Thuisgym.nl

Focus Fitness Fox 4 Crosstrainer Review

VoordelenNadelen
Stabiel en stil in gebruikNiet compatibel met tablets
Lengtepas en pedaalafstandNiet inklapbaar
Weerstand en programmafunctiesGeen tablethouder of app-koppeling
Onderhoudsarm en levenslange garantie op het frame en laswerkGeen pedalen of lengtepas verstelbaar
Geschikt voor intensief thuisgebruikGeen garantie voor bedrijven
Overzicht van de review

Ben je op zoek naar een crosstrainer die geschikt is voor intensief thuisgebruik? De Focus Fitness Fox 4 is misschien wel iets voor jou. In deze review bespreken we de plus- en minpunten van deze crosstrainer, evenals de technische specificaties en programmafuncties. We geven ook antwoord op veelgestelde vragen en bieden een conclusie aan.

Dit moet je weten

  1. De Focus Fitness Fox 4 is een stabiele en stille crosstrainer met een natuurlijke beweging.
  2. De crosstrainer heeft 16 elektronisch instelbare weerstanden en 12 programmafuncties, waaronder een hartslagprogramma en een wattageprogramma.
  3. De Focus Fitness Fox 4 heeft een levenslange garantie op het frame en laswerk en is onderhoudsarm.

Wat vinden anderen van de Focus Fitness Fox 4?

“De Focus Fitness Fox 4 is zeer stabiel en stil in gebruik.”

Afkomstig van: Betersport.nl

“De lengtepas van 50 cm en de lage pedaalafstand maken het mogelijk om een natuurlijke beweging te maken.”

Afkomstig van: Bol.com

“Deze crosstrainer is een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.”

Afkomstig van: Coolblue.nl

Voordelen van de Focus Fitness Fox 4

1. Stabiliteit en stilte

De Focus Fitness Fox 4 is zeer stabiel en volledig stil tijdens het gebruik. Dit is te danken aan het zware vliegwiel van 7 kg en het gebruik van dubbele kogellagers. De crosstrainer is geschikt voor mensen tot 135 kg en de verstelbare waterpas zorgt voor een perfecte stabiliteit op elk oppervlak.

2. Lengtepas en pedaalafstand

De lengtepas van 50 cm en de lage pedaalafstand maken het mogelijk om een natuurlijke beweging te maken. Dit is erg belangrijk voor mensen die blessures hebben gehad of die gevoelig zijn voor blessures. Bovendien zorgt dit voor een betere training van de beenspieren en heupen.

3. Weerstand en programmafuncties

De Focus Fitness Fox 4 heeft 16 elektronisch instelbare weerstanden en 12 programmafuncties, waaronder een hartslagprogramma en een wattageprogramma. De weerstand kan worden aangepast om de intensiteit van de training te verhogen. De hartslagmeter geeft een goede indicatie van de intensiteit van de training.

4. Onderhoudsarm en levenslange garantie op het frame en laswerk

De Focus Fitness Fox 4 is onderhoudsarm en heeft een levenslange garantie op het frame en laswerk. Dit betekent dat de crosstrainer lang meegaat en u erop kunt vertrouwen dat het een duurzame investering is.

5. Geschikt voor intensief thuisgebruik

De Focus Fitness Fox 4 is geschikt voor intensief thuisgebruik en kan dagelijks worden gebruikt. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die regelmatig willen sporten zonder naar de sportschool te gaan.

Met de Focus Fitness Fox 4 heb je een betrouwbare en duurzame crosstrainer voor intensief thuisgebruik.

Nadelen van de Focus Fitness Fox 4

1. Niet compatibel met tablets

Een nadeel van de Focus Fitness Fox 4 is dat het niet compatibel is met tablets. Dit kan een probleem zijn voor mensen die graag tijdens het sporten naar hun favoriete serie of film willen kijken. Echter, als je een boek wilt lezen of naar muziek wilt luisteren tijdens het sporten, dan is dit natuurlijk geen probleem. Het display geeft alle nodige informatie weer, zoals calorieverbruik, afstand, hartslag, RPM, snelheid en tijd, en heeft ook een grafiekweergave en wattage-weergave.

2. Niet inklapbaar

Een ander nadeel van de Focus Fitness Fox 4 is dat het niet inklapbaar is. Dit betekent dat het veel ruimte in beslag neemt, dus je moet er rekening mee houden dat je er permanent ruimte voor moet hebben in je huis.

3. Geen tablethouder of app-koppeling

De Focus Fitness Fox 4 heeft geen tablethouder of app-koppeling, wat betekent dat het niet mogelijk is om de crosstrainer te verbinden met een app op je smartphone of tablet. Dit kan een nadeel zijn als je graag je voortgang wilt bijhouden of extra motivatie nodig hebt tijdens het sporten.

4. Geen pedalen of lengtepas verstelbaar

Een ander nadeel van de Focus Fitness Fox 4 is dat de pedalen niet verstelbaar zijn en de lengtepas niet verstelbaar is. Dit kan een probleem zijn als je erg lange benen hebt of als je specifieke instellingen nodig hebt voor een comfortabele training.

5. Geen garantie voor bedrijven

De Focus Fitness Fox 4 heeft geen garantie voor bedrijven, wat betekent dat het alleen geschikt is voor thuisgebruik. Als je van plan bent om de crosstrainer te gebruiken in een sportschool of andere commerciƫle omgeving, dan moet je een andere optie overwegen.

Veelgestelde vragen over de Focus Fitness Fox 4

Hoe zwaar is de Focus Fitness Fox 4?

De Focus Fitness Fox 4 weegt 67 kg.

Wat is de maximale belastbaarheid van de Focus Fitness Fox 4?

De Focus Fitness Fox 4 is geschikt voor mensen tot 135 kg.

Welke programmafuncties heeft de Focus Fitness Fox 4?

De Focus Fitness Fox 4 heeft 12 programmafuncties, waaronder een hartslagprogramma en een wattageprogramma.

Wordt de hartslagmeter bij de Focus Fitness Fox 4 meegeleverd?

Nee, de hartslagmeter wordt niet meegeleverd met de Focus Fitness Fox 4.

Is de Focus Fitness Fox 4 inklapbaar?

Nee, de Focus Fitness Fox 4 is niet inklapbaar.

Conclusie

Al met al is de Focus Fitness Fox 4 een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare crosstrainer voor intensief thuisgebruik. De crosstrainer is zeer stabiel en stil in gebruik, heeft een natuurlijke beweging dankzij de lengtepas van 50 cm en de lage pedaalafstand, en biedt 16 elektronisch instelbare weerstanden en 12 programmafuncties. Het is onderhoudsarm en heeft een levenslange garantie op het frame en laswerk. De crosstrainer heeft echter ook enkele nadelen, zoals het ontbreken van een tablethouder of app-koppeling, en de niet-verstelbare pedalen en lengtepas. Over het algemeen kan de Focus Fitness Fox 4 worden beschouwd als een uitstekende crosstrainer voor intensief thuisgebruik en is het een goede investering voor iedereen die serieus bezig is met fitness. Hieronder vindt u een tabel met alle pros en cons van de Focus Fitness Fox 4.

Direct de laagste prijs