Thuisgym.nl

Focus Fitness Fox 3 iPlus Crosstrainer Review

VoordelenNadelen
Te koppelen aan je smartphone of tabletExclusief hartslagband
Goede prijs/kwaliteit verhoudingGeen instelbare hellingshoek
Geruisloze trainingNiet inklapbaar
StabielNiet geschikt voor professioneel gebruik
Makkelijk in gebruikGeen programma's op maat
Overzicht van de review

Ben jij op zoek naar een crosstrainer voor thuisgebruik? Dan is de Focus Fitness Fox 3 iPlus wellicht iets voor jou. Deze crosstrainer heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en is te koppelen aan je smartphone of tablet. Daarnaast is de training geruisloos en stabiel. Het enige nadeel is dat de hartslagband niet is inbegrepen. In deze review gaan we dieper in op de voor- en nadelen van de Focus Fitness Fox 3 iPlus, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Dit moet je weten

  1. De Focus Fitness Fox 3 iPlus is een crosstrainer voor thuisgebruik met een goede prijs/kwaliteit verhouding.
  2. De crosstrainer heeft een geruisloos weerstandssysteem en is stabiel tijdens het trainen.
  3. Je kunt de Focus Fitness Fox 3 iPlus koppelen aan je smartphone of tablet en gebruikmaken van verschillende apps.

Wat vinden anderen van de Focus Fitness Fox 3 iPlus?

“De Focus Fitness Fox 3 iPlus is een fijne crosstrainer voor thuisgebruik. Het apparaat is makkelijk in gebruik en het is prettig dat je hem kunt koppelen aan je smartphone of tablet.”

Afkomstig van: Betersport.nl

“Ik ben erg tevreden met de Focus Fitness Fox 3 iPlus. Hij is geruisloos en de training is stabiel. Bovendien heeft het apparaat genoeg programma’s om uit te kiezen.”

Afkomstig van: Bol.com

“De Focus Fitness Fox 3 iPlus heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het is een stevig apparaat en hij is makkelijk in elkaar te zetten.”

Afkomstig van: Coolblue.nl

Voordelen van de Focus Fitness Fox 3 iPlus

1. Te koppelen aan je smartphone of tablet

De Focus Fitness Fox 3 iPlus heeft een bluetooth-functie waarmee je hem kunt koppelen aan je smartphone of tablet. Zo kun je tijdens het trainen gebruikmaken van verschillende apps, zoals Kinomap. Hiermee kun je bijvoorbeeld door de straten van Parijs fietsen of door de bergen van de Alpen.

2. Goede prijs/kwaliteit verhouding

De Focus Fitness Fox 3 iPlus heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Je krijgt veel waar voor je geld en het apparaat is duurzaam en stevig.

3. Geruisloze training

De Focus Fitness Fox 3 iPlus heeft een geruisloos weerstandssysteem, waardoor je tijdens het trainen geen last hebt van irritante geluiden.

4. Stabiel

De Focus Fitness Fox 3 iPlus is stabiel tijdens het trainen, waardoor je je veilig voelt en je je kunt concentreren op je workout.

5. Makkelijk in gebruik

De Focus Fitness Fox 3 iPlus is makkelijk in gebruik en heeft een overzichtelijk display. Bovendien kun je hem makkelijk verplaatsen dankzij de transportwieltjes.

Met de Focus Fitness Fox 3 iPlus haal je een goede, betrouwbare crosstrainer in huis

Nadelen van de Focus Fitness Fox 3 iPlus

1. Exclusief hartslagband

Helaas wordt er bij de Focus Fitness Fox 3 iPlus geen hartslagband meegeleverd. Dit betekent dat je zelf een hartslagband moet aanschaffen als je tijdens het trainen je hartslag wilt meten. Gelukkig kun je de crosstrainer wel koppelen aan een hartslagmeter die je al hebt, of kun je een losse hartslagmeter aanschaffen.

2. Geen hellingshoek instelbaar

De Focus Fitness Fox 3 iPlus heeft geen instelbare hellingshoek, wat betekent dat je alleen op een vlakke ondergrond kunt trainen. Dit kan een nadeel zijn als je je workout graag afwisselt met hellingen en dalen.

3. Niet inklapbaar

De Focus Fitness Fox 3 iPlus is niet inklapbaar, wat betekent dat hij veel ruimte in beslag neemt. Als je weinig ruimte hebt in huis, kan dit een nadeel zijn.

4. Niet geschikt voor professioneel gebruik

De Focus Fitness Fox 3 iPlus is bedoeld voor thuisgebruik en is niet geschikt voor professioneel gebruik. Als je op zoek bent naar een crosstrainer voor in de sportschool of voor intensief gebruik, kun je beter een ander model kiezen.

5. Geen programma’s op maat

De Focus Fitness Fox 3 iPlus heeft weliswaar 18 programma’s, maar deze zijn niet op maat gemaakt. Dit betekent dat je zelf moet bepalen welk programma het beste bij je past en je kunt geen programma’s laten maken op basis van jouw persoonlijke gegevens.

Veelgestelde vragen over de Focus Fitness Fox 3 iPlus

Kan ik de Focus Fitness Fox 3 iPlus ook zonder app gebruiken?

Ja, de Focus Fitness Fox 3 iPlus heeft ook een ingebouwd display waarop je je training kunt volgen zonder app.

Kan ik mijn hartslag meten met de Focus Fitness Fox 3 iPlus?

Ja, je kunt je hartslag meten met de Focus Fitness Fox 3 iPlus. Dit kan via de handsensoren op de handvaten of via een losse hartslagmeter die je kunt aansluiten op het apparaat.

Is de Focus Fitness Fox 3 iPlus geschikt voor lange mensen?

De Focus Fitness Fox 3 iPlus heeft een lengtepas van 40 cm, wat geschikt is voor mensen tot ongeveer 1,80 meter. Als je langer bent dan 1,80 meter, kan het zijn dat de crosstrainer minder comfortabel is om op te trainen.

Moet ik de Focus Fitness Fox 3 iPlus zelf in elkaar zetten?

Ja, de Focus Fitness Fox 3 iPlus wordt geleverd als bouwpakket en moet zelf in elkaar worden gezet. Gelukkig wordt er een duidelijke handleiding meegeleverd en is het apparaat makkelijk in elkaar te zetten. Mocht je toch hulp nodig hebben, dan kun je ervoor kiezen om de crosstrainer te laten monteren door een monteur van de leverancier. Dit kost wel extra geld.

Kan ik de Focus Fitness Fox 3 iPlus gebruiken zonder stroomaansluiting?

Nee, de Focus Fitness Fox 3 iPlus heeft een elektronisch weerstandsysteem en moet daarom worden aangesloten op het lichtnet. Zonder stroomaansluiting kun je de crosstrainer niet gebruiken.

Conclusie

De Focus Fitness Fox 3 iPlus is een goede keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare crosstrainer voor thuisgebruik. Het apparaat heeft genoeg programma’s om uit te kiezen en is makkelijk in gebruik. Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding goed en is de training geruisloos en stabiel. Houd er wel rekening mee dat de hartslagband niet is inbegrepen en dat de crosstrainer niet inklapbaar is. De Focus Fitness Fox 3 iPlus kan worden gedefinieerd als een betrouwbare crosstrainer voor thuisgebruik met genoeg programma’s om uit te kiezen. Hieronder vind je een overzichtelijke tabel met alle voor- en nadelen van de Focus Fitness Fox 3 iPlus.

Direct de laagste prijs