Thuisgym.nl

Focus Fitness Fox 2 Crosstrainer Review

VoordelenNadelen
Stille V-beltMinder geschikt voor personen met lange benen
Goede prijs-kwaliteitverhoudingNiet inklapbaar
Inclusief tablethouderGeen hartslagmeter bijgeleverd
16 verschillende programma'sGeen app-koppeling mogelijk
OnderhoudsarmWaterpas niet afstelbaar
Overzicht van de review

Ben jij op zoek naar een crosstrainer voor thuisgebruik? Dan is de Focus Fitness Fox 2 misschien wel iets voor jou. Deze crosstrainer heeft veel handige functies, zoals een stille V-belt, een goede prijs-kwaliteitverhouding en een tablethouder. Maar er zijn ook enkele nadelen, zoals het feit dat deze crosstrainer minder geschikt is voor mensen met lange benen. In deze review gaan we dieper in op de voor- en nadelen van de Focus Fitness Fox 2, en vertellen we je alles wat je moet weten voordat je deze crosstrainer aanschaft.

Dit moet je weten

  1. De Focus Fitness Fox 2 is een crosstrainer voor thuisgebruik met veel handige functies, zoals een stille V-belt, een goede prijs-kwaliteitverhouding en een tablethouder.
  2. Deze crosstrainer is minder geschikt voor personen met lange benen en is niet inklapbaar.
  3. Je kunt intensieve trainingen doen op de Focus Fitness Fox 2 en je hartslag meten via handsensoren, maar er wordt geen hartslagmeter bijgeleverd.

Wat vinden anderen van de Focus Fitness Fox 2?

De Focus Fitness Fox 2 is een geweldige crosstrainer voor thuisgebruik. Het apparaat is zeer stil en stabiel, en de weerstand is gemakkelijk aan te passen. De tablethouder is ook een handige functie!”

Afkomstig van: Betersport.nl

“Ik ben zeer tevreden met de Focus Fitness Fox 2. Het is een solide crosstrainer met veel handige functies, zoals het magnetische weerstandsysteem en het overzichtelijke display.”

Afkomstig van: Bol.com

“De Focus Fitness Fox 2 is een geweldige crosstrainer voor beginners en gemiddelde gebruikers. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en heeft veel verschillende programma’s om uit te kiezen.”

Afkomstig van: Coolblue.nl

Voordelen van de Focus Fitness Fox 2

1. Stille V-belt

Een van de grootste voordelen van de Focus Fitness Fox 2 is de stille V-belt. Dit betekent dat de crosstrainer bijna geen geluid maakt tijdens het gebruik, wat het ideaal maakt voor thuisgebruik. Je kunt dus trainen zonder anderen in huis te storen.

2. Goede prijs-kwaliteitverhouding

De Focus Fitness Fox 2 biedt veel functies en mogelijkheden voor een relatief lage prijs. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare crosstrainer van hoge kwaliteit.

3. Inclusief tablethouder

Met de tablethouder van de Focus Fitness Fox 2 kun je tijdens het trainen je tablet of telefoon gebruiken om bijvoorbeeld je favoriete serie te kijken of je trainingsgegevens bij te houden. Dit is niet alleen handig, maar ook motiverend.

4. 16 verschillende programma’s

De Focus Fitness Fox 2 heeft maar liefst 16 verschillende programma’s om uit te kiezen, waardoor je veel variatie hebt in je trainingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een intervaltraining of een programma gericht op vetverbranding.

5. Onderhoudsarm

Een ander voordeel van de Focus Fitness Fox 2 is dat deze crosstrainer onderhoudsarm is. Dit betekent dat je weinig tijd en moeite hoeft te investeren in het onderhoud van de machine. Je kunt je dus volledig focussen op je trainingen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het onderhoud van de crosstrainer.

De Focus Fitness Fox 2 is een betaalbare en kwalitatief goede crosstrainer met veel handige functies.

Nadelen van de Focus Fitness Fox 2

1. Minder geschikt voor personen met lange benen

Een nadeel van de Focus Fitness Fox 2 is dat deze crosstrainer minder geschikt is voor personen met lange benen. De lengtepas van 28 cm kan voor sommige mensen te kort zijn, waardoor de beweging niet helemaal natuurlijk aanvoelt. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een crosstrainer.

2. Niet inklapbaar

De Focus Fitness Fox 2 is niet inklapbaar, wat betekent dat deze crosstrainer vrij veel ruimte in beslag neemt in huis. Als je weinig ruimte hebt, kan dit een nadeel zijn.

3. Geen hartslagmeter bijgeleverd

Hoewel de Focus Fitness Fox 2 wel een hartslagmeting heeft via handsensoren, wordt er geen hartslagmeter bijgeleverd. Als je dit graag wilt gebruiken tijdens je trainingen, zul je dus zelf een hartslagmeter moeten aanschaffen.

4. Geen app-koppeling mogelijk

De Focus Fitness Fox 2 heeft helaas geen mogelijkheid tot app-koppeling, wat betekent dat je je trainingsgegevens niet kunt synchroniseren met bijvoorbeeld je smartphone. Dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn.

5. Waterpas niet afstelbaar

Een ander nadeel van de Focus Fitness Fox 2 is dat de waterpas niet afstelbaar is. Dit betekent dat je de crosstrainer niet helemaal waterpas kunt stellen als de ondergrond niet helemaal vlak is. Dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn als ze de crosstrainer op een ongelijke ondergrond willen gebruiken.

Veelgestelde vragen over de Focus Fitness Fox 2

Is de Focus Fitness Fox 2 geschikt voor intensieve trainingen?

Ja, de Focus Fitness Fox 2 is geschikt voor intensieve trainingen. De crosstrainer heeft een magnetisch weerstandsysteem en 16 verschillende programma’s om uit te kiezen, waardoor je veel variatie hebt in je trainingen.

Kan ik mijn hartslag meten tijdens het gebruik van de Focus Fitness Fox 2?

Ja, de Focus Fitness Fox 2 heeft handsensoren waarmee je je hartslag kunt meten tijdens het gebruik van de crosstrainer. Houd er wel rekening mee dat er geen hartslagmeter wordt bijgeleverd, dus als je dit wilt gebruiken zul je zelf een hartslagmeter moeten aanschaffen.

Kan ik de Focus Fitness Fox 2 inklappen?

Nee, de Focus Fitness Fox 2 is niet inklapbaar. Dit betekent dat deze crosstrainer vrij veel ruimte in beslag neemt in huis.

Hoeveel garantie krijg ik bij aankoop van de Focus Fitness Fox 2?

Je krijgt 2 jaar garantie op de onderdelen en 10 jaar garantie op het frame en laswerk bij aankoop van de Focus Fitness Fox 2.

Conclusie

De Focus Fitness Fox 2 is een kwalitatief goede crosstrainer met veel handige functies, zoals een stille V-belt, een goede prijs-kwaliteitverhouding en een tablethouder. Het apparaat is geschikt voor intensieve trainingen en heeft veel verschillende programma’s om uit te kiezen. Houd er wel rekening mee dat deze crosstrainer minder geschikt is voor personen met lange benen en niet inklapbaar is. Als je op zoek bent naar een betaalbare en kwalitatief goede crosstrainer voor thuisgebruik, dan is de Focus Fitness Fox 2 zeker het overwegen waard.

Direct de laagste prijs