Thuisgym.nl

Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer review

De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer is een modern fitnessapparaat met een robuust frame van 67 kg en een 12 kg zwaar frontwheel. Het beschikt over een iPlus module voor koppeling met een tablet of smartphone. Het vliegwiel aan de voorkant zorgt voor een langere lengtepas en minder belasting van gewrichten. Met een magnetisch weerstandsysteem en geïntegreerde hartslagsensoren biedt het apparaat een effectieve en stille workout.

Ga direct naar de webshop waar de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer verkrijbaar is voor de laagste prijs.

Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer review

Voordelen van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer

De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer is een modern en veelzijdig fitnessapparaat dat geschikt is voor zowel beginnende als ervaren sporters. Met een robuust frame van 67 kg en een 12 kg zwaar frontwheel, biedt deze crosstrainer een soepele en efficiënte work-out. De Senator iPlus is uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder een iPlus module voor koppeling met een tablet of smartphone. Dit maakt het mogelijk om je training te optimaliseren en je voortgang nauwkeurig bij te houden. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer.

Vliegwiel aan de voorkant

Een van de belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer is het vliegwiel dat zich aan de voorkant bevindt. Dit zorgt voor een langere lengtepas, wat de beweging vergelijkbaar maakt met langlaufen. Deze natuurlijke beweging zorgt ervoor dat je voet van hak naar teen afwikkelt, wat minder belastend is voor je gewrichten en knieën. Bovendien staan je voeten slechts 7 cm uit elkaar, wat zorgt voor een stabielere en comfortabelere training. Het zwaartepunt ligt aan de voorkant, waardoor de crosstrainer stabieler is en de instap gemakkelijker.

Trainingsapplicaties via iPlus module

De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer is voorzien van een iPlus module, waarmee je de crosstrainer kunt koppelen aan een tablet of smartphone via Bluetooth. Dit biedt de mogelijkheid om te trainen met verschillende applicaties die je trainingservaring verbeteren. Door je tablet of smartphone op de tablethouder te plaatsen en de bijbehorende app te downloaden, wordt je apparaat de trainingscomputer. De weerstand wordt automatisch aangepast op basis van de trainingsroute, bijvoorbeeld bij het beklimmen van een berg. Dit maakt je training niet alleen efficiënter maar ook interactiever en leuker.

Magnetisch weerstandsysteem

Een ander groot voordeel van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer is het magnetische weerstandsysteem. Dit systeem zorgt voor een nauwkeurige en consistente weerstand tijdens je training. Met 32 verschillende weerstandsniveaus en de mogelijkheid om de crosstrainer te belasten tot wel 999 Watt, biedt de Senator iPlus voldoende uitdaging voor zowel beginners als gevorderden. Het magnetische systeem maakt de crosstrainer bovendien stiller en duurzamer, wat bijdraagt aan een prettige en langdurige gebruikservaring.

Hartslagmonitoring

De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer beschikt over geïntegreerde hartslagsensoren en een hartslagprogramma. Dit maakt het mogelijk om op je gewenste hartslag te blijven trainen, wat essentieel is voor een effectieve cardio-workout. De crosstrainer kan ook optioneel worden uitgebreid met een hartslagband voor nog nauwkeurigere metingen. Met 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en de mogelijkheid om je hartslag in real-time te monitoren, kun je je trainingsdoelen efficiënter bereiken en je voortgang beter bijhouden.

De Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer biedt een stabiele, interactieve en efficiënte training voor alle niveaus.

Nadelen van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer

Vliegwiel aan de voorkant

Hoewel het vliegwiel aan de voorkant van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer zorgt voor een stabielere en natuurlijkere beweging, kan het ook een nadeel zijn. De constructie met het vliegwiel aan de voorkant maakt de crosstrainer vaak zwaarder en groter, wat meer ruimte in beslag neemt. Dit kan een probleem zijn voor mensen met beperkte ruimte in hun huis of appartement.

Bluetooth verbinding

De Bluetooth verbinding van de Senator iPlus Crosstrainer biedt veel voordelen, maar kan ook nadelen hebben. Het koppelen van je tablet of smartphone kan soms problemen opleveren, vooral als de verbinding niet stabiel is. Dit kan frustrerend zijn tijdens een training, omdat de weerstand automatisch wordt aangepast via de applicatie. Een instabiele verbinding kan dus je trainingservaring negatief beïnvloeden.

Magnetisch weerstandsysteem

Het magnetische weerstandsysteem van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer zorgt voor een nauwkeurige en soepele training. Echter, magnetische systemen kunnen na verloop van tijd slijten, wat kan resulteren in minder nauwkeurige weerstandsniveaus. Dit kan betekenen dat je na een bepaalde periode mogelijk onderhoud of vervanging van onderdelen nodig hebt, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

Hartslagsensoren

De geïntegreerde hartslagsensoren van de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer bieden de mogelijkheid om je hartslag tijdens de training te monitoren. Echter, deze sensoren zijn vaak minder nauwkeurig dan een hartslagband. Dit kan leiden tot onnauwkeurige metingen, wat je trainingseffectiviteit kan verminderen. Voor een nauwkeurigere meting wordt aangeraden om een optionele hartslagband aan te schaffen, wat een extra kostenpost kan zijn.

Waar kan ik de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer kopen?

Bekijk waar de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer te koop is en vergelijk de prijzen.