Thuisgym.nl

Loopband met helling

Ben je het hardlopen op een vlak loopvlak wel zat en wil je extra intensiteit toevoegen tijdens je training zonder je snelheid te verhogen? Loopbanden met helling zijn de oplossing. De hellingshoek biedt de mogelijkheid om specifieke spiergroepen te trainen die anders moeilijk getraind kunnen worden. Op deze pagina presenteren we essentiële informatie en tonen we natuurlijk de beste loopbanden met helling van 2024.

Beste loopband met helling van 2024

1

Focus Fitness Jet 2 loopband

2

Senz Sports M500 loopband

3

Focus Fitness Senator iPlus loopband

4

Focus Fitness Jet 5 loopband

5

Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband

Laatste update: 16 juni 2024

Beste loopband met helling van 2024

1

Focus Fitness Jet 2 loopband

2

Senz Sports M500 loopband

3

Focus Fitness Senator iPlus loopband

4

Focus Fitness Jet 5 loopband

5

Focus Fitness Jet 9 iPlus loopband

Laatste update: 16 juni 2024

Picture of Tom
Tom

Fitness Fanaat sinds 2017

Handig om te weten

 • Een loopband met helling simuleert heuvels, versterkt spieren en verhoogt de calorieverbranding.
 • Er zijn voor- en nadelen: van intensievere training tot mogelijke overbelasting en hogere kosten.
 • Bij aankoop moeten diverse functies overwogen worden.
 • De beste loopband met helling is de Focus Fitness Jet 2 loopband

Wat is een loopband met helling?

Een loopband met helling is een type fitnessapparaat waarmee je kunt wandelen of rennen terwijl de loopband in hoogte versteld kan worden. Door de helling functie kun je de intensiteit van je training verhogen, alsof je een heuvel of berg oploopt. Dit kan helpen om de spieren in je billen, je beenspieren en core te versterken en kan ook leiden tot een verhoogde calorieverbranding vergeleken met lopen of rennen op een vlakke ondergrond.

De meeste moderne loopbanden bieden de mogelijkheid om de helling elektronisch of manueel aan te passen. Dit stelt gebruikers in staat om de training aan te passen op basis van hun fitnessniveau en trainingsdoelen.

De beste loopband met helling van 2024

Omdat het belangrijk is om een goede keuze te maken bij het aanschaffen van een loopband voorzien van een helling functie, hebben wij het beste aanbod op een rijtje gezet. Onderstaande informatie bevat een top 5 van de beste loopbanden met helling van 2024. Deze opties gaan helpen bij het maken van de uitstekende keus wat betreft de beste loopband.

VoordelenNadelen
OpklapbaarGeen hartslagprogramma's
Compacte loopbandMinder brede loopband
Eenvoudige eindmontageGebruiksaanwijzing niet duidelijk
36 verschillende trainingsprogramma's
Handmatig verstelbare hellingshoek
VoordelenNadelen
Duurzame en stille ECM-motorNiet geschikt voor hardlopen
Eenvoudige opslagGeen trainingsprogramma's
Geschikt voor alledaagse bewegingGeen app-koppeling
Handige bediening op afstand
LCD-display voor trainingsgegevens
VoordelenNadelen
Extra breed loopvlakGeen hartslagband meegeleverd
Koppeling aan smartphone of tablet mogelijkHeeft geen sterke verpakking
Geschikt voor intensief gebruik
Sterk en stabiel frame
Veelzijdige trainingsprogramma's
VoordelenNadelen
Helder LCD schermNiet te koppelen met borstband
Ingebouwde tablethouderLijkt soms te haperen bij het opstarten
Zeer eenvoudige eindmontageGeen app-koppeling mogelijk
36 Verschillende trainingsprogramma's
Elektronisch instelbare hellingshoek
VoordelenNadelen
Zeer stabiel en breed loopvlakNeemt veel ruimte in beslag
Krachtige en stille 3 pk-motorZwaar en moeilijk te verplaatsen
Zeer eenvoudige eindmontageBeperkte mobiliteit
Koppeling met apps
Veelzijdigheid in trainingsprogramma's

Voor- en nadelen van een loopband met helling

Een loopband die uitgerust is met een verstelbare hellingshoek gaat gepaard met verschillende voor- en nadelen. Hieronder zijn diverse voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen

 1. Intensievere training: Door de hellingshoek van de loopband te verhogen, kun je de intensiteit van je training opvoeren zonder je snelheid te verhogen. Je hartslag stijgt, je longen moeten meer lucht in- en uitademen en je spieren moeten extra inspanning leveren. Dit kan leiden tot het verbranden van extra calorieën en het verbeteren van je conditie.
 2. Spierontwikkeling: Dit soort loopbanden zijn speciaal ontworpen om specifieke spiergroepen uit te dagen. De bilspieren, hamstrings en kuiten worden intensiever worden intensiever geactiveerd, wat resulteert in verbeterde spierkracht en -definitie in deze spiergroepen.
 3. Minder negatieve impact: Voor veel mensen kan het lopen op een lichte helling minder belastend zijn voor de gewrichten dan hardlopen op een vlakke ondergrond, omdat de impact op de gewrichten bij elke stap enigszins wordt verminderd. Dit is vooral gunstig voor de knieën, enkels en heupen. Dit zorgt voor een vermindering in blessures tijdens het lopen op het hardloopband en stelt gebruikers in staat om consistent te blijven trainen en hun fitnessdoelen sneller te bereiken.
 4. Training voor heuvels: Voor mensen die trainen voor evenementen waarbij heuvels zijn betrokken, zoals bepaalde races of trektochten, kan een loopband met helling een waardevol trainingsinstrument zijn waar diverse trainingsmogelijkheden op zitten. Zo zijn er ook loopbanden waarop virtuele routes te bewandelen zijn om de realiteit nog beter na te bootsen.

Nadelen

 1. Mogelijke overbelasting: Voor mensen die niet gewend zijn aan trainen op een helling kan een snelle toename van de helling leiden tot blessures. Dit omvat spierverrekkingen, ligamentblessures of zelfs problemen met de gewrichten. Voornamelijk de achillespees is gevoelig voor blessures bij onjuist gebruik van een helling. Het is belangrijk om dit geleidelijk aan op te bouwen en niet direct de meest uitdagende training te starten.
 2. Onnatuurlijk gevoel: Voor sommigen kan het lopen op een elektrische loopband met een hellingshoek onnatuurlijk aanvoelen in vergelijking met buiten lopen, omdat er geen natuurlijke variatie is in de helling. Normaal gesproken past je lichaam zich aan verschillende hellingen of juist vlak land aan, terwijl de meeste loopbanden een constante hellingshoek hebben. Het wordt daarom aangeraden om de hoek af en toe te verstellen naar een hoger of juist lager aantal graden.
 3. Kosten: Loopbanden met helling functies zijn over het algemeen duurder dan andere loopbanden. De kosten zijn niet alleen voor de aanschaf van de loopband, maar door de extra mechanisme en componenten die nodig zijn voor de helling functie kunnen er ook onderhoudskosten bij komen kijken.
 4. Ruimte: Een loopband met een elektronisch verstelbare hellingshoek kan vaak groter en zwaarder zijn, wat betekent dat ze meer ruimte innemen in je huis en moeilijker te verplaatsen zijn. Wanneer het gaat om een inklapbare loopband met helling is dit probleem al minder van belang.

Waar let je op bij het kopen van een loopband met helling

Wanneer je overweegt een loopband met een helling functie aan te schaffen, word je geconfronteerd met diverse opties en bijbehorende prijzen. Het is essentieel om een loopband te kiezen die past bij jouw specifieke wensen en behoeften, zonder onnodig te betalen voor extra functies die je wellicht niet zult gebruiken. Om die reden hebben wij onderstaande tekst opgesteld met diverse aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een loopband met een hellingshoek.

1. Ruimte

Een loopband met helling kan variëren in formaat. Zo hebben sommige loopbanden een groot loopvlak en sommige een klein loopvlak. Over het algemeen gaat de voorkeur uit naar een inklapbare loopband voor mensen bij wie de ruimte een rol speelt. Dit is een van de beste opties om ruimte te besparen. Ook zijn er loopbanden zonder armsteunen. Wanneer een loopband niet beschikt over een armsteun, is dit vaak beter op te bergen.

2. Motorvermogen

De motorcapaciteit wordt gemeten in PK. Een sterke motor stelt de loopband in staat om hogere snelheden te bereiken. Dus als je van plan bent om op de loopband te rennen, heb je een krachtigere motor nodig dan wanneer je enkel wandelt. Wanneer een loopband gekocht wordt voor professioneel gebruik is vaak een sterke motor gewenst.

3. Maximale snelheid

Er zijn diverse maximale snelheden voor een loopband met helling. Afhankelijk van jouw fitnessdoel is het belangrijk om de maximale snelheid te bepalen. Wanneer je over lange tijd wilt afvallen is het hoogstwaarschijnlijk al voldoende om een rustig wandeltempo aan te houden. Op deze manier verhoog je je aantal verbrande calorieën. Wanneer je wilt trainen met een specifiek trainingsprogramma of je conditie flink wilt verbeteren is het beter om te kunnen zorgen voor maximale belasting en dus een hogere snelheid.

4. Gewicht

Er zijn twee belangrijke gewichtsfactoren bij een loopband: het eigen gewicht van het apparaat en het maximaal toegestane gebruikersgewicht. Het maximaal toegestane gebruikersgewicht geeft de bovengrens aan voor veilig gebruik van het toestel.

5. Maximale hellingshoek

Een loopband met helling heeft diverse varianten. Zo zijn er loopbanden waarbij de helling automatisch afgesteld is. Een automatische hellingshoek heeft als nadeel dat het onnatuurlijk kan voelen, omdat er geen variatie in het loopgedrag zit. Wanneer de hellingshoek zelf ingesteld kan worden kan dit op twee manieren. De hellingshoek aanpassen kan via de display of manueel. Ook zijn er trainingsprogramma’s waarbij de hellingshoek automatisch aangepast wordt.

Het is in alle gevallen belangrijk om te kijken naar de maximale hellingshoek waarover de loopband beschikt. Hoe hoger de hoek, hoe intensiever de trainingsmogelijkheden.

6. Extra functies

Alle fitnessapparaten beschikken over verschillende extra functies. Bij veel extra functies komen extra kosten kijken. Zo zijn er loopbanden die uitgerust zijn met of zonder display, touchscreen, hartslagmeter, trainingsprogramma’s, lcd scherm en app-koppeling mogelijkheden. Afhankelijk van waar de loopband voor gebruikt wordt zijn deze opties van belang.

Wat vinden andere mensen van een loopband met helling?

Voor een duidelijk beeld van het gebruik van een loopband met helling hebben we diverse gebruikerservaringen voor je op een rijtje gezet.

Positieve ervaringen

 1. “We hebben deze loopband nu 2 weken in gebruik. Er zitten 12 intervalprogramma’s op. Gemakkelijk in gebruik. Helling rennen gaat soepel. Alleen jammer dat je alleen met betaalde app virtueel kunt rennen.”
 2. “Ik kan thuis gemakkelijk een intensieve training doen door een grote hellingshoek in te stellen, zonder te hoeven rennen. Ik ben al meerdere calorieën kwijt en het afvallen gaat in een rap tempo. Zeer tevreden met mijn aankoop!”
 3. “Een elektrische loopband met helling kopen is een top keus geweest. De maximale helling is nog nooit gebruikt omdat dit wel enorm zwaar is. Trainen vanuit huis met een vast trainingsprogramma wordt gemakkelijk gemaakt.”

Negatieve ervaringen

 1. “Fitnessapparatuur in huis neemt veel ruimte in beslag. Het installeren verliep moeizaam wegens het zware gewicht. Ook bleek het lastig om de armsteun te bevestigen. Het is prettig om te wandelen, maar bij het hardlopen vind ik het loopvlak te klein.”
 2. “Een hardloopband met hellingshoek kun je aanschaffen wanneer je geen onderburen hebt. Er wordt geen geluiddempende mat bijgeleverd wat wel prettig zou zijn.”
 3. “Het fysiek moeten verstellen van de loopband is enorm onhandig tijdens het hardlopen en trainen. De beste optie is om dit via een touchscreen of display te kunnen doen.”

Veelgestelde vragen bij het kopen van een loopband met helling

Hoe belangrijk is het maximale hellingspercentage?

Dit hangt af van je trainingsdoelen. Voor de meeste gebruikers kan een helling van 10-15% al uitdagend zijn. Als je echter aan het trainen bent voor specifieke wedstrijden wil je misschien een hoger percentage. Wanner je bewust je hartslag wilt verhogen tijdens het hardlopen of trainen is het verhogen van de helling de beste manier om dit te doen. Via de display kan je monitoren welk percentage prettig aanvoelt op de loopband.

Heeft een loopband met een helling functie meer onderhoud nodig?

Over het algemeen kan een elektrische loopband met meer functies meer onderhoud vereisen, maar dit hangt af van de kwaliteit en het merk van de fitnessapparatuur. Een hoogwaardige loopband met helling heeft niet meer onderhoud nodig dan een loopband zonder helling.

Verbruiken loopbanden met een hellingsfunctie meer energie?

Afhankelijk van de frequentie en intensiteit waarmee de helling functie op de loopbanden wordt gebruikt, kunnen loopbanden met helling potentieel meer stroom verbruiken dan loopbanden zonder deze functie. Het is nuttig om de energieratings en -specificaties van het apparaat te controleren.

Is de hellingsfunctie veilig voor alle leeftijdsgroepen en fitnessniveaus?

Terwijl de hellingsfunctie bedoeld is om de intensiteit van een training te verhogen, is het belangrijk dat individuen beginnen met een helling die overeenkomt met hun fitnessniveau. Ouderen en mensen met evenwichtsproblemen moeten extra voorzichtig zijn. Ook zijn er trainingsprogramma’s op basis van leeftijd en gesteldheid.