Thuisgym.nl

NordicTrack RX800 Roeitrainer Review

VoordelenNadelen
Ergonomisch gevormde stoel voor comfortabel langdurig gebruikGeen hartslagmeter of koppeling met hartslagmeter, waardoor het moeilijker is om de trainingsintensiteit te meten
Kan volledig worden ingeklapt voor compacte opslagBeperkt aantal weerstanden, waardoor het misschien niet geschikt is voor zeer intensieve trainingen
AUX-aansluiting maakt het mogelijk om muziek af te spelen tijdens het sportenGeen showroom beschikbaar om de roeitrainer uit te proberen voordat je hem koopt
Weerstandsysteem maakt gebruik van lucht voor soepele en natuurlijke bewegingenKan zwaar zijn om te verplaatsen vanwege het gewicht van 41 kg
Levenslange garantie op het frame en laswerk zorgt voor gemoedsrust en duurzaamheidDe garantie geldt niet voor bedrijven, wat een nadeel kan zijn voor bedrijven die de roeitrainer willen gebruiken
Overzicht van de review

Ben je op zoek naar een roeitrainer voor intensief thuisgebruik? Dan is de NordicTrack RX800 een optie die het overwegen waard is. In deze review zullen we alle voor- en nadelen van deze roeitrainer bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Dit moet je weten

  1. De NordicTrack RX800 is een roeitrainer voor intensief thuisgebruik.
  2. Het apparaat heeft een ergonomisch gevormde stoel, kan worden ingeklapt voor compacte opslag en heeft een AUX-aansluiting om muziek af te spelen tijdens het sporten.
  3. De weerstand kan handmatig worden aangepast en het apparaat heeft een levenslange garantie op het frame en laswerk.

Wat vinden anderen van de NordicTrack RX800?

“De NordicTrack RX800 is een fantastische roeitrainer voor thuisgebruik. Het is eenvoudig in te stellen en te gebruiken en biedt een soepele en natuurlijke beweging tijdens het roeien.

Afkomstig van: Betersport.nl

“Ik heb de NordicTrack RX800 nu een paar weken en ik ben er dol op. Het is comfortabel om op te zitten en de weerstand is gemakkelijk aan te passen. Ik kan niet wachten om mijn volgende training te doen.”

Afkomstig van: Bol.com

hoger

Afkomstig van: Coolblue.nl

Voordelen van de NordicTrack RX800

1. Ergonomisch gevormde stoel voor comfortabel langdurig gebruik

Een van de belangrijkste voordelen van de NordicTrack RX800 is de ergonomisch gevormde stoel. Dit zorgt voor een comfortabele zitpositie, zelfs tijdens langdurige trainingen. Bovendien is de stoel verstelbaar, zodat je deze kunt aanpassen aan je eigen lichaamslengte en -type.

2. Kan volledig worden ingeklapt voor compacte opslag

Een ander groot voordeel van de NordicTrack RX800 is dat het volledig kan worden ingeklapt voor compacte opslag. Dit is vooral handig als je een beperkte ruimte hebt om in te trainen. Bovendien heeft het ingeklapte apparaat wieltjes, zodat je het gemakkelijk kunt verplaatsen.

3. AUX-aansluiting maakt het mogelijk om muziek af te spelen tijdens het sporten

Als je graag muziek luistert tijdens het sporten, dan zal de AUX-aansluiting van de NordicTrack RX800 je zeker bevallen. Dit maakt het mogelijk om je favoriete nummers af te spelen via de luidsprekers van de roeitrainer, zodat je jezelf kunt motiveren tijdens het trainen.

4. Weerstandsysteem maakt gebruik van lucht voor soepele en natuurlijke bewegingen

Het weerstandsysteem van de NordicTrack RX800 maakt gebruik van lucht voor soepele en natuurlijke bewegingen tijdens het roeien. Dit betekent dat het roeien aanvoelt als een echte roeibeweging op het water, waardoor je een authentieke trainingservaring krijgt. Bovendien is de weerstand handmatig instelbaar, zodat je de intensiteit van je training kunt aanpassen aan je eigen niveau.

5. Levenslange garantie op het frame en laswerk zorgt voor gemoedsrust en duurzaamheid

Een ander belangrijk voordeel van de NordicTrack RX800 is de levenslange garantie op het frame en laswerk. Dit zorgt voor extra gemoedsrust en laat zien dat NordicTrack veel vertrouwen heeft in de duurzaamheid van dit product. Bovendien biedt NordicTrack ook een garantie van 2 jaar op onderdelen, waardoor je zonder zorgen kunt trainen.

Met de NordicTrack RX800 haal je een comfortabele en duurzame roeitrainer in huis,

Nadelen van de NordicTrack RX800

1. Geen hartslagmeter of koppeling met hartslagmeter, waardoor het moeilijker is om de trainingsintensiteit te meten

Een van de nadelen van de NordicTrack RX800 is dat het geen hartslagmeter heeft en ook niet gekoppeld kan worden met een hartslagmeter. Hierdoor kan het moeilijker zijn om de trainingsintensiteit te meten en de voortgang bij te houden. Als je dit belangrijk vindt, dan kan het de moeite waard zijn om te investeren in een aparte hartslagmeter.

2. Beperkt aantal weerstanden, waardoor het misschien niet geschikt is voor zeer intensieve trainingen

Een ander nadeel van de NordicTrack RX800 is dat het een beperkt aantal weerstanden heeft. Hierdoor kan het misschien niet geschikt zijn voor zeer intensieve trainingen en kan het zijn dat je snel de grenzen van de weerstand bereikt. Als je een ervaren sporter bent of van plan bent om zeer intensief te trainen, dan kan het de moeite waard zijn om naar een roeitrainer met meer weerstanden te kijken.

3. Geen showroom beschikbaar om de roeitrainer uit te proberen voordat je hem koopt

Een ander nadeel van de NordicTrack RX800 is dat er geen showroom beschikbaar is om de roeitrainer uit te proberen voordat je hem koopt. Dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn, omdat ze graag het product willen zien en uitproberen voordat ze het aanschaffen.

4. Kan zwaar zijn om te verplaatsen vanwege het gewicht van 41 kg

De NordicTrack RX800 weegt 41 kg, wat betekent dat het een vrij zwaar apparaat is om te verplaatsen. Dit kan een nadeel zijn als je het apparaat vaak moet verplaatsen of als je beperkt bent in je kracht of mobiliteit.

5. De garantie geldt niet voor bedrijven, wat een nadeel kan zijn voor bedrijven die de roeitrainer willen gebruiken

Een laatste nadeel van de NordicTrack RX800 is dat de garantie niet geldt voor bedrijven die de roeitrainer willen gebruiken. Dit kan een nadeel zijn als je van plan bent om de roeitrainer te gebruiken in een commerciƫle omgeving, zoals een sportschool of fitnesscentrum. In dat geval is het misschien beter om te kijken naar roeitrainers die speciaal zijn ontworpen voor commercieel gebruik en die een garantie bieden die ook geldt voor bedrijven.

Veelgestelde vragen over de NordicTrack RX800

Kan de NordicTrack RX800 gebruikt worden door mensen van alle lengtes?

De NordicTrack RX800 is geschikt voor mensen met een maximale lichaamslengte van 200 cm. Dit betekent dat het apparaat voor de meeste mensen geschikt zal zijn.

Kan de weerstand van de NordicTrack RX800 worden aangepast?

Ja, de weerstand van de NordicTrack RX800 kan handmatig worden aangepast. Dit geeft je de mogelijkheid om de intensiteit van je training aan te passen aan je eigen niveau en doelen.

Is de NordicTrack RX800 gemakkelijk op te bergen?

Ja, de NordicTrack RX800 kan volledig worden ingeklapt voor compacte opslag. Bovendien heeft het ingeklapte apparaat wieltjes, zodat je het gemakkelijk kunt verplaatsen.

Is de NordicTrack RX800 geschikt voor zeer intensieve trainingen?

De NordicTrack RX800 heeft een beperkt aantal weerstanden, waardoor het misschien niet geschikt is voor zeer intensieve trainingen. Als je een ervaren sporter bent of van plan bent om zeer intensief te trainen, dan kan het de moeite waard zijn om naar een roeitrainer met meer weerstanden te kijken.

Conclusie

De NordicTrack RX800 is een comfortabele en duurzame roeitrainer voor intensief thuisgebruik. Het apparaat heeft een ergonomisch gevormde stoel, kan worden ingeklapt voor compacte opslag en heeft een AUX-aansluiting om muziek af te spelen tijdens het sporten. Bovendien is de weerstand handmatig instelbaar en heeft het apparaat een levenslange garantie op het frame en laswerk. Het nadeel is dat het apparaat geen hartslagmeter heeft en ook niet gekoppeld kan worden met een hartslagmeter. Dit kan het moeilijker maken om de trainingsintensiteit te meten en de voortgang bij te houden. Daarnaast heeft het apparaat een beperkt aantal weerstanden en is het niet geschikt voor zeer intensieve trainingen. Er is geen showroom beschikbaar om de roeitrainer uit te proberen voordat je hem koopt en het apparaat kan zwaar zijn om te verplaatsen vanwege het gewicht van 41 kg. Ten slotte geldt de garantie niet voor bedrijven, wat een nadeel kan zijn voor bedrijven die de roeitrainer willen gebruiken.

Als je op zoek bent naar een comfortabele en duurzame roeitrainer voor intensief thuisgebruik, dan is de NordicTrack RX800 zeker het overwegen waard. Het apparaat biedt veel voordelen, zoals een ergonomisch gevormde stoel, compacte opslagmogelijkheden, handmatig instelbare weerstand, een soepel en natuurlijk weerstandsysteem en een levenslange garantie op het frame en laswerk. Het nadeel van het ontbreken van een hartslagmeter en het beperkte aantal weerstanden kan worden opgelost door te investeren in een aparte hartslagmeter en/of te kijken naar roeitrainers met meer weerstanden.

Direct de laagste prijs