Thuisgym.nl

Review FitBike Ride 5 iPlus Hometrainer

VoordelenNadelen
Stabiel en duurzaamNiet waterpas afstelbaar
Variatie in programma's en weerstandenGeen mogelijkheid om het gewicht van het vliegwiel aan te passen
Koppeling met tablet en app mogelijk via KinomapNiet geschikt voor mensen met een lichaamslengte boven de 195 cm
Hartslagmeter voor hartslagmeting 
Verstelbaar zadel en stuur 
Overzicht van de review

De FitBike Ride 5 iPlus is een hometrainer die geschikt is voor intensief thuisgebruik. Het apparaat heeft een garantie van 2 jaar op onderdelen en een levenslange garantie op het frame en laswerk. De hometrainer heeft 24 weerstanden, een magnetisch weerstandsysteem en een zwaar vliegwiel van 10 kg. Het zadel is horizontaal en verticaal verstelbaar en het apparaat heeft handsensoren en een hartslagmeter voor hartslagmeting. Daarnaast heeft de hometrainer 19 programma’s met extra hartslag- en wattageprogramma’s en is er de mogelijkheid om via Kinomap te koppelen met tablet en app. Het apparaat heeft een showroom en heeft afmetingen van 112 x 56 x 140 cm, een gewicht van 36 kg en een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg en is geschikt voor mensen met een maximale lichaamslengte van 195 cm.

Dit moet je weten

  1. De FitBike Ride 5 iPlus is een duurzame en stabiele hometrainer met voldoende variatie in programma’s en weerstanden.
  2. De hometrainer is niet geschikt voor mensen met een lichaamslengte boven de 195 cm.
  3. Er is een showroom aanwezig voor wie het apparaat eerst wil uitproberen.

Wat vinden anderen van de FitBike Ride 5 iPlus?

“Fantastische hometrainer, de stabiliteit en kwaliteit van de hometrainer is van goede kwaliteit!”

Afkomstig van: Betersport.nl

“Perfect voor intensief gebruik, daarnaast heb je ook nog eens veel variatie in de verschillende programma’s”

Afkomstig van: Bol.com

“De FitBike Ride 5 iPlus heeft een hele goede prijs-kwaliteitverhouding, al met al een hele goede aankoop!”

Afkomstig van: Coolblue.nl

Voordelen van de FitBike Ride 5 iPlus

1. Stabiel en duurzaam

De FitBike Ride 5 iPlus is zeer stabiel en duurzaam. Het apparaat heeft een levenslange garantie op het frame en laswerk, wat aangeeft dat het apparaat lang mee zal gaan. Het zware vliegwiel en de dubbele kogellagers zorgen voor een soepele en stabiele beweging tijdens het fietsen.

2. Variatie in programma’s en weerstanden

De hometrainer heeft 19 programma’s met extra hartslag- en wattageprogramma’s en 24 verschillende weerstanden. Hierdoor kan er voldoende variatie in de training worden aangebracht en kan er worden getraind op verschillende intensiteitsniveaus.

3. Koppeling met tablet en app mogelijk via Kinomap

De FitBike Ride 5 iPlus heeft de mogelijkheid om via Kinomap te koppelen met tablet en app. Dit biedt de mogelijkheid om routes te fietsen in verschillende landen en om trainingen te volgen die door andere gebruikers zijn gemaakt. Hierdoor blijft het fietsen interessant en uitdagend.

4. Hartslagmeter voor hartslagmeting

De FitBike Ride 5 iPlus heeft handsensoren en een hartslagmeter voor hartslagmeting. Hierdoor kan de hartslag tijdens het fietsen in de gaten worden gehouden en kan er gericht worden getraind op het verbeteren van de conditie.

5. Verstelbaar zadel en stuur

Het zadel van de hometrainer is horizontaal en verticaal verstelbaar, waardoor het zadel op de juiste hoogte en afstand kan worden afgesteld. Het stuur is ook verstelbaar, waardoor het fietsen op de hometrainer zo comfortabel mogelijk kan worden gemaakt.

Met de FitBike Ride 5 iPlus haal je een duurzame en stabiele hometrainer in huis.

Nadelen van de FitBike Ride 5 iPlus

1. Niet waterpas afstelbaar

De hometrainer is niet waterpas afstelbaar, waardoor het apparaat niet volledig recht kan worden gezet. Dit kan voor sommige gebruikers als storend worden ervaren.

2. Geen mogelijkheid om het gewicht van het vliegwiel aan te passen

De FitBike Ride 5 iPlus heeft een zwaar vliegwiel van 10 kg. Het is echter niet mogelijk om het gewicht van het vliegwiel aan te passen. Voor sommige gebruikers kan dit als een nadeel worden ervaren.

3. Niet geschikt voor mensen met een lichaamslengte boven de 195 cm

De hometrainer is niet geschikt voor mensen met een lichaamslengte boven de 195 cm. Voor mensen met een lengte boven de 195 cm kan het apparaat te klein zijn, waardoor het fietsen niet comfortabel is.

Veelgestelde vragen over de FitBike Ride 5 iPlus

Hoeveel weerstanden heeft de FitBike Ride 5 iPlus?

De hometrainer heeft 24 verschillende weerstanden, waardoor er voldoende variatie in de training kan worden aangebracht.

Kan ik de hometrainer aansluiten op mijn tablet?

Ja, de FitBike Ride 5 iPlus heeft de mogelijkheid om via Kinomap te koppelen met tablet en app. Hierdoor kunnen er routes worden gefietst in verschillende landen en trainingen worden gevolgd die door andere gebruikers zijn gemaakt.

Hoe zwaar is de hometrainer?

De FitBike Ride 5 iPlus weegt 36 kg en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg.

Conclusie

De FitBike Ride 5 iPlus is een hometrainer die geschikt is voor intensief thuisgebruik en een goede garantie heeft. Het apparaat heeft voldoende programma’s en weerstanden om te variĆ«ren in de training en heeft de mogelijkheid om via Kinomap te koppelen met tablet en app. De hometrainer is duurzaam en stabiel, maar niet waterpas afstelbaar en niet geschikt voor mensen met een lichaamslengte boven de 195 cm. Al met al kan de FitBike Ride 5 iPlus worden gedefinieerd als een duurzame en stabiele hometrainer met voldoende variatie in programma’s en weerstanden voor intensief thuisgebruik.

Direct de laagste prijs