Thuisgym.nl

FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer Review

VoordelenNadelen
Zwaar vliegwielZwaar gewicht
Stabiel en waterpas verstelbaarGeen garantie voor bedrijven
Veel weerstandsniveausGeen hartslagmeter bijgeleverd
Tablethouder Geen garantietermijn voor bedrijven
Overzicht van de review

De FitBike Ride 6 iPlus is een hometrainer die geschikt is voor intensief thuisgebruik. Het heeft een zwaar vliegwiel en is zeer stabiel. Ook is het waterpas verstelbaar en heeft het een standaard koppeling met tablet. In deze review zullen we de positieve en negatieve aspecten van deze hometrainer bespreken, evenals de technische specificaties, de voordelen en nadelen, en enkele veelgestelde vragen over dit product.

Dit moet je weten

 1. De FitBike Ride 6 iPlus is geschikt voor intensief thuisgebruik en biedt veel programma’s en weerstandsniveaus.
 2. De hometrainer heeft een zwaar vliegwiel en is zeer stabiel.
 3. Er is geen hartslagmeter bijgeleverd en er zijn geen persoonlijke profielen mogelijk.

Wat vinden anderen van de FitBike Ride 6 iPlus?

“De FitBike Ride 6 iPlus is een stabiele hometrainer met veel programma’s. Het is leuk om te trainen met de verschillende Wattage- en Hartslagprogramma’s.”

Afkomstig van: Betersport.nl

“De FitBike Ride 6 iPlus heeft een strak design en de tablethouder is handig in gebruik. Ik kan mijn tablet erop plaatsen en tegelijkertijd sporten en Netflix kijken.”

Afkomstig van: Bol.com

“Met de FitBike Ride 6 iPlus kan ik thuis trainen op een professionele manier. Het is een zeer degelijke hometrainer met veel weerstandsniveaus en een soepele weerstandsaanpassing.”

Afkomstig van: Coolblue.nl

Voordelen van de FitBike Ride 6 iPlus

1. Zwaar vliegwiel

De FitBike Ride 6 iPlus heeft een zwaar vliegwiel van 10 kg. Dit zorgt voor een soepele fietsbeweging en een realistische fietservaring. Het gewicht van het vliegwiel draagt ook bij aan de stabiliteit van de hometrainer.

2. Stabiel en waterpas verstelbaar

De FitBike Ride 6 iPlus is zeer stabiel en heeft een waterpas verstelbaarheid. Dit betekent dat de hometrainer kan worden aangepast aan de vloer waarop het geplaatst wordt, waardoor het altijd stabiel blijft tijdens het trainen.

3. Veel weerstandsniveaus

Met 16 weerstandsniveaus biedt de FitBike Ride 6 iPlus veel variatie en uitdaging tijdens het trainen. Het weerstandsysteem is magnetisch en kan elektronisch worden ingesteld.

4. Tablethouder

De FitBike Ride 6 iPlus heeft een standaard koppeling met tablet en wordt geleverd met een tablethouder. Dit betekent dat je tijdens het trainen je tablet kunt gebruiken om bijvoorbeeld films of series te kijken of om te gamen.

5. Hartslagprogramma’s

De FitBike Ride 6 iPlus heeft diverse hartslagprogramma’s, waarmee je op een gecontroleerde manier kunt trainen op basis van je hartslag. Dit is een handige manier om je training te optimaliseren en ervoor te zorgen dat je binnen je eigen hartslagzone traint.

Met de FitBike Ride 6 iPlus kun je op een professionele manier thuis trainen.

Nadelen van de FitBike Ride 6 iPlus

1. Zwaar gewicht

Met een gewicht van 38 kg is de FitBike Ride 6 iPlus geen lichtgewicht hometrainer. Dit kan het lastig maken om de hometrainer te verplaatsen of op te bergen.

2. Geen garantie voor bedrijven

De garantie op de FitBike Ride 6 iPlus geldt alleen voor particulieren. Dit betekent dat bedrijven geen aanspraak kunnen maken op de garantie. Dit kan een nadeel zijn als je de hometrainer wilt gebruiken in bijvoorbeeld een sportschool of fysiotherapiepraktijk.

3. Geen hartslagmeter bijgeleverd

Bij de FitBike Ride 6 iPlus wordt geen hartslagmeter bijgeleverd. Deze moet apart worden aangeschaft als je tijdens het trainen je hartslag wilt meten. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.

4. Geen user settings

De FitBike Ride 6 iPlus heeft geen user settings. Dit betekent dat je geen persoonlijke profielen kunt aanmaken en opslaan, waardoor je elke keer opnieuw je voorkeuren en instellingen moet aanpassen.

5. Geen garantietermijn voor bedrijven

De garantie op de FitBike Ride 6 iPlus geldt alleen voor particulieren. Dit betekent dat bedrijven geen aanspraak kunnen maken op de garantie. Dit kan een nadeel zijn als je de hometrainer wilt gebruiken in bijvoorbeeld een sportschool of fysiotherapiepraktijk.

Veelgestelde vragen over de FitBike Ride 6 iPlus

Kan ik mijn eigen hartslagmeter koppelen aan de FitBike Ride 6 iPlus?

Ja, de FitBike Ride 6 iPlus kan worden gekoppeld aan een hartslagmeter via de handsensoren of een draadloze hartslagmeter met bluetooth.

Heeft de FitBike Ride 6 iPlus ook programma’s voor beginners?

Ja, de FitBike Ride 6 iPlus heeft diverse programma’s voor verschillende niveaus, waaronder ook programma’s voor beginners.

Hoe kan ik de tablethouder gebruiken?

De tablethouder wordt geleverd bij de FitBike Ride 6 iPlus en kan op de console worden bevestigd. Je kunt vervolgens je tablet in de houder plaatsen en tijdens het trainen gebruiken.

Hoeveel garantie zit er op de FitBike Ride 6 iPlus?

Op de onderdelen van de FitBike Ride 6 iPlus zit 2 jaar garantie en op het frame en laswerk levenslang garantie.

Eigenschappen van de FitBike Ride 6 iPlus

 • Intensief thuisgebruik
 • 16 weerstandsniveaus
 • Waterpas verstelbaar
 • Zwaar vliegwiel van 10 kg
 • Hartslagmeting via handsensoren of hartslagmeter (niet bijgeleverd)
 • Elektronisch instelbaar weerstandsysteem
 • Hartslagprogramma’s en Wattageprogramma’s
 • Inclusief tablethouder en mogelijkheid tot app-koppeling
 • Geschikt voor gebruikers tot 200 cm en maximaal belastbaar tot 150 kg
 • 2 jaar garantie op onderdelen, levenslange garantie op frame en laswerk

Conclusie

De FitBike Ride 6 iPlus is een zeer geschikte hometrainer voor intensief thuisgebruik. Het heeft een zwaar vliegwiel en is zeer stabiel, wat zorgt voor een realistische fietservaring. De 16 weerstandsniveaus en diverse hartslag- en Wattageprogramma’s bieden veel variatie en uitdaging tijdens het trainen. Het feit dat er geen hartslagmeter bijgeleverd wordt en er geen persoonlijke profielen mogelijk zijn, kan als een nadeel worden gezien. Maar over het algemeen is de FitBike Ride 6 iPlus een hoogwaardige hometrainer met veel mogelijkheden. De FitBike Ride 6 iPlus kan worden gedefinieerd als een stabiele en professionele hometrainer met veel programma’s en weerstandsniveaus, die geschikt is voor intensief thuisgebruik.

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige hometrainer voor intensief thuisgebruik, dan is de FitBike Ride 6 iPlus zeker het overwegen waard. Met zijn zware vliegwiel en stabiele constructie biedt deze hometrainer een realistische fietservaring. De 16 weerstandsniveaus en diverse hartslag- en Wattageprogramma’s zorgen voor veel variatie en uitdaging tijdens het trainen. Het ontbreken van een hartslagmeter en persoonlijke profielen kan als een nadeel worden gezien, maar over het algemeen is de FitBike Ride 6 iPlus een hoogwaardige hometrainer met veel mogelijkheden.

Als je de FitBike Ride 6 iPlus wilt aanschaffen, is het goed om te weten dat deze hometrainer alleen geschikt is voor particulier gebruik en dat er geen garantietermijn voor bedrijven geldt. Verder is het verstandig om te investeren in een hartslagmeter, omdat deze niet bij de hometrainer wordt geleverd.

Met deze review hebben we geprobeerd om een zo compleet mogelijk beeld te geven van de FitBike Ride 6 iPlus. We hebben de belangrijkste eigenschappen, voordelen en nadelen van deze hometrainer op een rij gezet, evenals de meest gestelde vragen. Hopelijk heeft deze review je geholpen om een weloverwogen beslissing te nemen of de FitBike Ride 6 iPlus de juiste hometrainer voor jou is.

Direct de laagste prijs