft aan hoe hard een loopband kan als je een stukje tussen de 20 km – 25 km h loopt. Bij een gemiddelde loopband ligt het piekvermogen rond de 4 pk en bij een professionele loopband kan dit oplopen tot wel 6 pk.

Weet je niet zo goed wat voor vermogen je nodig zal hebben? Kijk dan eens naar deze gegevens: een mannelijke professionele sprinter haalt in de versnellende fase van de 100 m sprint een snelheid van 42 km h en voor een vrouw ligt die snelheid rond de 38 km h.

Tot slot

Een professionele loopband kopen is een proces waar je even de tijd voor moet nemen. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de manier waarop je de loopband wil gebruiken en aan de hand daarvan kan je bepalen of een professionele loopband voor jou toegevoegde waarde heeft. Intensieve trainingen zijn altijd gebaat bij een professionele loopbanden, omdat deze snellere en zwaardere opties hebben. Ook gebruikers die het liever wat rustiger aan doen kunnen voordeel hebben van het gebruik van een professionele loopband, zij kunnen bijvoorbeeld wandelen met een grote hellingshoek en profiteren van het belastbaar gewicht.