Thuisgym.nl

Focus Fitness Fox 5 Crosstrainer Review

VoordelenNadelen
Zeer stabielGeen tablet koppeling
GeruisloosGeen user profiel
OnderhoudsvrijGeen incline functie
Aantal weerstandenNiet inklapbaar
HartslagmeterGeen app-koppeling mogelijk
Overzicht van de review

Ben je op zoek naar een crosstrainer die geschikt is voor intensief thuisgebruik? Dan is de Focus Fitness Fox 5 crosstrainer wellicht iets voor jou. In deze review gaan we dieper in op de specificaties van deze crosstrainer en vertellen we je meer over de voor- en nadelen van dit model.

Dit moet je weten

  1. De Focus Fitness Fox 5 is zeer stabiel en geruisloos, ideaal voor intensief thuisgebruik.
  2. De crosstrainer beschikt over 16 verschillende weerstandsniveaus en handsensoren om je hartslag te meten.
  3. Er zijn ook enkele nadelen, zoals het ontbreken van een tablet koppeling en user profiel.

Wat vinden anderen van de Focus Fitness Fox 5?

“Geweldige crosstrainer, erg stabiel en geruisloos. Erg fijn om thuis te hebben!”

Afkomstig van: Betersport.nl

“De Focus Fitness Fox 5 is een zeer goede aankoop, ik heb er nog geen moment spijt van gehad.”

Afkomstig van: Bol.com

“Zeer tevreden over deze crosstrainer. Makkelijk in gebruik en het display is duidelijk en overzichtelijk.”

Afkomstig van: Coolblue.nl

Voordelen van de Focus Fitness Fox 5

1. Zeer stabiel

Een groot voordeel van de Focus Fitness Fox 5 is dat hij zeer stabiel is. Dit komt mede door het vliegwiel van 10 kg en de dubbele kogellagers. Dit maakt het mogelijk om zonder problemen te trainen op hogere weerstandsniveaus zonder dat de crosstrainer begint te wiebelen.

2. Geruisloos

Een ander voordeel van de Focus Fitness Fox 5 is dat hij geruisloos is. Dit maakt het mogelijk om op elk moment van de dag te trainen zonder anderen te storen. Ook kun je tijdens het trainen rustig genieten van een muziekje of een film.

3. Onderhoudsvrij

De Focus Fitness Fox 5 is onderhoudsvrij, dit betekent dat je geen extra kosten hoeft te maken voor onderhoud. Hierdoor is het niet nodig om de crosstrainer regelmatig te smeren of te onderhouden.

4. Aantal weerstanden

De crosstrainer beschikt over maar liefst 16 verschillende weerstandsniveaus. Hierdoor is het mogelijk om de intensiteit van je training aan te passen aan je eigen niveau. Zo kun je langzaam opbouwen en de weerstand verhogen naarmate je fitter wordt.

5. Hartslagmeter

De Focus Fitness Fox 5 beschikt over handsensoren om je hartslag te meten. Hierdoor kun je tijdens het trainen je hartslag in de gaten houden en ervoor zorgen dat je op een verantwoorde manier traint. Daarnaast is het ook mogelijk om een hartslagmeter te koppelen aan de crosstrainer.

Met de Focus Fitness Fox 5 kun je op een stabiele en geruisloze manier intensief trainen

Nadelen van de Focus Fitness Fox 5

1. Geen tablet koppeling

Een nadeel van de Focus Fitness Fox 5 is dat hij niet gekoppeld kan worden aan een tablet. Hierdoor is het niet mogelijk om bijvoorbeeld apps te gebruiken tijdens het trainen.

2. Geen user profiel

Een ander nadeel van de Focus Fitness Fox 5 is dat hij geen user profiel heeft. Dit betekent dat je je trainingsgegevens niet kunt opslaan of bijhouden. Hierdoor kun je geen progressie zien in je prestaties over langere tijd.

3. Geen incline functie

Een ander nadeel van de Focus Fitness Fox 5 is dat hij geen incline functie heeft. Hierdoor kun je geen trainingen doen met een helling, wat sommige mensen als een gemis kunnen ervaren.

4. Niet inklapbaar

De Focus Fitness Fox 5 is niet inklapbaar. Dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn, omdat hierdoor de crosstrainer meer ruimte in beslag neemt wanneer hij niet in gebruik is.

5. Geen app-koppeling mogelijk

Een laatste nadeel van de Focus Fitness Fox 5 is dat er geen app-koppeling mogelijk is. Dit betekent dat je geen trainingsprogramma’s kunt downloaden of je trainingsgegevens kunt synchroniseren met andere apps of apparaten.

Veelgestelde vragen over de Focus Fitness Fox 5

Hoeveel garantie krijg ik bij aankoop van de Focus Fitness Fox 5?

Bij aankoop van de Focus Fitness Fox 5 krijg je 2 jaar garantie op de onderdelen en levenslange garantie op het frame en laswerk.

Is de Focus Fitness Fox 5 geschikt voor intensief thuisgebruik?

Ja, de Focus Fitness Fox 5 is speciaal ontworpen voor intensief thuisgebruik. De crosstrainer is zeer stabiel en kan belast worden tot een gewicht van 150 kg.

Zijn de pedalen van de Focus Fitness Fox 5 verstelbaar?

Ja, de pedalen van de Focus Fitness Fox 5 zijn verstelbaar. Hierdoor kun je de crosstrainer aanpassen aan je eigen lengte en houding.

Kun je de weerstand van de Focus Fitness Fox 5 handmatig instellen?

Nee, de weerstand van de Focus Fitness Fox 5 kan alleen elektronisch worden ingesteld via het display.

Conclusie

De Focus Fitness Fox 5 is een zeer goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een stabiele en geruisloze crosstrainer voor intensief thuisgebruik. Het grote aantal weerstandsniveaus en de mogelijkheid om je hartslag te meten zijn pluspunten van dit model. Helaas ontbreken er ook enkele functies, zoals een tablet koppeling en user profiel. Toch blijft de Focus Fitness Fox 5 een uitstekende crosstrainer met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer je op zoek bent naar een crosstrainer die geschikt is voor intensieve workouts, dan kun je met de Focus Fitness Fox 5 zeker uit de voeten.

Direct de laagste prijs