Thuisgym.nl

Tunturi FitCycle 20 Hometrainer Review

VoordelenNadelen
Geschikt voor duurtrainingenSlechts 8 weerstandsniveaus
Ingebouwde hartslagsensorenGeen ergometer
Persoonlijk gebruikersprofielNiet geschikt voor lange mensen en zwaardere gebruikers
Comfortabel zadel en stuurGeen trainingsprogramma's
Handige houder voor tablet en bidonGeen connectiviteit met apps of andere apparaten
Overzicht van de review

Ben jij op zoek naar een hometrainer om thuis regelmatig te sporten? Dan is de Tunturi FitCycle 20 wellicht iets voor jou. Met 8 verschillende weerstandsniveaus daag je jezelf elke keer opnieuw uit. In dit artikel lees je de plus- en minpunten van deze hometrainer en delen we de ervaringen van anderen. Daarnaast bespreken we de voordelen en nadelen van de Tunturi FitCycle 20 en beantwoorden we veelgestelde vragen. Na het lezen van dit artikel weet je precies of deze hometrainer geschikt is voor jouw thuisworkouts.

Dit moet je weten

  1. De Tunturi FitCycle 20 is geschikt voor duurtrainingen thuis.
  2. De hometrainer heeft ingebouwde hartslagsensoren en een persoonlijk gebruikersprofiel.
  3. De FitCycle 20 heeft slechts 8 weerstandsniveaus en geen ingebouwde trainingsprogramma’s.

Wat vinden anderen van de Tunturi FitCycle 20?

“Deze hometrainer is geweldig! Hij is makkelijk in elkaar te zetten en hij is stil. Ik gebruik hem regelmatig tijdens mijn herstel van een operatie en ik ben erg tevreden met deze aankoop.”

Afkomstig van: Betersport.nl

“Ik heb deze hometrainer gekocht omdat ik niet meer naar de sportschool wilde gaan. De FitCycle 20 is een uitstekend alternatief. Het zadel is comfortabel en ik kan gemakkelijk mijn hartslag in de gaten houden.”

Afkomstig van: Bol.com

“De FitCycle 20 is een goede hometrainer voor thuisgebruik. Hij heeft genoeg weerstandsniveaus om me uit te dagen tijdens mijn trainingen. Ook vind ik het fijn dat ik mijn hartslag kan meten.”

Afkomstig van: Coolblue.nl

Voordelen van de Tunturi FitCycle 20

1. Geschikt voor duurtrainingen

Dankzij de hoge kwaliteit van de Tunturi FitCycle 20 kun je hem tot wel 3 uur per dag gebruiken. Dit maakt hem geschikt voor duurtrainingen. De hometrainer heeft 8 verschillende weerstandsniveaus, waardoor je jezelf elke keer kunt uitdagen en je trainingen kunt afwisselen.

2. Ingebouwde hartslagsensoren

Tijdens het sporten is het belangrijk om je hartslag in de gaten te houden. De Tunturi FitCycle 20 heeft ingebouwde hartslagsensoren waarmee je tijdens je training je hartslag kunt meten. Zo kun je je trainingen nog effectiever maken.

3. Persoonlijk gebruikersprofiel

Je kunt één gebruikersprofiel aanmaken op de Tunturi FitCycle 20. Hiermee kun je gegevens opslaan en je trainingen persoonlijker maken. Zo kun je jezelf uitdagen om je doelen te bereiken.

4. Comfortabel zadel en stuur

Om het sporten zo comfortabel mogelijk te maken kun je het zadel en het stuur van de FitCycle 20 aanpassen aan jouw gewenste hoogte. Zo kun je tijdens het sporten een goede houding aannemen. Dit is belangrijk om blessures te voorkomen en je trainingen comfortabeler te maken. Het zadel is bovendien zacht en ondersteunend, waardoor je tijdens lange trainingen geen last krijgt van een pijnlijk zitvlak.

5. Handige houder voor tablet en bidon

Tijdens het sporten wil je misschien naar muziek luisteren of een serie kijken. Daarvoor kun je je tablet in de speciale houder op de Tunturi FitCycle 20 plaatsen. Ook is er een houder voor je bidon, zodat je altijd voldoende drinken bij de hand hebt tijdens je training.

Met de Tunturi FitCycle 20 kun je thuis regelmatig sporten en jezelf elke keer opnieuw uitdagen.

Nadelen van de Tunturi FitCycle 20

1. Slechts 8 weerstandsniveaus

De Tunturi FitCycle 20 heeft slechts 8 verschillende weerstandsniveaus. Hierdoor is de training minder nauwkeurig af te stellen op jouw niveau dan bij hometrainers met meer weerstandsniveaus.

2. Geen ergometer

De Tunturi FitCycle 20 is geen ergometer. Dat betekent dat de hometrainer niet automatisch de weerstand aanpast aan jouw hartslag of wattage. Hierdoor is het moeilijker om je trainingen nauwkeurig af te stemmen op je doelen.

3. Niet geschikt voor lange mensen en zwaardere gebruikers

De Tunturi FitCycle 20 is geschikt voor gebruikers tot een maximale lengte van 200 cm en een maximaal gebruikersgewicht van 100 kg. Voor langere mensen of zwaardere gebruikers is deze hometrainer minder geschikt.

4. Geen trainingsprogramma’s

De Tunturi FitCycle 20 heeft geen ingebouwde trainingsprogramma’s. Hierdoor moet je zelf je trainingen samenstellen en bijhouden.

5. Geen connectiviteit met apps of andere apparaten

De Tunturi FitCycle 20 heeft geen connectiviteit met apps of andere apparaten, waardoor je trainingen niet automatisch worden opgeslagen of bijgehouden.

Veelgestelde vragen over de Tunturi FitCycle 20

Kan ik de weerstand van de Tunturi FitCycle 20 handmatig aanpassen?

Ja, de weerstand van de Tunturi FitCycle 20 is handmatig aan te passen. Hierdoor kun je je trainingen afwisselen en jezelf elke keer opnieuw uitdagen.

Kan ik mijn hartslag meten tijdens het sporten op de Tunturi FitCycle 20?

Ja, de Tunturi FitCycle 20 heeft ingebouwde hartslagsensoren waarmee je tijdens het sporten je hartslag kunt meten.

Is de Tunturi FitCycle 20 geschikt voor lange mensen?

De Tunturi FitCycle 20 is geschikt voor gebruikers tot een maximale lengte van 200 cm. Voor langere mensen kan deze hometrainer minder geschikt zijn, omdat zij mogelijk niet comfortabel kunnen sporten op deze hometrainer.

Heeft de Tunturi FitCycle 20 ingebouwde trainingsprogramma’s?

Nee, de Tunturi FitCycle 20 heeft geen ingebouwde trainingsprogramma’s. Je moet zelf je trainingen samenstellen en bijhouden.

Kan ik mijn tablet en bidon kwijt op de Tunturi FitCycle 20?

Ja, de Tunturi FitCycle 20 heeft een speciale houder voor je tablet en een houder voor je bidon.

Conclusie

De Tunturi FitCycle 20 is een hometrainer die geschikt is voor regelmatig thuisgebruik. Met 8 verschillende weerstandsniveaus kun je jezelf elke keer opnieuw uitdagen en je trainingen afwisselen. De ingebouwde hartslagsensoren en de mogelijkheid om een persoonlijk gebruikersprofiel aan te maken maken het sporten nog effectiever. Houd er wel rekening mee dat de hometrainer slechts 8 weerstandsniveaus heeft en geen ingebouwde trainingsprogramma’s. Ook is de FitCycle 20 minder geschikt voor lange mensen en zwaardere gebruikers. Als je op zoek bent naar een hometrainer om regelmatig thuis te sporten en jezelf uit te dagen, dan is de Tunturi FitCycle 20 een goede keuze.

Direct de laagste prijs